Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

WRC Πρωταθλητές Λεμπ και Citroen

WRC Rally of France 8gtXz7ee3Ojl Εντός έδρας πανηγύρισε τον 7ο προσωπικό του τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Γάλλος θριάμβευσε στο ράλι της Κορσικής και μπροστά σε 300.000 συμπατριώτες του, πανηγύρισε την 60η του νίκη και ένα ακόμα πρωτάθλημα. . .!!!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε 7 ειδικές διαδρομές και είχε τα ηνία στη γενική κατάταξη από την πρώτη διαδρομή μέχρι την τελευταία. Το τελικό του προβάδισμα νίκης, ήταν 35.7 δευτερόλεπτα.

Ο Dani Sordo ήταν αυτός που ακολούθησε τον Loeb στις γαλλικές ειδικές διαδρομές και τερμάτισε 2ος ενώ στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Petter Solberg. Ιδιαίτερα άτυχος ήταν ο Sebastien Ogier όταν η ανάρτηση παρουσίασε πρόβλημα λόγω σπασμένου αμορτισέρ («έπεσε» στην 6η θέση) ενώ ο Γάλλος απέδειξε πως από του χρόνου θα είναι άκρως ανταγωνιστικός.

Με μόλις δύο ράλι να υπολείπονται (Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία) για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Λεμπ έφτασε τους 226 πόντους έναντι 166 του Σεμπασιτιάν Οζιέ και 144 του Πέτερ Σόλμπεργκ. Στους κατασκευαστές, η Citroen έφτασε τους στους 388 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της, την Ford με 277.