Στην κυκλοφορία δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έκλεισε για 24 ώρες μετά την πτώση ενός μικρού βράχου.
Η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, ότι εντοπίστηκε το σημείο της αποκόλλησης του βράχου των 40 εκατοστών και πως πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης εργασίες, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.
Ύστερα από την τελική επιθεώρησ, η εκτιμήθηκε ότι το επίπεδο ασφάλειας της κοιλάδας παραμένει στα διεθνώς αποδεκτά επίπεδα και εν συνεχεία ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, ώστε να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοίνωσε ότι «η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών παύει, λόγω περάτωσης των εργασιών αποκατάστασης και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά από τις 22.00 το Σάββατο».
Η εταιρία απέδωσε την πτώση του βράχου στις ισχυρές βροχοπτώσεις.Υπογραμμίζεται ότι τόσο η φύση της περιοχής όσο και οι συχνές βροχοπτώσεις, καθιστούν τις κατολισθήσεις στα Τέμπη ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ η κοινοπραξία έχει υποχρεωθεί, από την ημέρα που ανέλαβε τη διαχείριση του έργου, να αποζημιώσει τουλάχιστον 50 οδηγούς για μικρές βλάβες στα οχήματά τους.
Το πρωί του Σαββάτου, ομάδα αλπινιστών προέβη σε μια πρώτη αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της εταιρίας, στην Ιτέα, όπου και έγινε σχετική ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο, που υπερβαίνει τα 80 μέτρα σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα. Είχε εκτιμηθεί ότι η πυκνή βλάστηση μπορούσε να αποτρέψει πιθανή κατολίσθηση.
Όπως διευκρίνισε η εταιρία, μετά και την ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών, η αρχική εκτίμηση είναι ότι η πτώση δεν έχει σχέση με τις εργασίες στη σήραγγα των Τεμπών, αλλά οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η ομάδα των αλπινιστών επανήλθε στο σημείο, επιχειρώντας και νέα αναρρίχηση, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια πρόχειρη παρέμβαση στην περιοχή, μέχρι να ξεκινήσει η επιχείρηση τοποθέτησης πλεγμάτων.