Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κλειστά τα Τέμπη, αφού έπεσε και πάλι βράχος!

776A2B1B085E195915F56F2A6FAC2897 Κλειστή είναι και σήμερα η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη χθες το απόγευμα, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

Ύστερα από εκτίμηση της κατάστασης και για προληπτικούς λόγους λόγω και της συνεχούς βροχόπτωσης, αποφασίστηκε χθες το βράδυ το κλείσιμο των Τεμπών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ» επισημαίνει: «Ύστερα από την αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η κυκλοφορία εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μέχρι να ολοκληρωθεί διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους-αλπινιστές».

Η κυκλοφορία επί της εθνικής οδού θα διεξάγεται και πάλι από παρακαμπτήριες οδούς. Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και από πλευρά της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο που έγινε η νέα βραχόπτωση  είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες προστασίας της κοιλάδας των Τεμπών που ολοκληρώθηκαν το Πάσχα και βρίσκεται 20 μέτρα πιο πέρα από τα τμήματα των Τεμπών στα οποία τοποθετήθηκαν πλέγματα προστασίας εξαιτίας της φονικής κατολίσθησης του περασμένου Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, ενώ την Παρασκευή το βράδυ υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Το συμβάν σημειώθηκε στο ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Θεσσαλονίκη, κοντά στη γέφυρα του Πηνειού.

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=85915