Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Διευκρινήσεις για τις αποδείξεις

DD13FAF557EC54F528C02ECF0A266F55 Δεν θα γίνονται δεκτές στις φορολογικές δηλώσεις οι αποδείξεις στις οποίες δεν θα είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία της συναλλαγής επισημαίνει σε εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει, οι αποδείξεις θα υποβληθούν είτε σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια εφορία, στον οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός τους και το συνολικό ποσό τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος και σε περίπτωση που δεν διακρίνονται στοιχεία σε αποδείξεις θα ζητείται από τον φορολογούμενο να τα δώσει.

Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι στις αποδείξεις που μετρούν για το αφορολόγητο αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες εντός Ελλάδας, εξαιρούνται δαπάνες για πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκίνητων, μηχανών, σκαφών.

Δεν μετράνε στο αφορολόγητο, καθώς εκπίπτουν από το συνολικό εισόδημα οι δαπάνες για ασφάλειες ζωής, τόκοι στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας και τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.

Οι δαπάνες κοινόχρηστων θα μπορούν να προσμετρώνται στις περιπτώσεις που ο διαχειριστής της πολυκατοικίας προχωρήσει σε επιμερισμό και έκδοση ξεχωριστών αποδείξεων.

On line οι φοροφυγάδες


Στο διαδίκτυο θα αναρτώνται πλέον τα εισοδήματα φορολογούμενων, που συστηματικά φοροδιαφεύγουν.
Όπως αναφέρει σε εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ο κατάλογος θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία της επιχείρησης, το καθαρό εισόδημα και τον φόρο που αναλογεί σε αυτό.


Διαβάστε ΕΔΩ τις διευκρινίσεις για τη νέα φορολογική κλίμακα.

Πηγή:http://www.skai.gr/news/