Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Απεργία πείνας ξεκινούν οι περιπτερούχοι

ImageCACWF2LC

Σε απεργία πείνας προχωρούν αύριο, Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, οι περιπτερούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του κλάδου τους, επισημαίνοντας ότι πολλοί επαγγελματίες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Η απεργία πραγματοποιείται στο πλαίσιο τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει και οι διαδηλωτές αναμένεται αύριο να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=187623&cid=4

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Εργασίες μεταλλικής γέφυρας στη λεωφ. Κηφισού

Ο Κυριάκος μας ενημερώνει:
B9790D7CCF21313416E5A42C5FD3659B Υπομονή πρέπει να έχουν οι οδηγοί τις προσεχείς ημέρες

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώνει ότι θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού και βαφής της μεταλλικής γέφυρας του ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της λεωφ. Αθηνών (Καβάλας) με τη λεωφόρο Κηφισού. Για τις εργασίες αυτές απαιτείται εκτροπή της κυκλοφορίας ως εξής:

1) Στον κλάδο της λεωφόρου Κηφισού ο οποίος κατευθύνει την κυκλοφορία των οχημάτων από τη λεωφόρο Αθηνών (Αιγάλεω) στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού προς Λαμία μέσω αερογέφυρας,

2) Στον κλάδο ανόδου της λεωφόρου Κηφισού που κατευθύνει τα οχήματα από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στη λεωφόρο Αθηνών προς Αιγάλεω μέσω αερογέφυρας,

3) Στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού του κλάδου καθόδου προς Πειραιά. (Το ρεύμα όμως που κατευθύνει τα οχήματα προς Αιγάλεω θα παραμένει ανοιχτό).

Οι εργασίες θα εκτελούνται από το βράδυ (21:00) της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου έως και το πρωί (06.30) της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2010.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των αυτοκινήτων, ειδικά για τα πρωινά της Παρασκευής και του Σαββάτου να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ένα τραγούδι για τον Σωκράτη (Video)

38FE2C343DD74913B907DE52D60673D7 Τρεις μήνες πέρασαν από τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από τις σφαίρες των τρομοκρατών της «Σέχτας».

Στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί τρισάγιο στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης για το τρίμηνο μνημόσυνο του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Παράλληλα, στον «αέρα» του Διαδικτύου βγήκε το www.sokratisgiolias.gr, το site που ετοίμασαν με σεβασμό στη μνήμη του, οι δικοί του άνθρωποι, μέσα στο οποίο υπάρχουν πληροφορίες για τη ζωή του, τη δημοσιογραφική πορεία του, καθώς και σχόλια φίλων και συνεργατών για τον Σωκράτη που έφυγε νωρίς, βίαια και άδικα.

Στο site υπάρχει αναρτημένο και το τραγούδι με τίτλο ΦΩΝΑ-ΖΩ σε στίχους και μουσική του αδελφού του Σωκράτη, Νίκου Γκιόλια, στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι που κάποιοι ήθελαν νεκρό τον ασυμβίβαστο δημοσιογράφο, με 17 σφαίρες.

Για πρώτη φορά από τις 24 Ιουλίου και την τελευταία ανάρτηση στο troktiko, η ομάδα επανήλθε το μεσημέρι της Τρίτης, με νέα ανάρτηση, που παραπέμπει τους φίλους του στο sokratisgiolias.gr, το νέο σημείο αναφοράς στο Διαδίκτυο για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο.

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=86426

Έπεσε στην τρύπα και αναποδογύρισε....

Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός...

1aHR0cDovL3d3dy5sYW1pYXJlcG9ydC5nci9pbWFnZXMvc2VwdGVtYmVyLzE5MTAyMDEwODMzLkpQRw== Όταν ο 30χρονος οδηγός της νταλίκας πήρε την απόφαση να κάνει μια στάση για να ξεκουραστεί στο πρατήριο της "ΡΟΥΜΕΛΗΣ", δε φανταζόταν ποτέ το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες...
Προσπαθώντας να παρκάρει το μεγάλο και βαρύ όχημα στον ανοιχτό χώρο δίπλα από τη "ΡΟΥΜΕΛΗ", δεν αντιλήφθηκε την τεράστια τρύπα που υπήρχε, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα και να ανατραπεί.

1aHR0cDovL3d3dy5sYW1pYXJlcG9ydC5nci9pbWFnZXMvc2VwdGVtYmVyLzE5MTAyMDEwODQ3LkpQRw==Πηγή και φωτογραφίες από: http://www.lamiareport.gr

Σχόλιο:

(Για ευνόητους λόγους καλύψαμε τα στοιχεία του αυτοκινήτου, σκοπός της αναδημοσίευσης αυτής είναι να καταλάβουν κάποιοι τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά)…Η τρύπα υπήρχε και υπάρχει την ξέρουμε οι πιο πολλοί στο συγκεκριμένο  σημείο αλλά ένα περαστικός είναι εύκολο να την πατήσει…..κανένα προειδοποιητικό σήμα η περίφραξη πουθενά…

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξαν τα Τέμπη

images Στην κυκλοφορία δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έκλεισε για 24 ώρες μετά την πτώση ενός μικρού βράχου.
Η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, ότι εντοπίστηκε το σημείο της αποκόλλησης του βράχου των 40 εκατοστών και πως πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης εργασίες, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Ύστερα από την τελική επιθεώρησ, η εκτιμήθηκε ότι το επίπεδο ασφάλειας της κοιλάδας παραμένει στα διεθνώς αποδεκτά επίπεδα και εν συνεχεία ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, ώστε να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοίνωσε ότι «η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών παύει, λόγω περάτωσης των εργασιών αποκατάστασης και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά από τις 22.00 το Σάββατο».

Η εταιρία απέδωσε την πτώση του βράχου στις ισχυρές βροχοπτώσεις.Υπογραμμίζεται ότι τόσο η φύση της περιοχής όσο και οι συχνές βροχοπτώσεις, καθιστούν τις κατολισθήσεις στα Τέμπη ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ η κοινοπραξία έχει υποχρεωθεί, από την ημέρα που ανέλαβε τη διαχείριση του έργου, να αποζημιώσει τουλάχιστον 50 οδηγούς για μικρές βλάβες στα οχήματά τους.

Το πρωί του Σαββάτου, ομάδα αλπινιστών προέβη σε μια πρώτη αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της εταιρίας, στην Ιτέα, όπου και έγινε σχετική ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο, που υπερβαίνει τα 80 μέτρα σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα. Είχε εκτιμηθεί ότι η πυκνή βλάστηση μπορούσε να αποτρέψει πιθανή κατολίσθηση.

Όπως διευκρίνισε η εταιρία, μετά και την ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών, η αρχική εκτίμηση είναι ότι η πτώση δεν έχει σχέση με τις εργασίες στη σήραγγα των Τεμπών, αλλά οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η ομάδα των αλπινιστών επανήλθε στο σημείο, επιχειρώντας και νέα αναρρίχηση, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια πρόχειρη παρέμβαση στην περιοχή, μέχρι να ξεκινήσει η επιχείρηση τοποθέτησης πλεγμάτων.

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=85915

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου

tunnel2_copy

Ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο έσπασε τα τελευταία μέτρα του βουνού στις ελβετικές Άλπεις ολοκληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο κόσμο.

Εργάτες, μηχανικοί και πολιτικοί ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν το γεωτρύπανο με διάμετρο 10 μέτρων έσπασε τον τελευταίο βράχο δημιουργώντας μια σήραγγα μήκους 57 χιλιομέτρων!!! που έχει δημιουργηθεί 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων.

Το έργο για την διάνοιξη της σιδηροδρομικής σήραγγας Γκοτάρντ ξεκίνησε πριν 14 χρόνια. Αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το 2016 όταν τα τρένα θα μπορούν να την διασχίσουν αναπτύσσοντας ταχύτητα 250 χλμ την ώρα.

zurich_tunnel2

 

Πηγή:http://www.theinsider.gr/

Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει… το ταμείο μας

ImageCAHB87S1 Ωρύονται από το πρωί οι οδηγοί που ταξιδεύουν για τη Βόρειο Ελλάδα, αφού στο ύψος των Τεμπών έχουν κλείσει πάλι τον δρόμο και όλοι αναγκάζονται μέσω των παρακαμπτήριων οδών να περάσουν από σαράντα κύματα, για να φθάσουν με δύο και τρεις ώρες καθυστέρηση στον προορισμό τους.

Το πρόβλημά τους, όμως, δεν είναι αυτό, αλλά η απληστία των υπευθύνων στα διόδια, που με τον τρόπο τους επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά τη ρήση που θέλει «το λαίμαργο και τη θάλασσα ποτέ να μη χορταίνουν».

Μόλις δέκα βήματα πριν από το σημείο της παράκαμψης, τα διόδια είναι ανοιχτά και εισπράττουν κανονικά το αντίτιμο για μια διαδρομή που είναι αποκλεισμένη. Έτσι, και τα λεφτά παίρνουν από τους διερχόμενους, και στο… πουθενά τούς στέλνουν.

Οι καταγγελίες στη zougla.gr πάνε κι έρχονται κι ας ελπίσουμε ότι κάποιος από τους αρμοδίους θα ξεστραβωθεί να διαβάσει το ρεπορτάζ και, αφού ζητήσει συγγνώμη, να δώσει εντολή να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο.

Την μπάραααααα!

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=182705&cid=4

Κλειστά τα Τέμπη, αφού έπεσε και πάλι βράχος!

776A2B1B085E195915F56F2A6FAC2897 Κλειστή είναι και σήμερα η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη χθες το απόγευμα, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

Ύστερα από εκτίμηση της κατάστασης και για προληπτικούς λόγους λόγω και της συνεχούς βροχόπτωσης, αποφασίστηκε χθες το βράδυ το κλείσιμο των Τεμπών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ» επισημαίνει: «Ύστερα από την αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η κυκλοφορία εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μέχρι να ολοκληρωθεί διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους-αλπινιστές».

Η κυκλοφορία επί της εθνικής οδού θα διεξάγεται και πάλι από παρακαμπτήριες οδούς. Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και από πλευρά της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο που έγινε η νέα βραχόπτωση  είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες προστασίας της κοιλάδας των Τεμπών που ολοκληρώθηκαν το Πάσχα και βρίσκεται 20 μέτρα πιο πέρα από τα τμήματα των Τεμπών στα οποία τοποθετήθηκαν πλέγματα προστασίας εξαιτίας της φονικής κατολίσθησης του περασμένου Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, ενώ την Παρασκευή το βράδυ υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Το συμβάν σημειώθηκε στο ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Θεσσαλονίκη, κοντά στη γέφυρα του Πηνειού.

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=85915

«Καλλωπισμός» σε υπόγειες γέφυρες της Αθήνας

CFD512A2FD1FD72B3C1878EFA2A0D3BA Ο Κυριάκος μας ενημερώνει:

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού, συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, στις παρακάτω υπόγειες γέφυρες:

Κηφισού και Αθηνών
Θηβών - Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
Διασταύρωση Μαγούλας

Οι εργασίες θα διαρκέσουν κάθε μέρα από τις 6:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα  και θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα ανά διεύθυνση.

Από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης , καθαρισμού των φρεατίων, χρωματισμού των τοίχων και της οροφής στην υπόγεια γέφυρα στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισού και Αθηνών (Καβάλας).

Οι εργασίες θα εκτελούνται όλο το 24ωρο και θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά διεύθυνση.

Το ίδιο διάστημα, και με 24ωρη διάρκεια, θα γίνονται και εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στην υπόγεια γέφυρα στην παλιά Παραλιακή στο ύψος του Ιπποδρόμου.

www.newsbeast.gr

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εξονυχιστικοί έλεγχοι για μοτοσυκλέτες και Ι.Χ.

yosh_rs5_600rr «Παρελθόν» θα αποτελούν οι θορυβώδεις εξατμίσεις των δικύκλων και τα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ αυτοκίνητα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή την Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών.

Τα κυριότερα σημεία του σχεδίου νόμου έχουν ως εξής:

- Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση ή έκδοση του ασφαλιστηρίου είναι ο ιδιοκτήτης να προσκομίζει κάρτα ελέγχου ΚΤΕΟ και το αντίθετο.

- Για όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ το πρόστιμο μειώνεται στα 50 ευρώ από 400 ευρώ, αρκεί να προσκομίσουν εντός δεκαημέρου δελτίο τεχνικού ελέγχου.

- Θεσπίζεται ελεγκτικός μηχανισμός με στόχο την σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ.

- Για το σύνολο των περίπου 1,4 εκατ. δικύκλων και τρικύκλων θεσπίζεται κάρτα ελέγχου θορύβου, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να ανέρχεται στα 150 ευρώ.

- Οι μοτοσυκλέτες θα περνούν από τεχνικό έλεγχο κάθε δύο χρόνια και από έλεγχο θορύβου μία φορά τον χρόνο.

- Απελευθερώνεται η αγορά των πρατηρίων για αυτοκίνητα με υγραέριο ή φυσικό αέριο και απλουστεύεται η ίδρυση πρατηρίων και συνεργείων υγραερίου και φυσικού αερίου.

Πηγή:http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=14238&catId=3

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συνελήφθη ο ταμίας που υπεξαίρεσε 1,3 εκατ. ευρώ

ImageCACIWOD1 Στα χέρια της αστυνομίας της Ουρουγουάης βρίσκεται ο 35χρονος ταμίας των ΕΛΤΑ Λάρισας, ο οποίος στις 30 Ιουλίου υπεξαίρεσε το ποσό των 1.397.181,51 ευρώ από τα ταμεία του καταστήματος.

Μαζί του συνελήφθη και ο 35χρονος συνεργός του, τον οποίο είχε γνωρίσει στη Γερμανία και με τον οποίο είχε ανοίξει μια ταβέρνα και μια καφετέρια.

Σε βάρος των δύο ανδρών είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθησαν, τελικά, στην πρωτεύουσα της χώρας της Λατινικής Αμερικής, Μοντεβιδέο.

Από την Interpol Ελλάδας θα ενημερωθούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181564&cid=4

Σύσταση του Εθνικού Συμβούλιου Οδικής Ασφάλειας

Κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων που αφορά στη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.
Με το επικείμενο νομοσχέδιο, αναμένεται να ρυθμιστούν θέματα διαπίστευσης των ιδιωτικών και δημοσίων ΚΤΕΟ, ζητήματα που αφορούν την κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων και τα κόμιστρα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ενώ καθιερώνεται και ειδικός έλεγχος θορύβου για τα δίτροχα και τρίτροχα οχήματα.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181253&cid=6

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Καλλιθέας

elta1 Στις 12:38 σήμερα το μεσημέρι, άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. επί της οδού Ιφιγένειας 83 και Εσπερίδων στην Καλλιθέα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181064&cid=4

Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα

C90A3403B8412E7FAA84C71086D2F1F9 Ο Κυριάκος μας ενημερώνει

Στις 16 Οκτωβρίου 2010, 27 Ευρωπαϊκές χώρες αναλαμβάνουν δράση για να ενημερώσουν τους «ξενύχτηδες» για την προστασία τους από τα ατυχήματα στο δρόμο, λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει εκδηλώσεις σε 14 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 27 χώρες.

Στόχος η προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την υποστήριξη των Εθελοντών του Ινστιτούτου. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να βρουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουν για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σε λειτουργία 14 κάμερες στην Αττική Οδό

Από την περασμένη Παρασκευή, οι οδηγοί που κινούνται στην Αττική οδό θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα όρια ταχύτητας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr και όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες, η Τροχαία του συγκεκριμένου δρόμου έθεσε σε λειτουργία 12 νέες κάμερες, προκειμένου να «πιάνονται στα πράσα» όσοι παρανομούν.

apoklattikmesa0934282324

Πολλές από τις κάμερες βρίσκονται κρυμμένες πίσω από πινακίδες

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί (εδώ και μήνες λειτουργούν πιλοτικά) 7 στον περιφερειακό Υμηττού και άλλες 5 στο βασικό δίκτυο του δρόμου (Αεροδρόμιο – Ελευσίνα,) ενώ οι δύο κάμερες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αττική οδό (στο ύψος των Άνω Λιοσίων και στην είσοδο από Ελευσίνα) και καταγράφουν παραβάσεις θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Συνολικά λειτουργούν 14 φωτογραφικές κάμερες που βρίσκονται σε όλο το μήκος του δρόμου, ενώ υπάρχουν και κινούμενες, οι οποίες βρίσκονται σε περιπολικά με συμβατικές πινακίδες.
Χιλιάδες κλήσεις σε μία ημέρα
Σύμφωνα, πάντα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, την πρώτη μέρα λειτουργίας των καμερών οι κλήσεις που καταγράφηκαν ήταν μερικές δεκάδες (!) χιλιάδες, γεγονός που σημαίνει πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγών παρανομεί. Από την άλλη, η κίνηση αυτή έχει στόχο να μειώσει τα ατυχήματα που γίνονται στην Αττική Οδό, σε έναν δρόμο όπου τα θανατηφόρα είναι ελάχιστα(5 το 2009).

Θέσεις Ραντάρ (για τα 12 νέα)
Περιφερειακός Υμηττού
Α/Α        ΧΘ*
1          Β 6,2
2          Y 6.9
3          Ρ 7,1
4          Χ 6,6
5          Κ 3,0
6          Κ 0,6
7          Μ 3,0
* χιλιομετρική θέση
Β: Από Κατεχάκη προς Ελευσίνα
Υ: Από Βριλήσια προς Υμηττό
Ρ: Από Κατεχάκη προς Ραφήνα
Χ: Από Ραφήνα προς Κατεχάκη
Κ: Από Ραφήνα προς Κατεχάκη
Μ: Προς Ραφήνα
Ελευσίνα – Αεροδρόμιο

Α/Α       ΧΘ
1        Ε 39,5
2        Ε 9,3
3        Α 15,2
4        Α 19,4
5        Α 39,5
* χιλιομετρική θέση
Ε: Από αεροδρόμιο προς Ελευσίνα
Α: Από Ελευσίνα προς αεροδρόμιο

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=180610&cid=12

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

F1 GP Ιαπωνίας, 1-2 οι Red Bull

D6D7541AD89971AB113CA433176B3D85 Περίπατο έκαναν οι RB6 στη Σουζούκα με το Φέτελ να κρατά το προβάδισμα στην εκκίνηση.
Ο Γουέμπερ τον ακολούθησε κατά πόδας σ' όλο τον αγώνα χωρίς να πιέσει. Δράμα στην εκκίνηση με τους ντι Γκράσι, Πετρόφ, Χούλκενμπεργκ, Μάσα και Λιούτσι να τίθενται εκτός πριν την 1η στροφή.
Ο Βραζιλιάνος έχασε τον έλεγχο της Virgin στην έξοδο της 130R πηγαίνοντας να πάρει τη θέση του στο grid.
Ο Πετρόφ έπεσε πάνω στο Χούλκενμπεργκ που εκκίνησε άσχημα. Ο Μάσα πήγε να κόψει δρόμο... από το γρασίδι αλλά στην επαναφορά του στην πίστα εμβόλισε το Λιούτσι.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα συγκεκριμένα συμβάντα και απεφάνθησαν ότι υπήρχε υπαιτιότητα του Βιτάλι Πετρόφ στη σύγκρουση με το Χούλκενμπεργκ. Ο Ρώσος θα εκκινήσει 5 θέσεις πιο πίσω στην Κορέα.
Για την επαφή Μάσα - Λιούτσι η ετυμηγορία ήταν ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ενέργειες θεωρήθηκε αγωνιστικό συμβάν.

Σβήνοντας τα κόκκινα φώτα ο Φέτελ εκκίνησε καλά και κράτησε την 1η θέση ενώ ο Γουέμπερ έχασε την 2η από τον Κουμπίτσα που τοποθέτησε την R30 ανάμεσα στις Red Bull. Τα συντρίμμια από τις προαναφερθείσες συγκρούσεις έβγαλαν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.
Προτού ο Μειλάντερ ολοκληρώσει το έργο του με την SLS ο Κουμπίτσα εγκατέλειψε καθώς έφυγε (!) ο πίσω δεξιά τροχός από τη Renault. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ απασφαλίστηκε το μπουλόνι.

redbull_team_s

Έτσι το πεδίο έμεινε ελεύθερο για τις Red Bull που κατόρθωσαν να τερματίσουν σε σχηματισμό χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Αλόνσο κρατήθηκε στην 3η θέση εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των McLaren. Οο Χάμιλτον που εκκινούσε 8ος λόγω αλλαγής κιβωτίου αντιμετώπισε πρόβλημα και με το καινούργιο χάνοντας την 3η σχέση. Ο Βρετανός δήλωσε ανακουφισμένος που τερμάτισε είναι πιθανό όμως να χρειαστεί εκ νέου αλλαγή κιβωτίου πράγμα που θα επισύρει και άλλη ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση της Κορέας.

Από την πλευρά του ο Μπάτον χρησιμοποίησε στις δοκιμές τη σκληρή γόμα και εκκίνησε μ' αυτή τον αγώνα. Μετά το φινάλε εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν αυτή ήταν η σωστή στρατηγική: «Πίστευα ότι στην αρχή του αγώνα όσοι είχαν τη μαλακή γόμα θα αντιμετώπιζαν μεγάλη φθορά. Δε συνέβη αυτό και έτσι έχανα έδαφος από τον Αλόνσο ενώ ο Χάμιλτον είχε κολλήσει πίσω μου. Όταν οι άλλοι άλλαξαν ελαστικά εμείς μείναμε έξω όπως αποδείχτηκε αυτό ήταν εις βάρος μας. Πρέπει να αναλύσουμε προσεκτικά τα δεδομένα"  τόνισε ο πρωταθλητής που βλέπει τις ελπίδες του για διατήρηση του τίτλου να απομακρύνονται καθότι πλέον απέχει 31 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Μαρκ Γουέμπερ.

Έτσι ο Αλόνσο κατάφερε να πλασάρει τη Ferrari στο βάθρο σ’ έναν αγώνα που δεν βόλευε την F10: « Ξέραμε πριν έρθουμε εδώ ότι η 3η θέση ήταν πιθανότατα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Αυτή ήταν η χειρότερη από τις εναπομείναντες διαδρομές για μας. Έχασα μόνο 3 βαθμούς στη βαθμολογία, είμαι εξαιρετικά χαρούμενος».

Αντίθετα ο Μαρκ Γουέμπερ που τερμάτισε μπροστά από τον Ισπανό ήταν προβληματισμένος: « Είναι σημαντικό ότι η διαφορά αυξήθηκε. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, απομένουν 3 αγώνες το σημερινό αποτέλεσμα είναι καλό για μένα. Ο Σεμπάστιαν άξιζε τη νίκη σήμερα αλλά ξέρω ότι μπορώ και πρέπει να κερδίσω ξανά μέχρι το φινάλε. Η αξιοπιστία θα παίξει σημαντικό ρόλο. Έχασα τη μάχη της pole, αυτό ήταν καθοριστικό. Μετά μόνο στην εκκίνηση θα μπορούσα να πάρω προβάδισμα στον αγώνα. Ήμουν τυχερός που εγκατέλειψε ο Κουμπίτσα».

Από την πλευρά του ο νικητής Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε λόγο για εκπληκτική μέρα: «Pole position το πρωί, νίκη το απόγευμα πήγαμε φανταστικά. Οφείλεται και στην ομάδα δουλεύουν πολύ σκληρά. Οι περισσότεροι απ’ τους μηχανικούς δεν κοιμήθηκαν από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο μάλλον ήταν καλύτερα που δεν έγιναν χτες οι δοκιμές. Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίζω για 2η συνεχή χρονιά εδώ και περήφανος. Ο Γουέμπερ προσπάθησε να με πιέσει αλλά δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις εδώ. Πήγαινα όσο γρήγορα χρειαζόταν».

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η προσπάθεια του τοπικού ήρωα Καμούι Κομπαγιάσι που γέμισε περηφάνεια τους συμπατριώτες του μονομαχώντας για να ανέβει από την 14η θέση που εκκινούσε στην 7η τελικά όπου τερμάτισε.
Σ' αυτό βοήθησε τον Ιάπωνα και η εγκατάλειψη του Νίκο Ρόσμπεργκ από μηχανικό πρόβλημα στον πίσω άξονα 5 γύρους πριν το τέλος.

Πηγή:http://www.protothema.gr/car-and-speed/

Παγκόσμιος ο Λορένθο, απίστευτος ο Ρόσι

22E8822665D59961AD58A7B3B2D2A8AF Ο Χόρχε Λορένθο είναι ο νέος κάτοχος του τίτλου στα MotoGP για τη σεζόν 2010.

Ο ισπανός αναβάτης της Yamaha τερμάτισε 3ος στην Μαλαισία.
Aποτέλεσμα που τον έστεψε και τυπικά παγκόσμιο πρωταθλητή για πρώτη φορά στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία, τρεις αγώνες πριν από το τέλος.

Στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα του Moto GP έφτασε ο Βαλεντίνο Ρόσι στον αγώνα της Μαλαισίας στην πίστα της Σεπάνγκ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Χόρχε Λορένθο.

Μπορεί ο Ρόσι να εκκίνησε από την έκτη θέση, ωστόσο στον αγώνα κατάφερε να δει την καρό σημαία πρώτος, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Την καλή χθεσινή απόδοση διατήρησε και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος κέρδισε μια θέση, τερματίζοντας δεύτερος.

Χωρίς άγχος και ανησυχία ο Λορένθο, που πλέον και μαθηματικά κατέκτησε το πρωτάθλημα, συμπλήρωσε το βάθρο, ύστερα από την απουσία του Ντάνι Πεντρόσα.

Απογοήτευση επικράτησε στην Ducati με τον Στόνερ να πέφτει και να εγκαταλείπει και τον Χέιντεν να χάνει τη θέση του και να τερματίζει έκτος.

Πηγή:http://www.skai.gr

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

 elta Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Τα μέλη της Π.Τ.Ε. σε όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία αυτή τη μέρα να δώσουν έμφαση στο ζωτικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών.

Κάθε χρόνο διακινούνται διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.

Πηγή:http://www.zougla.gr

Ενδιαφέρον από το Βέλγιο για τα ΕΛΤΑ

elta1 Το ενδιαφέρον για την εξαγορά των ΕΛΤΑ από ευρωπαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνάντηση που είχε με θεσμικούς επενδυτές.

Eκτός, όμως, από το ενδιαφέρον βελγικής εταιρείας για τα ΕΛΤΑ, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, μέσω του οποίου, η Αθήνα θα απαλλαγεί από τα μερίδιά της σε επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, ενέργεια, real estate και τυχερά παιχνίδια, ενώ τόνισε, ότι το πρόγραμμα έχει στόχο τη συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, κατά προτίμηση ευρωπαϊκή εταιρεία ταχυδρομείων, το 39% των ΕΛΤΑ, αλλά και το 100% της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=180220&cid=4

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η Google τιμά τα 70 χρόνια από τη γέννηση του Λένον

F8AB75C7FC353A2EFE6177DE9FC99B06 Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται στις 9 Οκτωβρίου 2010 από τη γέννηση του Τζον Λένον και η διεθνής πύλη αναζήτησης Google συμμετέχει στις εκδηλώσεις.

Το σήμα της διεθνούς πύλης αναζήτησης έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε κάθε γράμμα της λέξης Google να έχει αντικατασταθεί με σχέδιο λουλουδιών και πεταλούδων σε μαύρο και άσπρο χρώμα που παραπέμπει αμέσως στο δολοφονημένο μέλος του συγκροτήματος των Beatles.

Ο δημιουργός των αξεπέραστων τραγουδιών " Imagine", "Strawberry Fields Forever" και "All you Need is Love" δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 στη Νέα Υόρκη.

Συνεχίζεται η πτώση του Internet Explorer.

10424 Οι εταιρείες StatCounter και Net Applications έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με τα μερίδια αγοράς των browsers για το μήνα Σεπτέμβριο.

Τα κοινά σημεία στις δύο έρευνες είναι οι νέες απώλειες του Internet Explorer και τα κέρδη για τον Chrome.

Τα κακά μαντάτα για τη Microsoft έρχονται από την έρευνα της StatCounter, η οποία δίνει για πρώτη φορά τον Internet Explorer κάτω από το όριο του 50%.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπολογίζει μερίδιο 49,87% για τον browser της Microsoft, ενώ ο Firefox βρίσκεται στο 31,5%. Ο Chrome, από την άλλη μεριά, κάνει νέο "ατομικό" ρεκόρ κάθε μήνα κι αυτή τη στιγμή είναι στο 11,54%.

Ο βασικός λόγος για τη συνεχιζόμενη πτώση του Internet Explorer φαίνεται να είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμπεριληφθεί η ballot screen στην εγκατάσταση των Windows, στο πλαίσιο της οποίας ο χρήστης αποφασίζει ποιον browser θέλει να χρησιμοποιεί.

Έτσι, ο Internet Explorer δεν είναι πλέον μονόδρομος για τους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα PC. Η StatCounter υπολογίζει ότι το μερίδιο του IE στην Ευρώπη είναι οριακά πάνω από το 40%.

Η Net Applications, πάντως, έχει σημαντικές διαφορές στα νούμερα, αλλά όχι στις τάσεις. Στην έρευνά της, υπολογίζει το συνολικό μερίδιο αγοράς του IE στο 59,65%, με τον Firefox στο 22,96% και τον Chrome στο 7,98%.

Η Microsoft εναποθέτει τώρα τις ελπίδες της στον Internet Explorer 9, ο οποίος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών, όπως δείχνουν και τα downloads της έκδοσης beta. Ο νέος IE αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Πηγή : pcmag

Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

12639 Φραστικό επεισόδιο μεταξύ συνδικαλιστών εκτυλίχθηκε πριν από λίγο στο 34ο Έκτακτο Απολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ και αναφέρθηκε σε απολύσεις στην «Τυποεκδοτική».

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στην αίθουσα διαμαρτυρήθηκαν έντονα και χρειάστηκε η επέμβαση άλλων συνδικαλιστών προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλι και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, οι οποίοι και αποδοκιμάστηκαν από τους συνδικαλιστές.

Πηγή:http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=12640&catId=3

O NΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!!!

image001

Ευχαριστούμε τον φίλο μας Σπύρο για το e-mail…

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Διοίκησης - ΠΟΣΤ - Συλλόγου Οδηγών

Αντιγράφουμε από το φιλικό μας blog:http://pak-elta.blogspot.com

 ntalikaki 020 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της διοίκησης στην Απελλού και είχε σαν θέμα στην αναδιοργάνωση των διαβιβάσεων στο Ταχυδρομείο.

Εισηγητικά ο γενικός διευθυντής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να επιτευχθεί  περιστολή  δαπανών εκεί που μπορεί να γίνει αφενός και αφετέρου να επανασχεδιαστούν οι διαβιβάσεις  (δρομολόγια) για να γίνουν πιο λειτουργικές.

Ο ανασχεδιασμός των διαβιβάσεων θα γίνει... σταδιακά, αρχής γενομένης από την Αττική και την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι ενέργειες που θα απαιτηθεί να γίνουν, κινούνται σε δύο άξονες

Α.  Χωροθέτηση

Β.  Λειτουργική αναδιοργάνωση

Στον πρώτο άξονα (χωροθέτηση) ο στόχος της διοίκησης για την Αττική είναι η μεταφορά των μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων (από 2,5 έως 40 τόνων) στο  αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και η διάθεση των μικρών αυτοκινήτων στις μονάδες διανομής.

Αντίστοιχα θα μετακινηθούν για να αναλαμβάνουν εργασία και οι Συνάδελφοι οδηγοί.

Πρόθεση της διοίκησης είναι να αντιμετωπίσει  τη μετακίνηση των οδηγών στο Κρυονέρι με τον ίδιο τρόπο που μεταφέρονται και υπόλοιποι Συνάδελφοι που εργάζονται εκεί (πούλμαν). Για τις περιπτώσεις που κάποιοι οδηγοί δεν μπορούν λόγω ωραρίου να μετακινηθούν με το πούλμαν, θα διερευνηθεί άλλος τρόπος μετακίνησης των.

Για την εξεύρεση της πλέον ιδανικής λύσης στην αναδιοργάνωση των διαβιβάσεων, ο γενικός διευθυντής πρότεινε την δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος των οδηγών, η οποία αφού σταθμίσει όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν τις διαβιβάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτυπώσει τελική πρόταση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ στην παρέμβαση του, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών του οργανισμού και βέβαια και του κόστους των διαβιβάσεων, τονίζοντας όμως πως στην αναδιοργάνωση που επιχειρείται να γίνει, θα πρέπει να γίνουν σεβαστά όσα έχουν κατοχυρωθεί μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το προεδρείο του συλλόγου των οδηγών εξέφρασε τις θέσεις του και σοβαρές επιφυλάξεις: 

  1. Για τον προτεινόμενο τρόπο  μετακίνησης, αφού τα ωράρια των οδηγών δεν είναι σταθερά σε βάρδιες (αναλαμβάνουν εργασία και αποχωρούν από αυτή όλες τις ώρες του 24ώρου).
  2. Για τον προτεινόμενο τρόπο χωροθέτησης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Η διάθεση των μικρών αυτοκινήτων στις μονάδες διανομής θα δημιουργήσει αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα. Α) για την αντικατάσταση του οδηγού όταν αυτός απουσιάζει. Β) για την αντικατάσταση του αυτοκινήτου όταν αυτό παρουσιάζει βλάβη. Γ) για το κόστος της προμήθειας καυσίμων (Ο ΕΛΤΑ στα δυο πρατήρια του έχει πολύ φθηνότερες τιμές από την αγορά). Δ) Για τις ζημιές που προκαλούνται σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα, όταν αυτά δεν βρίσκονται σε φυλασσόμενους χώρους. Ε) για την συντήρηση των αυτοκινήτων.
  3. Η μεταφορά των μεγάλων οχημάτων στο Κρυονέρι θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση των βλαβών - συντήρηση στα εξωτερικά ιδιωτικά συνεργεία, αφού όλα βρίσκονται πολύ κοντά στο παλιό ΚΔΑ και ο χρόνος μεταφοράς τους εκεί θα είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που απαιτείται σήμερα και θα χρειάζονται περισσότεροι οδηγοί για τα συνεργεία.
  4. Στην διαδικασία ανασχεδιασμού των δρομολογίων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη: το προεδρικό διάταγμα 167/22.08.2006 για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των εκτελούντων οδικές μεταφορές, η υπ. αριθμ. 15/ΕΚ/11.03.2002  σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία  καθώς και ο νέος Κ.Ο.Κ.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με την συμμετοχή και άλλων εμπλεκομένων σωματείων στις διαβιβάσεις (Οδηγοί Θεσ/κης, Διαμετακομιστές).

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Φορητός σαρωτής χειρός ION CopyCat

1369l Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ένα ενδιαφέρον Gadget που πραγματικά μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. . .

Η ψηφιοποίηση φωτογραφιών και εγγράφων ήταν πάντα μια βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε πάντα την χρήση ογκώδους εξοπλισμού (σαρωτές, εκτυπωτές).
Μπαίνοντας όμως στην ψηφιακή εποχή όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές άρχισαν να συρρικνώνονται και να γίνονται πιο βολικές στην χρήση. Έτσι έγινε και με τον φορητό σαρωτή χειρός COPYCAT της ΙΟΝ ο όποιος ψηφιοποιεί τα αρχεία σας σε χρόνο ρεκόρ.
Ο σαρωτής ΙΟΝ Copycat είναι απόγονος των τεράστιων μηχανημάτων σάρωσης, όμως έχει αρκετά μικρότερο μέγεθος (διαστάσεις 2.5 x 25.5 x 2.8εκ.) και λειτουργεί με δύο μπαταρίες ΑΑ (περιλαμβάνονται στην συσκευασία), ώστε να είναι πλήρως φορητός και να μπορείτε να τον έχετε πάντα μαζί σας. Οι μπαταρίες που διαθέτει του επιτρέπουν να σαρώσει έως και 200 σελίδες ενώ η ταχύτητα σάρωσης είναι μόλις 2-3 δευτερόλεπτα.
Η ευφυής αυτή συσκευή, σας επιτρέπει να σκανάρετε  οποιοδήποτε έγγραφο, κείμενο ή φωτογραφία επιθυμείτε να ψηφιοποιήσετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σαρώσετε με το CopyCat την σελίδα που θέλετε να ψηφιοποιήσετε. Η συσκευή θα αποθηκεύσει την σκαναρισμένη επιφάνεια ως φωτογραφία JPEG υψηλής ανάλυσης στην κάρτα SD (δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία), επιτρέποντας σας να την μεταφέρετε στον Η/Υ σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η τιμή του είναι περίπου στα 99,00 €

Πηγή:http://www.kgadgets.gr/product.asp?catid=1369

Δυσμενής αναθεώρηση για έλλειμμα και χρέος

Πηγή:http://www.skai.gr

F58A05E54B105210037226317DC64563 Τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων τα θέματα στα οποία απαντά ο επικεφαλής Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ, Ζοζέ Βενιάλ,  σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που θα προβληθεί στις 21:00 της Τετάρτης.

"Προ των πυλών" είναι η δυσμενής αναθεώρηση των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα και χρέος κατά την περίοδο 2006 - 2009.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προχωρήσει στην αναθεώρηση εντός του Οκτωβρίου, ενώ σε αυτή την περίπτωση αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του μνημονίου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος είναι αναθεωρήσιμα, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία "εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την ακρίβεια των ελληνικών στοιχείων".

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε, ότι κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα θα λυθεί εντός του μηνός και ότι προς το σκοπό αυτό ενισχύεται το δυναμικό της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερα:http://www.skai.gr/news/finance/article/153499/anatheorisima-pros-ta-pano-elleimma-kai-hreos-/

ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ!!!

Ευχαριστούμε την φίλη μας Ρούλα για το email

Διευκρινήσεις για τις αποδείξεις

DD13FAF557EC54F528C02ECF0A266F55 Δεν θα γίνονται δεκτές στις φορολογικές δηλώσεις οι αποδείξεις στις οποίες δεν θα είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία της συναλλαγής επισημαίνει σε εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει, οι αποδείξεις θα υποβληθούν είτε σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια εφορία, στον οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός τους και το συνολικό ποσό τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος και σε περίπτωση που δεν διακρίνονται στοιχεία σε αποδείξεις θα ζητείται από τον φορολογούμενο να τα δώσει.

Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι στις αποδείξεις που μετρούν για το αφορολόγητο αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες εντός Ελλάδας, εξαιρούνται δαπάνες για πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκίνητων, μηχανών, σκαφών.

Δεν μετράνε στο αφορολόγητο, καθώς εκπίπτουν από το συνολικό εισόδημα οι δαπάνες για ασφάλειες ζωής, τόκοι στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας και τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.

Οι δαπάνες κοινόχρηστων θα μπορούν να προσμετρώνται στις περιπτώσεις που ο διαχειριστής της πολυκατοικίας προχωρήσει σε επιμερισμό και έκδοση ξεχωριστών αποδείξεων.

On line οι φοροφυγάδες


Στο διαδίκτυο θα αναρτώνται πλέον τα εισοδήματα φορολογούμενων, που συστηματικά φοροδιαφεύγουν.
Όπως αναφέρει σε εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ο κατάλογος θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία της επιχείρησης, το καθαρό εισόδημα και τον φόρο που αναλογεί σε αυτό.


Διαβάστε ΕΔΩ τις διευκρινίσεις για τη νέα φορολογική κλίμακα.

Πηγή:http://www.skai.gr/news/

Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

7ECE2C4739182A3D319A0036466BE591 Με προβλήματα την Πέμπτη οι συναλλαγές με το δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου».

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει επίσης συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και το προσωπικό των Ταμείων.

Απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτά.

Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Πηγή:http://www.skai.gr/news/greece/article/153456/apergia-tin-pebti-tis-adedy/

Πρόβλημα με τα καυσόξυλα στη Φθιώτιδα

imagesCAW90L8E Η οικονομική κρίση επηρέασε την διαδικασία διάθεσης καυσόξυλων από το Δασαρχείο Φθιώτιδας στους κατοίκους ορεινών και πεδινών περιοχών, καθώς ο αριθμός των δικαιούχων ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενο.

Για τον ίδιο λόγο, όμως, μειώθηκαν και οι ποσότητες καυσόξυλων που μπορούν να διαθέσουν οι υπεύθυνοι.
Η λύση που μέχρι στιγμής προκρίνεται είναι αυτή της μείωσης της ποσότητας καυσόξυλων ανά δικαιούχο προκειμένου να μην «κρυώσει» κανείς.


Πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδας

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δοκιμάζουν τις… σειρήνες για να δούν εάν… λειτουργούν ?

seirines76_500x400 Δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, στις 11.30 το πρωί, σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης:
"Παρμενίων".
Περισσότερες από 550 σειρήνες θα ηχήσουν για ένα λεπτό, στο πλαίσιο γενικής δοκιμαστικής λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας.
Ο ήχος θα είναι συνεχής και είναι αυτός που ακούγεται στη λήξη συναγερμού σε περίπτωση αεροπορικής επίθεσης.
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μετά από αναβάθμιση του συστήματος για εκσυγχρονισμό του δικτύου, και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: http://i-diadromi.blogspot.com

Αναβλήθηκε η εκδίκαση για τα διόδια της Ολυμπίας Οδού Α.Ε.

Σήμερα αναμενόταν να εκδικαστεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, η προσφυγή πολιτών της αχαϊκής πρωτεύουσας και του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου για το παράνομο της είσπραξης διοδίων στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου - Πάτρας.

Η εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ζήτησε αναβολή και η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τις 3 Μαΐου 2011. Να σημειωθεί ότι είναι η τελευταία αναβολή που μπορούσε να ληφθεί και έτσι η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε τον Μάιο.

Ως γνωστόν η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κατέθεσε αγωγές σε 25 συμπολίτες μας που αρνούνταν την καταβολή διοδίων στην οδό Ελευσίνας - Πάτρας.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=179010&cid=4

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Leonardo Di Caprio…

Ένας μαύρος περπατά κάπου στη Ν. Αφρική και ξαφνικά βλέπει ένα πορτοφόλι.

Το ανοίγει και βλέπει μέσα $200.000 και ένα διαβατήριο. Το διαβατήριο είχε όνομα Leonardo Di Caprio.
Ο μαυρούκος όμως δεν τον ήξερε και έτσι σκέφτεται:
- Ωραία!!! Επιτέλους θα την κάνω από αυτή...την μαύρη χώρα…

Θα πάω στην Ευρώπη! Θα κάνω μια καλύτερη ζωή!
Πάει λοιπόν στο αεροδρόμιο της Ν. Αφρικής και βγάζει εισιτήριο για Αθήνα. Περνά τον έλεγχο επιβατών. Άνετος. Δεν του είπε κανείς τίποτα. Ποιος τον ήξερε άλλωστε το Leonardo Di Caprio...

Φτάνει στην Αθήνα και πάει στον έλεγχο επιβατών. Εκεί λοιπόν είναι ελεγκτές ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας.

Ο Κωστίκας ανοίγει τις αποσκευές του επιβάτη και ο Γιωρίκας ελέγχει το διαβατήριό του. Κοιτάζει λοιπόν ο Γιωρίκας το όνομα: Leonardo Di Caprio.

Κοιτάζει τον επιβάτη: Μαύρος, κατάμαυρος!!!

Γυρνά λοιπόν και λέει στον Κωστίκα:

- Ρε Κωστίκα, να σε ρωτήσω κάτι;
- Τι θες ρε;
- Ρε συ; Ο Τιτανικός βυθίστηκε ή κάηκε;;;

Ευχαριστούμε την φίλη μας την Ρούλα για το e-mail. . .

WRC Πρωταθλητές Λεμπ και Citroen

WRC Rally of France 8gtXz7ee3Ojl Εντός έδρας πανηγύρισε τον 7ο προσωπικό του τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Γάλλος θριάμβευσε στο ράλι της Κορσικής και μπροστά σε 300.000 συμπατριώτες του, πανηγύρισε την 60η του νίκη και ένα ακόμα πρωτάθλημα. . .!!!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε 7 ειδικές διαδρομές και είχε τα ηνία στη γενική κατάταξη από την πρώτη διαδρομή μέχρι την τελευταία. Το τελικό του προβάδισμα νίκης, ήταν 35.7 δευτερόλεπτα.

Ο Dani Sordo ήταν αυτός που ακολούθησε τον Loeb στις γαλλικές ειδικές διαδρομές και τερμάτισε 2ος ενώ στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Petter Solberg. Ιδιαίτερα άτυχος ήταν ο Sebastien Ogier όταν η ανάρτηση παρουσίασε πρόβλημα λόγω σπασμένου αμορτισέρ («έπεσε» στην 6η θέση) ενώ ο Γάλλος απέδειξε πως από του χρόνου θα είναι άκρως ανταγωνιστικός.

Με μόλις δύο ράλι να υπολείπονται (Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία) για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Λεμπ έφτασε τους 226 πόντους έναντι 166 του Σεμπασιτιάν Οζιέ και 144 του Πέτερ Σόλμπεργκ. Στους κατασκευαστές, η Citroen έφτασε τους στους 388 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της, την Ford με 277.

Κλειστή η Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών

0 Κλειστή θα παραμείνει την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, η Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών λόγω εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας «Άνω Διάβαση Α223» στην περιοχή Καριώτικα του Ξυλοκάστρου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 15:00 της Τετάρτης και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ η κυκλοφορία στην Ν.Ε.Ο. θα απαγορευθεί στο μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία προς Κόρινθο θα διοχετεύεται από τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου και η κυκλοφορία προς Αθήνα θα διοχετεύεται –επίσης- στην Παλαιά Εθνική Οδό από έξοδο στην περιοχή της Λυγιάς έως τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=178706&cid=4

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Η περιπέτεια ενός Αερογράμματος

Οι περιπέτειες ταχυδρομικών αντικειμένων έχουν γίνει πολλές φορές πηγή ιστορικών ντοκουμέντων και βοήθησαν πολύ τους ερευνητές.
Η σημερινή όμως ιστορία , έξω από ιστορικές στιγμές , δείχνει την επιμονή και το ενδιαφέρον των ταχυδρομικών υπαλλήλων να επιδοθεί μια επιστολή που είχε λανθασμένη διεύθυνση.

EPISTOLH A Η επιστολή δεν είναι πολύ παλιά ,έχει όμως τα μικρά ενδιαφέροντά της που οφείλω να ομολογήσω ότι ανακάλυψα διαβάζοντας το περιοδικό ""Φιλοτελική Λέσβος"" και νιώθω υπερήφανος για την τιμή που μου γίνεται να γράψω σε αυτό.
Ας έλθουμε όμως στο ταλαιπωρημένο αερόγραμμα.
Στις 7 Απριλίου 1950 μια Αμερικάνικη εταιρία εξαγωγών ταχυδρομεί από την νέα Υόρκη προσφορά μηχανημάτων προς τον Θεόδωρο Τσαούση στην οδό Βότση 40 Αθήνα.
Χαρούμενο και καθαρό το αερόγραμμα με έντυπο γραμματόσημο των 10 σέντς ταξιδεύει προς Αθήνα όπου και φθάνει 11 Απριλίου σφραγισμένο με ξενόγλωσση ατέρμονη σφραγίδα Αθηνών POSTE AERIANE.

EPISTOLH B

Στις 14/4/1950 προωθείται και φτάνει στο ταχυδρομικό γραφείο Μακρυγιάννη όπου παίρνει σφραγίδα άφιξης ,αλλά αλίμονο !!
Ο παραλήπτης είναι άγνωστος και ο διανομέας με κυκλικό σφραγιδάκι 20/8 το βεβαιώνει και επιστρέφει την επιστολή στα κεντρικά (19/4/1950) για τα περεταίρω.
Τα κεντρικά στέλνουν την επιστολή στο γραφείο Λεβίδου 22/4/1950 όπου και εκεί υπάρχει σχετική οδός ,οι διανομείς βεβαιώνουν ότι στην συνοικία Χαραυγή και στα Κάτω Πατήσια δεν υπάρχει τέτοιο όνομα.
Το θέμα όπως καταλαβαίνω σχολιάστηκε από τους υπαλλήλους και κάποιος θυμήθηκε ότι και στην Πάτρα υπάρχει τέτοια οδός ,γράφει με κόκκινο μολύβι ""Πάτρας"" και το προωθεί εκεί.
Δυστυχώς στην Πάτρα δεν σφραγίστηκε η άφιξη της ταλαιπωρημένης επιστολής αλλά αποδεδειγμένα παραδόθηκε στις 22/4/1950 στον παραλήπτη της κ.Τσαούση ο όποιος την αρχειοθέτησε σημειώνοντας την ημερομηνία πάνω στο κείμενο εντός του αερογράμματος.
Έτσι έληξε η περιπέτεια και η ταλαιπωρία αυτής της επιστολής ,που ο παραλήπτης της ούτε καν αντιλήφτηκε.
Η ιστορία αυτή δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1985 στο 97 τεύχος της ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ από εμένα που είμαι και κάτοχος της .

(Κάντε κλικ πάνω στις φωτό για μεγέθυνση)

Πηγή:http://syllektiko-pazari.blogspot.com/

Αναβολή για τη συζήτηση της προσφυγής κατά του Μνημονίου

ImageCACLL4AC Η μη αποστολή από τα αρμόδια υπουργεία - κυρίως το υπουργείο Οικονομικών - των θέσεων του ελληνικού Δημοσίου επί των προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών, οδήγησε στην αναβολή της συζήτησης των παραπάνω αιτήσεων που είχε προσδιοριστεί να γίνει την  ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Την απόφαση για αναβολή της συζήτησης των προσφυγών που έχουν καταθέσει κατά του μνημονίου δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχου, έλαβαν οι εισηγήτριες των υποθέσεων Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.
Ο νέος προσδιορισμός της συζήτησης των προσφυγών αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος  Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων, κ.ά. Με τις αιτήσεις τους στρέφονται κατά του μνημονίου και  κατά των περικοπών  των μισθών, δώρων  εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Μέχρι στιγμής όμως τα αρμόδια υπουργεία δεν απέστειλαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει. Η παράλειψη αυτή οδήγησε και στην αναβολή της συζήτησης των αιτήσεων ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και συντάξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΣΗΕΑ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλες οργανώσεις – συνολικά δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι πολίτες.

Παράλληλα, πολλοί από τους ίδιους φορείς ετοιμάζουν ακόμη δύο προσφυγές, μία κατά του επικαιροποιημένου μνημονίου και μία κατά του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Ιούλιο, δίνοντας έτσι δραματικές διαστάσεις στη νομική και πολιτική σύγκρουση για την ακολουθούμενη πολιτική και τον ρόλο της τρόικας στη χώρα. «Παραβιάζονται περιουσιακά δικαιώματα»

Η εισήγηση επί της προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον στο θέμα των περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις είναι θετική. Ενδέχεται δηλαδή ο εισηγητής να δεχθεί τα βασικά επιχειρήματα των προσφευγόντων, ότι δηλαδή η περικοπή αμοιβών και συντάξεων σε σημαντικό βαθμό και χωρίς χρονικό περιορισμό παραβιάζει τα περιουσιακά δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και ότι το «πάγωμα» των αποδοχών καταργεί ανεπίτρεπτα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας,παραβαίνοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, αλλά και διεθνείς συμβάσεις.

Αντιθέτως, η εισήγηση θα είναι μάλλον απορριπτική ως προς το σκέλος της προσφυγής όπου αναφέρεται ότι κακώς το μνημόνιο εγκρίθηκε στη Βουλή με απλή και όχι με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, καθώς πρόκειται για διεθνή συνθήκη.

Τι θα γίνει αν ακυρωθούν τα μέτρα

Ακόμη κι έτσι όμως, έστω δηλαδή με τη μερική αποδοχή της προσφυγής, τα δεδομένα θα αλλάξουν δραματικά,καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακάμψει τη δικαστική απόφαση. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί και πάλι με την τρόικα, ώστε να επαναπροσδιορίσει το μίγμα της πολιτικής της και να βρεθούν άλλα μέτρα, ισοδύναμου αποτελέσματος. Με δεδομένο δηλαδή ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν ορισμένα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων και να αποκατασταθούν οι απώλειες για τον

Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση θα οφείλει να αντλήσει από άλλες πηγές τα ποσά που θα απαιτούνται για την επίτευξη των κεντρικών στόχων του μνημονίου. Καλά πληροφορημένοι παράγοντες σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία σοβαρή διαπραγμάτευση όταν της προτάθηκε το μνημόνιο τον περασμένο Μάιο και ότι αποδέχτηκε όλες τις εύκολες λύσεις που της πρότειναν τότε.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ελπίζει για την όσο γίνεται πιο ήπια στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας απέναντι στο μνημόνιο, αφού μια έντονα καταδικαστική απόφαση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και στην ίδια την πορεία υλοποίησης των απαιτήσεων της τρόικας.

Η Ελλάδα, όπως επισημαίνουν ορισμένοι παράγοντες, δεν έχει τη δυνατότητα της Ρουμανίας, όπου επίσης απορρίφθηκε δικαστικά η συμφωνία με το Διεθνές

Νομισματικό Ταμείο, αλλά η εκεί κυβέρνηση είχε εναλλακτικές λύσεις όπως η αύξηση του ΦΠΑ για να αντισταθμίσει τα χαμένα ποσά, μετά την ακύρωση των περικοπών στους μισθούς.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ίσως, σε πρώτη φάση, δοθεί κάποια αναβολή της εκδίκασης για μερικές εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση πέραν του Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η νομική σύγκρουση της κυβέρνησης και της τρόικας με τους κοινωνικούς φορείς μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, που δυνητικά θα αλλάξουν όλο το σκηνικό και θα οδηγήσουν σε αλλαγή πλεύσης σε πολλούς τομείς.

Πηγή:http://www.protothema.gr

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ…

__1_~1 

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι

Στις 30/09/10 αυτά που άκουσα από τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΠΟΣΤ για το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΕΛΤΑ και τις προοπτικές και εξελίξεις που αφορούν τον Οργανισμό μας ,μου επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται μας εκπροσωπούν και μάχονται για τα δικαιώματα μας και όλα αυτά που έχουμε μέχρι σήμερα κερδίσει μέσα από αγώνες αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων. . .και όχι μόνο…!!!

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι εμείς δεν πιστεύουμε και ακόμα περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε να έρθει εργασιακός μεσαίωνας για τους εργαζόμενους και μαύρες μέρες για το Ταχυδρομείο είμαστε εδώ έτοιμοι και δυνατοί με την δύναμη που μας δίνετε εσείς όλα αυτά τα χρόνια Συναδέλφισες-Συνάδελφοι, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς, να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι για την δουλειά που κάνουμε ,για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε τις οικογένειες μας.

Τέλος μια δόση αισιοδοξίας από μερικά σχόλια που άκουσα στο διάλειμμα της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης από συναδέλφους του τύπου:

«Να έρθουν αυτοί να πάνε τους μεγαλύτερους τομείς» -«να κόψουν τις δικές τους πρόσθετες αμοιβές»(και σε αυτό απόρησα …παίρνουν πρόσθετες αμοιβές στην ΠΟΣΤ)…;;;

Δόση αισιοδοξίας ότι υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι που δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν “βοσκό” να τους πάει σαν πρόβατα επί σφαγή. . .

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι

Είμαστε εδώ ενωμένοι και θα δώσουμε την δική μας απάντηση.

Μια απάντηση που έχουμε δώσει κατά καιρούς και ξέρουν πολύ καλά την δυναμική της. . .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Ο Αν.Γραμματέας

Πήχας Βασίλης

Πανελλαδική συνδιάσκεψη Προέδρων-Γραμματέων

222 Η εισήγηση της ΠΟΣΤ (ΠΑΣΚΕ) δια στόματος του προέδρου της ήταν απόλυτα ταυτισμένη με τις κυβερνητικές και διοικητικές επιλογές στα θέματα του προτεινόμενου από την διοίκηση του ΕΛΤΑ Επιχειρησιακού Σχεδίου και με τις σαρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει.

ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Εισηγητική Πρόταση: Μείωση των θέσεων εργασίας από τις 11.428 που προέβλεπε το παλιό οργανόγραμμα σε τόσες, όσες χρειάζονται για να χωρέσουν  σήμερα τους μόνιμους υπαλλήλους που εργάζονται σήμερα στο Ταχυδρομείο. Δηλαδή γύρω στις 9.000, αφού σήμερα υπηρετούμε περίπου 8.800 μόνιμοι εργαζόμενοι.

Τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην εισήγηση ήταν:

Δεν κινδυνεύει κανείς να απολυθεί, αφού όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι θα χωρέσουν στο νέο οργανόγραμμα.

Η κακή σημερινή οικονομική κατάσταση του ΕΛΤΑ δεν του επιτρέπει να πληρώνει 11.500 εργαζόμενους.

Η μείωση του όγκου της δουλειάς το τελευταίο διάστημα.

Ο ανασχεδιασμός της παραγωγικής αλυσίδας (διαλογή, διαβιβάσεις, διανομή) που πρέπει να αποτυπώνει τις σημερινές ανάγκες.

Και το κυριότερο επιχείρημα κατά την εισήγηση: πως πρέπει να μειωθούν οι θέσεις εργασίας τώρα, χωρίς να γίνει η απαραίτητη προεργασία διαμόρφωσης των πραγματικών αναγκών για να προλάβουμε να κλείσουμε την πόρτα του ΕΛΤΑ σε μετατάξεις εργαζομένων από άλλους οργανισμούς (ΟΣΕ, ΟΑ) που θα δημιουργήσουν οικονομική αδυναμία πληρωμής των μισθών τους στον οργανισμό.

Επίσης στην εισήγηση του ο πρόεδρος πρότεινε πως οι πρόσθετες αμοιβές που δίνονται στα κέντρα διαλογής πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο και στις απολύτως απαραίτητες, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του οργανισμού.

ΝΕΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

Αναφέρθηκε στην εισήγηση πως πρέπει να δούμε κάποιες αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο γιατί οι συνθήκες και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει.

ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 39% ΤΟΥ ΕΛΤΑ & ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Στην εισήγηση διατρανώθηκε η άποψη, πως η ΠΟΣΤ δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα και θα αντιδράσει με κάθε μέσον στην πώληση του οργανισμού και της θυγατρικής.

Το σύνολο των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων που λειτουργούν στην ΠΟΣΤ αντέδρασε στην πρόταση της μείωσης των θέσεων εργασίας τώρα με την διαδικασία του κατεπείγοντος και πρότεινε η αλλαγή του οργανογράμματος να γίνει εφόσον καταγραφούν οι σημερινές υπηρεσιακές ανάγκες και ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση όλων των θέσεων εργασίας του οργανισμού.

Πηγή πληροφοριών: http://pak-elta.blogspot.com/2010/10/30092010.html#more