Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σε λειτουργία 14 κάμερες στην Αττική Οδό

Από την περασμένη Παρασκευή, οι οδηγοί που κινούνται στην Αττική οδό θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα όρια ταχύτητας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr και όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες, η Τροχαία του συγκεκριμένου δρόμου έθεσε σε λειτουργία 12 νέες κάμερες, προκειμένου να «πιάνονται στα πράσα» όσοι παρανομούν.

apoklattikmesa0934282324

Πολλές από τις κάμερες βρίσκονται κρυμμένες πίσω από πινακίδες

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί (εδώ και μήνες λειτουργούν πιλοτικά) 7 στον περιφερειακό Υμηττού και άλλες 5 στο βασικό δίκτυο του δρόμου (Αεροδρόμιο – Ελευσίνα,) ενώ οι δύο κάμερες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αττική οδό (στο ύψος των Άνω Λιοσίων και στην είσοδο από Ελευσίνα) και καταγράφουν παραβάσεις θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Συνολικά λειτουργούν 14 φωτογραφικές κάμερες που βρίσκονται σε όλο το μήκος του δρόμου, ενώ υπάρχουν και κινούμενες, οι οποίες βρίσκονται σε περιπολικά με συμβατικές πινακίδες.
Χιλιάδες κλήσεις σε μία ημέρα
Σύμφωνα, πάντα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, την πρώτη μέρα λειτουργίας των καμερών οι κλήσεις που καταγράφηκαν ήταν μερικές δεκάδες (!) χιλιάδες, γεγονός που σημαίνει πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγών παρανομεί. Από την άλλη, η κίνηση αυτή έχει στόχο να μειώσει τα ατυχήματα που γίνονται στην Αττική Οδό, σε έναν δρόμο όπου τα θανατηφόρα είναι ελάχιστα(5 το 2009).

Θέσεις Ραντάρ (για τα 12 νέα)
Περιφερειακός Υμηττού
Α/Α        ΧΘ*
1          Β 6,2
2          Y 6.9
3          Ρ 7,1
4          Χ 6,6
5          Κ 3,0
6          Κ 0,6
7          Μ 3,0
* χιλιομετρική θέση
Β: Από Κατεχάκη προς Ελευσίνα
Υ: Από Βριλήσια προς Υμηττό
Ρ: Από Κατεχάκη προς Ραφήνα
Χ: Από Ραφήνα προς Κατεχάκη
Κ: Από Ραφήνα προς Κατεχάκη
Μ: Προς Ραφήνα
Ελευσίνα – Αεροδρόμιο

Α/Α       ΧΘ
1        Ε 39,5
2        Ε 9,3
3        Α 15,2
4        Α 19,4
5        Α 39,5
* χιλιομετρική θέση
Ε: Από αεροδρόμιο προς Ελευσίνα
Α: Από Ελευσίνα προς αεροδρόμιο

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=180610&cid=12