Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Πανελλαδική συνδιάσκεψη Προέδρων-Γραμματέων

222 Η εισήγηση της ΠΟΣΤ (ΠΑΣΚΕ) δια στόματος του προέδρου της ήταν απόλυτα ταυτισμένη με τις κυβερνητικές και διοικητικές επιλογές στα θέματα του προτεινόμενου από την διοίκηση του ΕΛΤΑ Επιχειρησιακού Σχεδίου και με τις σαρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει.

ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Εισηγητική Πρόταση: Μείωση των θέσεων εργασίας από τις 11.428 που προέβλεπε το παλιό οργανόγραμμα σε τόσες, όσες χρειάζονται για να χωρέσουν  σήμερα τους μόνιμους υπαλλήλους που εργάζονται σήμερα στο Ταχυδρομείο. Δηλαδή γύρω στις 9.000, αφού σήμερα υπηρετούμε περίπου 8.800 μόνιμοι εργαζόμενοι.

Τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην εισήγηση ήταν:

Δεν κινδυνεύει κανείς να απολυθεί, αφού όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι θα χωρέσουν στο νέο οργανόγραμμα.

Η κακή σημερινή οικονομική κατάσταση του ΕΛΤΑ δεν του επιτρέπει να πληρώνει 11.500 εργαζόμενους.

Η μείωση του όγκου της δουλειάς το τελευταίο διάστημα.

Ο ανασχεδιασμός της παραγωγικής αλυσίδας (διαλογή, διαβιβάσεις, διανομή) που πρέπει να αποτυπώνει τις σημερινές ανάγκες.

Και το κυριότερο επιχείρημα κατά την εισήγηση: πως πρέπει να μειωθούν οι θέσεις εργασίας τώρα, χωρίς να γίνει η απαραίτητη προεργασία διαμόρφωσης των πραγματικών αναγκών για να προλάβουμε να κλείσουμε την πόρτα του ΕΛΤΑ σε μετατάξεις εργαζομένων από άλλους οργανισμούς (ΟΣΕ, ΟΑ) που θα δημιουργήσουν οικονομική αδυναμία πληρωμής των μισθών τους στον οργανισμό.

Επίσης στην εισήγηση του ο πρόεδρος πρότεινε πως οι πρόσθετες αμοιβές που δίνονται στα κέντρα διαλογής πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο και στις απολύτως απαραίτητες, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του οργανισμού.

ΝΕΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

Αναφέρθηκε στην εισήγηση πως πρέπει να δούμε κάποιες αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο γιατί οι συνθήκες και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει.

ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 39% ΤΟΥ ΕΛΤΑ & ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Στην εισήγηση διατρανώθηκε η άποψη, πως η ΠΟΣΤ δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα και θα αντιδράσει με κάθε μέσον στην πώληση του οργανισμού και της θυγατρικής.

Το σύνολο των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων που λειτουργούν στην ΠΟΣΤ αντέδρασε στην πρόταση της μείωσης των θέσεων εργασίας τώρα με την διαδικασία του κατεπείγοντος και πρότεινε η αλλαγή του οργανογράμματος να γίνει εφόσον καταγραφούν οι σημερινές υπηρεσιακές ανάγκες και ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση όλων των θέσεων εργασίας του οργανισμού.

Πηγή πληροφοριών: http://pak-elta.blogspot.com/2010/10/30092010.html#more