Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΛΤΑ Πρόσληψη εποχικού προσωπικού

elta1 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ΄αριθμ. ΣΟΧ 1 / 2010

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.

Πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου κατά το άρθρο κατά το άρθρο 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

Έχοντας υπόψη:

1.-Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

2. Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΤΑ που ελήφθη κατά την 1414/7.1.2010 (θέμα 1ο) συνεδρίασή του.

3. Την από 03-06-2002 ΕΣΣΕ Προσωπικού ΕΛΤΑ.

Ανακοινώνουν

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού οκτακοσίων πενήντα εννέα (859) ατόμων (251 Δ. Ε. Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 506 Δ. Ε. Διανομείς, 91 Δ. Ε. Οδηγοί και 11 Υ. Ε. Διαμετακομιστές ), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών,για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. Αθήνας και Πειραιά και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α,) με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

 

Για περισσότερες πληροφορίες από το φιλικό μας blog pak-elta κάντε κλικ στο κάτω ling:

http://pak-elta.blogspot.com/2010/04/blog-post_4990.html

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

WRC Rally Ακρόπολις 2011

Οριστική επιστροφή του ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC για το 2011

Με ανακοίνωση της FIA

Acropolis-2009-2 Το σίριαλ όσον αφορά την επάνοδο ή μη του Ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι του 2011, είχε τελικά αίσιο τέλος, καθώς ο Eθνικός μας αγώνας βρίσκεται ανάμεσα στους 13 αγώνες που ανακοίνωσε η FIA για την επόμενη σεζόν.

Το Ακρόπολις έμεινε εκτός του φετινού προγράμματος, ενώ οι αρχικές πληροφορίες για το αν θα επέστρεφε του χρόνου ήταν συγκεχυμένες.

Το τοπίο ξεκαθάρισε με την ανακοίνωση της FIA την Τετάρτη για το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα ισχύσει το 2011, βάση του οποίου η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον 7ο γύρο του πρωταθλήματος, από τις 16 ως τις 19 Ιουνίου.
Η μοναδική αλλαγή που ενδέχεται να γίνει σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αφορά την προσθήκη ενός 14ου γύρου, κάτι που θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Autosport, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δοθεί χρόνος στην North Sport να διαπραγματευτεί την ενδεχόμενη επιστροφή του Ράλι Μόντε Κάρλο.
Εφόσον δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, τότε ο promoter του WRC δεν αποκλείεται να απευθυνθεί στην Πολωνία για το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός αγώνα τον Ιανουάριο του 2011, ο οποίος θα λειτουργήσει ως πρεμιέρα της σεζόν.

Το καλεντάρι του WRC για το 2011:
1. Ράλι Σουηδίας (10-13 Φεβρουαρίου)
2. Ράλι Μεξικού (3-6 Μαρτίου)
3. Ράλι Πορτογαλίας (24-27 Μαρτίου)
4. Ράλι Ιορδανίας (14-17 Απριλίου)
5. Ράλι Ιταλίας (5-8 Μαϊου)
6. Ράλι Αργεντινής (26-29 Μαϊου)
7. Ράλι Ακρόπολις (16-19 Ιουνίου)
8. Ράλι Φινλανδίας (28-31 Ιουλίου)
9. Ράλι Γερμανίας (18-21 Αυγούστου)
10. Ράλι Αυστραλίας (8-11 Σεπτεμβρίου)
11. Ράλι Γαλλίας (September 29-2 Οκτωβρίου)
12. Ράλι Καταλονίας (20-23 Οκτωβρίου)
13. Ράλι Μ. Βρετανίας (10-13 Νοεμβρίου)

Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1131061

Δώρισε το σπίτι της για να γίνει νηπιαγωγείο

nipia_aith2 Σε καιρούς χαλεπούς, υπάρχουν και αισιόδοξοι πολίτες, που αποδεικνύουν ότι «η αγάπη μετράει σε αυτή τη ζωή.

Έτσι "έδωκα" το σπίτι στον Δήμο Καλύμνου για να γίνει νηπιαγωγείο», ομολογεί η 78χρονη Καλλιόπη Κουλλιά από την Κάλυμνο.

Η κυρά-Καλλιόπη Κουλλιά είναι μια παραδοσιακή γυναίκα της Καλύμνου που φτιάχνει ακόμη και σήμερα παραδοσιακές καλυμνιώτικες φορεσιές. Μάλιστα, έχει 25 βαφτιστήρια στο νησί.

Η σύγχρονη κυρά της Καλύμνου απέκτησε τον γιο της μετά από πολλές προσπάθειες, αλλά όταν το παιδί της ήταν 22 χρονών έχασε τη ζωή του από ατύχημα στη Αυστραλία ως οικονομικός μετανάστης. Ο άνδρας της σφουγγαράς και χτίστης είχε ατύχημα στη θάλασσα. Έμεινε ανάπηρος. Τότε ο γιος τους, ήταν πέντε χρονών. Η γυναίκα, συνέχισε το κτίσιμο του σπιτιού, με όσα κέρδισε από παραδοσιακές στολές. Αργότερα, έχασε και τον σύζυγό της, όχι την αισιοδοξία.

«Ονειρεύτηκα -λέει στον ανταποκριτή της "Ε"- τον γιο μου, σε ηλικία πέντε ετών σε πεδιάδα, όπου έπαιζαν πολλά παιδιά. Δεν ήταν χαρούμενος ντυμένος στα άσπρα. Ξαφνικά φτερούγισε λυπημένος. Πέταξε στον απέναντι λόφο. Τ' όνειρο ήταν σημαδιακό. Έτσι αποφάσισα να δωρίσω το σπίτι μου για νηπιαγωγείο ώστε να δώσω χαρά στο παιδί μου, που έφυγε νωρίς από κοντά μου», λέει η κ. Κουλλιά.

Τα συμβόλαια της δωρεάς μεταξύ του δημάρχου Καλύμνου, Γιώργου Ρούσσου και της 78χρονης έγιναν στο δημοτικό κατάστημα. Ήδη ανατέθηκε σε εργολάβο η σύνταξη μελέτης για την ανακαίνιση του σπιτιού και του οικοπέδου, 120 τ.μ., που το περιβάλλει, ώστε να μετατραπεί σε νηπιαγωγείο, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντάχθει το έργο στο ΕΣΠΑ», ανακοίνωσε ο κ. Ρούσσος.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που δέχτηκε τη δωρεά. Εδώ θέλω να παίζουν πολλά παιδιά και να είναι χαρούμενα. Εγώ το έκανα από αγάπη και εύχομαι να υπάρχει πάντα αγάπη μεταξύ των ανθρώπων», τόνισε η κ. Κουλλιά.

Πηγή:http://www.enet.gr

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ

Αντιγράφουμε από το:http://pak-elta.blogspot.com

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Πρωτοκλασάτο Συνδικαλιστικό στέλεχος της πλειοψηφίας της ΠΟΣΤ, από αυτούς που εμείς οι απλοί εργαζόμενοι ονομάζουμε ''ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ'', από αυτούς που αμφιβάλω αν έχουν δουλέψει ποτέ τους τα τελευταία χρόνια σε Ταχυδρομικό Γραφείο, από αυτούς που δεν ξέρουν πόσο έχει το γραμματόσημο μιας απλής επιστολής..... ενός συστημένου.... αν η επιταγή αντικαταβολής είναι πράσινη ή κίτρινη..... από αυτούς που διαχειρίζονται τις εισφορές των εργαζομένων χωρίς ποτέ τους να έχουν κλείσει ταμείο (ΗΤΕΠ) σε Ταχυδρομικό Κατάστημα...., από αυτούς που σαν Ιθύνοντες της Εργατικής Τάξης και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν αντέδρασαν όταν...
τα χρήματά μας επενδύθηκαν στο Χρηματιστήριο παλαιότερα και στα Δομημένα Ομόλογα πρόσφατα, με αποτέλεσμα τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία να απολέσουν το 70% της αξίας των χρημάτων μας, ποσά που αντιστοιχούν σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
Ένας λοιπόν από αυτούς, είπε στο προτελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ, αλλά και στους διαδρόμους της οδού Αριστοτέλους, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανικανότητα τη δική του, της Παράταξής του αλλά και της Κυβέρνησής του, ότι :


"Υπάρχουν υπάλληλοι – οι Διανομείς και οι οδηγοί, οι οποίοι δεν εργάζονται πλήρες ωράριο, αλλά στις δέκα η ώρα βρίσκονται στα σπίτια τους......."


Το είπε αυτό σήμερα που στο Ταχυδρομείο τα κενά υπερβαίνουν τα 2.500 (κατά δήλωση δική τους), και που για να βγεί η δουλειά οι περισσότεροι συνάδελφοι εργάζονται πέρα και από το ωράριο τους.


Απάντηση :
Αν τους ξέρει, οφείλει να κατονομάσει - αυτούς - τα Γραφεία που εργάζονται - τους Προϊσταμένους που τους ανέχονται και τους καλύπτουν.
Σε αντίθετη περίπτωση είναι συκοφάντης και πρέπει να πάρει την απάντηση που του αρμόζει.....
Τέλος αν πραγματικά υπάρχουν τέτοιο υπάλληλοι υπεύθυνοι πρώτα από όλους είναι αυτός και το σινάφι του.
Άντε για να μην ανοίξω το στόμα μου περισσότερο και σας βγάλω όλα τα άπλυτα στη φόρα.
Τα ακούτε ορέ φαντάσματα..... τα ψέματα τελειώσανε.

Χρήστος Μπούφης

Απάντηση από τον Αν.Γραμματέα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ:

σάρωση0001 - Αντίγραφο

Το ονοματάκι του Πρωτοκλασάτου Συνδικαλιστικού στελέχους της πλειοψηφίας της ΠΟΣΤ ακόμα δεν το γνωρίζουμε .Να είναι σίγουρος πως μόλις το μάθουμε θα πάρει και την κατάλληλη απάντηση μέσο της νομικής οδού. Να του υπενθυμίσουμε μόνο πως 40 και πλέον κενά δρομολόγια λόγο ελλείψεως προσωπικού καλύπτονται από τους οδηγούς με διπλό βάρδιες «που στις δέκα η ώρα είναι στα σπίτια τους»… φαίνετε πως τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα πάνε μόνα τους στα δρομολόγια. . .

Ρε δεν ντρεπόσαστε λίγο; Από εσάς μετά περιμένουμε να διεκδικήσετε τα δίκια των εργαζομένων;;;

Ο Αν.Γραμματέας του συλλόγου:Βασίλειος Πήχας

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Oι οργανισμοί που συγχωνεύονται και καταργούνται

ma3imoy-thumb-large Πηγή:http://www.zougla.gr

Ο κατάλογός αυτός είναι το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλλιπου Σαχινίδη.

Ο πλήρης κατάλογος έχει ως εξής:

1. Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (υπουργείο Εσωτερικών), εν όψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

2. Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών Α.Ε. (ΔΕΚΑ Α.Ε.).

3. Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ).

4. Ενταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ (ΣΕΥΥΟ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ).

5. Ενταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας.

6. Ρευστοποίηση περιουσίας της «Α.Ε. Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων» (υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών)

7. Ενταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς.

8 - 9. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ).

10 - 11. Συγχώνευση σε μια εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών Α.Ε. (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.), της Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργυλλομάζης Α.Ε. (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=128450&cid=6

Συγχώνευση 70 οργανισμών στο δημόσιο τομέα

pagkalos Ενημέρωση Παπανδρέου για συγχώνευση οργανισμών

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και από τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, για την πορεία των εργασιών της επιτροπής η οποία- υπό την εποπτεία του Θ. Πάγκαλου- εξετάζει την κατάργηση ή τη συγχώνευση οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο, το οποίο είναι έτοιμο, προβλέπει σε πρώτο κύμα την κατάργηση ή την συγχώνευση 70 - 75 οργανισμών, ενώ εκτιμάται ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λειτουργικά έξοδα, που άμεσα ή έμμεσα βαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους οργανισμούς αυτούς κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι η μετάταξή τους, ενώ σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Πηγή:http://www.protothema.gr

Στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

mesa-mazikis-metaforas-thumb-large Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 27 Απριλίου το επιβατικό κοινό. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Προαστιακού που θα κινηθεί κανονικά, έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των οικονομικών μέτρων, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά.

Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να υπολογίσει πως τα ΜΜΜ θα αρχίσουν να αποσύρονται τουλάχιστον μια ώρα πριν από τις 11 το πρωί και η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται τουλάχιστον μια ώρα μετά τις 5 το απόγευμα.

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=66764

Απαντήσεις Επαγγελματιών

Πώς απαντούν οι επαγγελµατίες, σε περίοδο αναδουλειάς,
στην ερώτηση "πώς πάει η δουλειά?"

Φούρναρης : ψίχουλα

Μανάßης: κολοκύθια

Αγρότης: ζήσε Μάη µου να φας τριφύλλι

Ανθοπώλης: µαρασµός

Υφασµατέµπορος:πανί µε πανί

Ψαράς:ούτε λέπι

Φαρµακοποιός:µε το σταγονόµετρο

Ηλεκτρολόγος:δεν ßλέπω φως

Υδραυλικός:µούφα η δουλειά

Mηχανικός αυτοκινήτων: στο ρελαντί

Εµπορος χαλιών: Χάλια

Κοµµωτής:τρίχες

Ψιλικατζής:ψιλοπράγµατα

Νεκροθάφτης:ψόφια πράγµατα

Tυπογράφος: ούτε φύλλο

Ο απέναντι νεκροθάφτης: µεγάλη νέκρα

Βοθρατζής:σκατά

Ναυτικός: πιάσαµε πάτο

Στρατιωτικός: ßήµα σηµειωτόν

Χρηµατιστής: δεκάρα τσακιστή

Πρωθυπουργός:Παραλάßαµε χάος

Ευχαριστούμε την φίλη μας την Ρούλα για το e-mail

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:Αναπνέουμε τις ιδέες του

genimatas 25 Απριλίου του 1994.Δεκαέξι χρόνια που ο Γιώργος Γεννηματάς δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Μια διαδρομή ζωής που ξεκίνησε το 1939 στην Αθήνα και έφτασε στο τέρμα 55 χρόνια αργότερα.Έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ από την σύστασή του και ήταν υποψήφιος Α' Περιφέρειας...
Αθηνών στις εθνικές εκλογές 17 Νοέμβρη 1974 μη εκλεγείς. Από το 1975 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στη συνέχεια του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Μετά την διαγραφή των μελών της Δημοκρατικής Άμυνας και την διαμόρφωση του ΠΑΣΟΚ ως προσωποπαγούς-αρχηγικού κόμματος, ο Γιώργος Γεννηματάς έγινε ένα από τα μέλη της λεγόμενης "Τρόϊκας" ή ¨Τριανδρίας" (Τσοχατζόπουλος-Γεννηματάς-Λαλιώτης) που εξέφραζε και εκπροσωπούσε τον πρόεδρο σε όλα τα κεντρικά και περιφερειακά όργανα, και όλα τα επίπεδα του Κόμματος. Έκτοτε, η καριέρα του, όπως και των Α. Τσοχατζόπουλου και Κ. Λαλιώτη, ήταν μετεωρική. Από το 1981 εκλεγόταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αρχικά Επικρατείας (άνευ σταυροδοσίας), κατόπιν βουλευτής Μεσσηνίας (με την λίστα, 1985) και, στη συνέχεια, Α' Περιφέρειας Αθηνών (με σταυρό, από το 1989 διαρκώς). Διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών από το 1981 ως το 1984, Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 1984 ως το 1987 και Υπουργός Εργασίας από το 1987 ως το 1989. Ήταν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ από τον Απρίλιο 1989. Στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα ήταν Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 εξελέγη πρώτος στην περιφέρεια Α' Αθηνών και ορκίστηκε ξανά Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
«Έφυγε νωρίς»
«Έφυγε νωρίς», είπαν σχεδόν όλοι τον Απρίλη του 94 και κάποιοι το επανέλαβαν, με έμφαση, μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ένας πολιτικός κι ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος του και που αντιμετώπισε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια το τέλος. Ένας πολιτικός ιδιαίτερα δημοφιλής (αν αυτό λέει κάτι στις μέρες μας) όχι μόνο στους ψηφοφόρους - οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που υπηρέτησε για χρόνια, αλλά και σε ανθρώπους που είχαν κάνει άλλες επιλογές.Ο ίδιος όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι για το πώς εξηγεί την υψηλή δημοτικότητά του έλεγε: «Στη ζωή μου κάνω δύο πράγματα: σέβομαι τους άλλους, σέβομαι τον εαυτό μου. Μήπως μου το ανταποδίδουν; Δεν ξέρω...».Υπουργός για χρόνια στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Το όνομά του συνδέθηκε με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήταν στο υπουργείο Υγείας που άφησε -συνήθιζε να λέει- ένα κομμάτι απ' τη ζωή του.Μετά το θάνατό του πολλά νοσοκομεία της Ελλάδος πήραν το όνομά του.


Πηγή:http://epirusgate.blogspot.com

ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ!

dnt 4

Και άλλους φόρους και αλλαγή στο ασφαλιστικό προαναγγέλλει ο Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντηση με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ. Δεν ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση, δήλωσε ο υπουργός.
Μίλησε και για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, για τις συντάξεις που το νομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή, ενώ ο Γ.Παπακωνσταντίνου , μίλησε ότι προσπάθεια της Ελλάδας είναι να έχει περισσότερα έσοδα.

 

Θα πάρουμε νέα σκληρά μέτρα, θα μειώσουμε το δημόσιο τομέα κατά 10%, αυτά απάντησε ο Παπακωνσταντίνου σε Ιταλό δημοσιογράφου που τον ρώτησε τι άλλο θα κάνει η Ελλάδα στο ΜΕΛΛΟΝ για να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της και την ανάπτυξη...

Ξεπούλημα οργανισμών και της κρατικής ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνεται στα σχέδια της Ελλάδας, για το μέλλον, όπως αναφέρει ο Παπακωνσταντίνου!

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

VETO


ESPRESSO


EΘΝΟΣ


Η ΒΡΑΔΥΝΗ


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

REAL NEWS

TO BHMA,


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ


ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Η ΑΥΓΗ

Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Porsche Panamera TAXI

Σοκ: Η Porsche Panamera και σε TAXI

  • Το είδαμε και αυτό, Panamera με ταρίφα!
  • Κυκλοφορεί -που αλλού στους γερμανικούς δρόμους
  • Σοκ στην αυτοκινητική κοινωνία
  • Απορία: Η κούρσα χρεώνεται με μονή ή διπλή ταρίφα;


Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην Γερμανία μην αρχίσετε να τρίβετε τα μάτια σας αν τύχει και περάσει από μπροστά σας μία Panamera TAXI! Απλά σηκώστε το χέρι σας, μπείτε μέσα και απολαύστε μία κούρσα με το γερμανικό supercar. Άλλωστε, αυτή η Porsche είναι ιδανική για… TAXI μιας και διαθέτει τέσσερις πόρτες και σχετικά μεγάλο χώρο αποσκευών. Όσο για την ταρίφα, χαλάλι της ακόμη και αν πέφτει διπλή!
Μία βόλτα με την Panamera Turbo των 500 PS που κοστίζει από περίπου 130.000 ευρώ δεν βρίσκεις την ευκαιρία να κάνεις κάθε μέρα.…

Πηγή:http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/?aid=66546

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η ΠΟΣΤ ανέστειλε την 24ωρη απεργία

ekloges 09 002Η ΠΟΣΤ ανέστειλε την 24ωρη απεργία της 26ης Απριλίου και δεν μπήκε κανένας στον κόπο έστω να τοιχοκολλήσει μια ανακοίνωση έτσι όπως έγινε και αντίστοιχα με την εξαγγελία της απεργίας.

Μιλώ συγκεκριμένα τουλάχιστον για τον χώρο του παλαιού Κ.Δ.Α,έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι.Στο επίσημο site της ΠΟΣΤ βγήκε ανακοίνωση, αλλά όλοι οι συνάδελφοι δεν είναι σε θέση να ενημερώνονται μόνο μέσο διαδικτύου.

Τώρα πόσοι θα απεργήσουν και πόσοι θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους την Δευτέρα εμείς δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε.

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον. . .

 

Μπήκαμε στο ΔΝΤ

to

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε πριν από λίγο την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης,έχω δώσει εντολή στον ΥΠΟΙΚ να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες είπε ο κ.Παπανδρέου.«Ελπίζαμε ότι η απόφαση θα αρκούσε και θα συνέτιζε τις αγορές, όμως οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν και σήμερα η κατάσταση απειλεί να αποδομήσει όχι μόνο τις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και την ομαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Δεν θα το επιτρέψουμε».

Αιματηρή απόπειρα ληστείας στην Καρδίτσα

elta1 Καρτέρι στον διευθυντή υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ έστησαν το πρωί ληστές στο Μουζάκι της Καρδίτσας. Όταν εκείνος δεν υπάκουσε στις εντολές τους να τους οδηγήσει μέσα στο κατάστημα, οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλιά και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δύο άνδρες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την οποία στάθμευσαν έξω από τα ΕΛΤΑ, περιμένοντας τον διευθυντή να ανοίξει το μαγαζί. Όταν το θύμα έφτασε στο σημείο, οι δράστες έβγαλαν τις κουκούλες που φορούσαν, τον πλησίασαν και με την απειλή μαχαιριού απαίτησαν να μπουν μέσα μαζί του. Ο διευθυντής αντιστάθηκε. Ο ένας ληστής έχασε την ψυχραιμία του και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.


Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ τους ακολούθησε και τρίτος συνεργός τους, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.
Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καρδίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πηγή:http://www.zougla.gr

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το κόστος της ιστοσελίδας της Βουλής είναι 1.059.516,27e

FOROLOGHSH_BOYLEYTON Σε περίοδο κρίσης, ένα ακόμα στοιχείο ήρθε στην επιφάνεια για να δείξει γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε..Το κόστος της ιστοσελίδας της Βουλής είναι...

...1.059.516,27 ευρώ

διαβάστε περισσότερα:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_1051.html

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com

Δορυφόρος αποκάλυψε αδήλωτες πισίνες

drosia Μόνο στην Εκάλη εντοπίστηκαν 176 αδήλωτες πισίνες.

Λίστα με 16.974 φορολογούμενους, κατοίκους βορείων προαστίων, από τους οποίους μόνο οι 324 δήλωσαν το 2009 κατοχή πισίνας, εξετάζει η εφορία.

Από τους πρώτους ελέγχους με χρήση δορυφορικών στοιχείων, προέκυψε ότι μόνο στην Εκάλη εντοπίστηκαν 176 αδήλωτες πισίνες. Οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν από την εφορία, προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις και να γίνει διασταύρωση στοιχείων.

Τις επόμενες εβδομάδες οι δορυφορικοί έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων του λεκανοπεδίου, αλλά και σε νησιά, όπως η Μύκονος και Σαντορίνη.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις νέες διατάξεις το τεκμήριο της πισίνας ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60 τ.μ. και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό, για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.

Εμείς κάναμε μια μικρή "πτήση"με την βοήθεια του Google Earth και σας παρουσιάζουμε δυο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες κατά την γνώμη μας. . .Η πιο πάνω foto είναι από την περιοχή της Δροσιάς και η κάτω από την περιοχή της Εκάλης! ! !

ekalh

Πηγή φωτογραφιών από το Google Earth

Οι 20 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

newjob Έρευνα της best workplaces Hellas 2010

Βραβεύτηκαν οι 20 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, όπως αυτές αναδείχθηκαν από την έρευνα ''best workplaces Hellas 2010'' που διοργανώθηκε στη χώρα μας για 8η συνεχή χρονιά από την Great Place to work Institute Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School.

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 49 εταιρίες, το ποσοστό των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε στο 75% και τελικά στην κατηγορία των καλύτερων εταιρειών που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους οι δέκα καλύτερες είναι οι: Coca Colla Τρία Έψιλον, GlaxoSmithKline Pharma, ABBOTT LABORATORIES Ελλας, Tasty Foods, AXA Ασφαλιστική, Αθηναϊκή Ζυθοποϊα, Astra Zeneca AE, Worth Hellas, Club Hotel Casino Loutraki, Ericsson Hellas.

Στην κατηγορία των εταιριών που απασχολούν από 50 μέχρι 250 εργαζόμενους οι 10 καλύτερες είναι: Bristol-Myers Squibb, Ψημμιτη ΑΕ, Manpower, Αιών, Data Communication AE, Chartis, International Life AEAZ, Medtronic Hellas, Genecis Pharma, Xerox Hellas AEE.

Κάποιες από αυτές έχουν πιθανότητες να επιλεγούν για τη λίστα των 100 καλύτερων της Ευρώπης που θα ανακοινωθούν στις 20 Μαΐου στη Μαδρίτη.

Σε μήνυμά της η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη σημειώνει ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις επιχειρήσεις σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το σύνολο σχεδόν των κλάδων της οικονομίας μας να συνεχίζουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και στις συνθήκες εργασίας».

Πηγή:http://www.skai.gr/articles/news/greece/Οι20εταιρίεςμετοκαλύτεροεργασιακόπεριβάλλονστηνΕλλάδα21042010/

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Έκθεση μοτοσικλέτας στις 27 Απριλίου

Honda_CBR_1000RR_Fireblade_C-ABS_3 Στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί η φετινή έκθεση μοτοσικλέτας και οι λάτρεις των δύο τροχών έχουν κάθε λόγο να… τρίβουν τα χέρια τους. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 27 Απριλίου, θα ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης, στην οποία θα λάβουν μέρος περισσότερες από 70 εταιρείες.

Στο Σαλόνι Μοτοσικλέτας, για ακόμα μια φορά, πρόκειται να παρουσιασθούν όλα τα τελευταία μοντέλα μοτοσικλετών και scooter, να πραγματοποιηθούν πρώτες πανελλαδικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων και να φιλοξενηθούν μία πληθώρα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ, προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, προϊόντα αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, συστήματα προστασίας, ανταλλακτικά, λιπαντικά και πολλά ακόμα προϊόντα για τον σύγχρονο αναβάτη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για 6 ημέρες, από την Τρίτη 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 2 Μαΐου και υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περίπου 50.000 φίλων της μοτοσικλέτας. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι τις καθημερινές από τις 14:00 έως τις 21:30 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 21:30.

Στα highlights και τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, πρόκειται να γίνουν τ’ ακόλουθα:
• Ημερίδες ενημέρωσης με θέματα φορολογικά, προγράμματα τόνωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου και εφαρμογή των προγραμμάτων ΚΤΕΜ – ΚΤΕΔ- ΠΡΟΚΤΕΟ.
• Διήμερο freestyle trial show από τους Μάριο “M. Paul” Πολυχρονιάδη και Ηλία Κυριλή το Σάββατο και Κυριακή σε 3 μοναδικά show.

• Πανελλαδική 1η παρουσίαση της νέας YAMAHA XT1200Z Super Tenere.
• Πανελλαδική 1η παρουσίαση της νέας σειράς ΥΑΜΑΗΑ FZ8 και Fazer8.
• Ζωντανή αναμετάδοση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto GP από την Ισπανία την Κυριακή 2 Μαΐου.
• Κληρώσεις με πολλά δώρα και ταξίδια σε αγώνες Moto GP.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=126310&cid=12

Καταργούν τα προνόμια των πολυτέκνων οικογενειών

ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ ΣΕ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΠΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ό,τι να'ναι κάνουν στην κυβέρνηση για να κλείσουν το χρέος και το έλλειμμα με αποτέλεσμα να καταργούν το προνόμιο για τους πολύτεκνους που διορίζονταν απευθείας χωρίς ΑΣΕΠ σύμφωνα με τον νόμο 3255/2004. Από γκάφα σε...
γκάφα δηλαδή πάει το υπουργείο Οικονομικών και δεν υπάρχει και κανένας να τους σταματήσει.

Σε μια χώρα που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα εμείς χτυπάμε και την πολυτεκνία! Πόσο ...σαίνης πρέπει να είσαι για να το κάνεις;

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_2439.html

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

"We Are The World"

"We Are The World" είναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε το 1985 για να βοηθήσει τα παιδιά της Αφρικής από τον λιμό.

Στίχοι και Μουσική των Michael Jackson και Lionel Richie (USA for Africa) .

Εγώ θα αφιερώσω τους στίχους του τραγουδιού σε όλους αυτούς που σήμερα με την συμπεριφορά τους ή την αδράνεια τους, προσφέρουν την κάλυψη τους στα σημερινά εγκλήματα που διαπράττονται εναντίων των παιδιών τους και τον εγγονιών τους.

Να θυμούνται ώμος πως παιδιά ήταν που είχαν ξεσηκωθεί πριν λίγα χρόνια και αυτά είναι και που και σήμερα θα βγουν ξανά  στους δρόμους. Γιατί δεν έχουν από κανέναν να περιμένουν τίποτα.

Lionel Richie:

There comes a time when we heed a certain call

Έρχεται καιρός, που φτάνει σε μας μια φωνή  
Lionel Richie & Stevie Wonder:

When the world must come together as one 
Όταν ο κόσμος πρέπει να γίνει ένα

Stevie Wonder 
There are people dying

Ότι άνθρωποι πεθαίνουν 
Paul Simon
And its time to lend a hand to life

και πως είναι καιρός να βοηθήσουμε τη ζωή 
Paul Simon & Kenny Rogers
The greatest gift of all

Το μεγαλύτερο δώρο από όλα 
Kenny Rogers
We cant go on pretending day by day

Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε 
James Ingram 
That someone, somewhere will soon make a change

Ότι κάποιος, κάπου, σύντομα θα αρχίσει να κάνει κάτι 
Tina Turner
We are all part of gods great big family

Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού 
Billy Joel 
And the truth, you know, love is all we need

Και ξέρουμε πως η αγάπη είναι το μόνο που χρειαζόμαστε 
Χορωδία (και Michael Jackson):
We are the world, we are the children 
We are the ones who make a brighter day 
So lets start giving 
Εμείς είμαστε ο κόσμος, εμείς και τα παιδιά

Εμείς θα κάνουμε πιο λαμπερή τη μέρα

Ελάτε, ας αρχίσουμε να δίνουμε

Diana Ross
Theres a choice were making 
Were saving our own lives

Είναι επιλογή μας

Σώζουμε τις ίδιες μας τις ζωές 
Michael Jackson & Diana Ross
Its true well make a better day 
Just you and me

Είναι αλήθεια, θα φτιάξουμε μια καλύτερη μέρα

Απλώς εσείς και γω 
Dionne Warwick
Send them your heart 
So they’ll know that someone cares

Στείλτε την καρδιά σας

για να ξέρουν πως κάποιος νοιάζεται 
Dionne Warwick & Willie Nelson 
And their lives will be stronger and free

Και οι ζωές τους θα γίνουν πιο δυνατές και ελεύθερες 
Willie Nelson
As God has shown us by turning stones to bread

Όπως ο Θεός μας έδειξε, κάνοντας τις πέτρες άρτο 
Al Jarreau
So we all must lend a helping hand

Έτσι πρέπει όλοι να απλώσουμε χέρι βοηθείας 
Χορωδία:
 
We are the world, we are the children 
We are the ones who make a brighter day 
So lets start giving

Εμείς είμαστε ο κόσμος, εμείς και τα παιδιά

Εμείς θα κάνουμε πιο λαμπερή τη μέρα

Ελάτε, ας αρχίσουμε να δίνουμε

Bob Dylan 
Theres a choice were making 
Were saving our own lives 
Its true well make a better day 
Just you and me

Είναι επιλογή μας

Σώζουμε τις ίδιες μας τις ζωές 
Είναι αλήθεια, θα φτιάξουμε μια καλύτερη μέρα

Απλώς εσείς και γω 
Michael Jackson
When youre down and out, there seems no hope at all

Όταν είσαι μόνος σου εκεί έξω, και δεν υπάρχει ελπίδα καμιά 
Huey Lewis 
But if you just believe there’s no way we can fall

αν απλώς πιστέψεις, δεν μπορείς να αποτύχεις 
Cyndi Lauper
Well, well, well, well let us realize that a change can only come
 
Λοιπόν, ας συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο μια αλλαγή μπορεί να γίνει

Kim Carnes
When we stand together as one

Όταν νιώσουμε όλοι σαν ένας 
Χορωδία:
We are the world, we are the children 
We are the ones who make a brighter day 
So lets start giving 
Εμείς είμαστε ο κόσμος, εμείς και τα παιδιά

Εμείς θα κάνουμε πιο λαμπερή τη μέρα

Ελάτε, ας αρχίσουμε να δίνουμε

Theres a choice were making 
Were saving our own lives 
Its true well make a better day 
Just you and me 
Είναι επιλογή μας

Σώζουμε τις ίδιες μας τις ζωές 
Είναι αλήθεια, θα φτιάξουμε μια καλύτερη μέρα

Απλώς εσείς και γω

48ωρο απεργιών

apergiiorthia Τετάρτη και Πέμπτη απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί. 48ωρη την Τετάρτη του ΠΑΜΕ, 24ωρη την Πέμπτη της ΑΔΕΔΥ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στα μειωμένα - όπως υποστηρίζουν – έως και 30% κονδύλια στις εφημερίες.
Οι γιατροί ζητούν την πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης και να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη νέα συλλογική σύμβαση.

Όσον αφορά το θέμα των εφημεριών, είπαν ότι οι επισχέσεις εργασίας θα συνεχίζονται όσο τα χρήματα δεν καταβάλλονται, αλλά παραδέχθηκαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου ενώ σε αρκετά και του Ιανουαρίου.
Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα απεργήσουν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.

Εξάλλου, 48ωρη απεργία από την Τετάρτη έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ, ενώ την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία και η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Τέλος, ακυρώνονται Τετάρτη και Πέμπτη όλες οι θεατρικές παραστάσεις, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην απεργία του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το πρωτοδικείο Πειραιά (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) τη 48ώρη απεργία που είχαν κηρύξει για Τετάρτη και Πέμπτη  τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Πάντως, οι συνδικαλιστές των δύο ναυτεργατικών σωματείων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ τονίζουν ότι δεν θα καμφθούν από τη δικαστική απόφαση και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την απεργία τους από τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή:http://www.skai.gr

Οι μειώσεις στους μισθούς των Ταχυδρομικών

 Από την Πρωτομαγιά η εφαρμογή της μείωσης στους μισθούς μας. 

Η μείωση του 7% θα ισχύσει στα ποσά που αντιστοιχούν:

1.  στο κλιμάκιο,

2. στο επίδομα εκμετάλλευσης,

3. στο διαχειριστικό επίδομα,

4. στο πτυχιακό επίδομα και  . . .
5. στο επίδομα θέσης ευθύνης.

Δεν θα γίνει μείωση στα ποσά που αντιστοιχούν στο χρονοεπίδομα και στο οικογενειακό επίδομα.

Το ποσό που αναλογεί στην αναδρομική κράτηση του 7% στα παραπάνω ποσά από 1/1/10, καθώς και το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% του δώρου του Πάσχα, ποσά τα τα οποία έχουμε ήδη  εισπράξει, θα μας κρατηθούν σε μηνιαίες δόσεις των 150 €, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου.

Πηγή:http://pak-elta.blogspot.com/2010/04/1.html

securedownload

Την εικόνα μας την έστειλε ο φίλος μας ο Δημήτρης και τον ευχαριστούμε.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου

σάρωση0001 - Αντίγραφο Το διοικητικό συμβούλιο του σωματίου μας συνεδριάζει συνεχόμενα δυο μέρες, Δευτέρα 19.04.10 Τρίτη 20.04.10 και θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες  μέσα στην εβδομάδα με κύρια θέματα ημερήσιας διάταξης της μείωσης των μισθών που γίνεται με  κατάργηση των ΣΣΕ, του ασφαλιστικού, του φορολογικού και κλαδικά θέματα με κύριο αυτό της έλλειψης προσωπικού και τις επιπτώσεις που έχει φέρει στο τμήμα κίνησης και γενικότερα και κατά επέκταση στις διαβιβάσεις το όλο θέμα.θα υπάρξει πλήρης και αναλυτική  ενημέρωση όλων των  μελών του σωματείου μας τις επόμενες μέρες.

Ταχυδρομική Ενημέρωση

  Αντιγράφουμε από το http://pak-elta.blogspot.com

48ωρη απεργία των Ταχυδρόμων στην Μ. Δ. των Άνω Λιοσίων

elta1 48ωρη απεργία πραγματοποιούν, χτες και σήμερα 19 & 20 Απριλίου οι Ταχυδρόμοι στη μονάδα διανομής των ΕΛΤΑ στα Ανω Λιόσια.
Το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είναι ιδιαίτερα οξυμένο στα άνω Λιόσια.
Από τις 22 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ταχυδρόμων,  καλύπτονται μόνο οι 13 με μόνιμο προσωπικό. Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από έκτακτο προσωπικό, το οποίο....
αποχώρησε κι αυτό λόγω της λήξης των συμβάσεων τους.
Η απόφαση για απεργία λήφθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως σας είχαμε γράψει (διαβάστε εδώ) και καλύφθηκε με απόφαση του σωματείου τους.
Οι Ταχυδρόμοι σε  συνέλευσή του γραφείου απαίτησαν από το ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αττικής να καλύψει τη 48ωρη απεργία τους, όπως και έγινε.

 

Υποψήφιοι για την θέση του Γεν. Διευθυντή Επιστολικού Ταχυδρομείου

Έληξε την περασμένη Πέμπτη 15 Απριλίου η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή της επιχειρησιακής μονάδας Επιστολικού Ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις υποψηφιότητας που κατατέθηκαν  είναι τέσσερεις.
Παραθέτουμε τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά:...

1. ΔΑΝΔΟΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
2. ΚΟΚΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΚΡΑΒΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
4. ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευμα του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

Αγωνιούν για την «ανταγωνιστικότητα»

Την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - πήρε απόφαση για απεργία. Πότε θα γίνει η απεργία; Στις 26 Απρίλη. Με τι ζήτημα αιχμής; Την τεράστια έλλειψη προσωπικού και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας των ΕΛΤΑ. Δηλαδή, ουσιαστικά, την αιτία που προκαλεί τα προβλήματα των εργαζομένων, την «ανταγωνιστικότητα» και τους διαγκωνισμούς για το μοίρασμα της πίτας της αγοράς, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις τη βαφτίζουν «λύση»! Και βέβαια, μετά από τέτοιες τοποθετήσεις, καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η απεργία που αποφάσισαν θα γίνει στις ...
26 Απρίλη. Την ώρα δηλαδή που ο κόσμος καίγεται και κυβέρνηση, ΕΕ, συνολικά οι μηχανισμοί της πλουτοκρατίας κατακρεουργούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ώρα που το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συντονίζονται σε ταξική κατεύθυνση, η ηγεσία της ΠΟΣΤ καλεί τους εργαζόμενους σε εφησυχασμό και αναμονή...

Δικό μας σχόλιο: Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα ! ! !
Η πρόταση της παράταξης μας να συμπεριληφθούν στο εξώδικο της απεργίας και τα μεγάλα ζητήματα: της μείωσης των μισθών που γίνεται με  κατάργηση των ΣΣΕ, του ασφαλιστικού, του φορολογικού κ.λ.π. δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

Πηγή:http://pak-elta.blogspot.com

Σχόλιο:Φαίνετε πως  την πλειοψηφία της ΠΟΣΤ δεν την αγγίζουν τα μεγάλα θέματα και η τραγική οικονομική θέση που έχουν έρθει σήμερα  οι Ελληνικές οικογένειες, οι σημερινοί εργαζόμενοι,και οι αυριανοί, που θα είναι τα παιδιά τους, τα δικά μας παιδιά……Ένα μεγάλο '"μπράβο" σε όλους.

Ο ΑΝ.Γραμματέας:Πήχας Βασίλης

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σοκ! Φωτογραφία προκαλεί αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο


 sokosokΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗ MICROSOFT

Η φωτογραφία που θα δείτε είναι μια από τις πολλές που συλλέχτηκαν κατά την 3ετη έρευνα που έγινε στην Κίνα για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Είναι από ένα εργοστάσιο που φτιάχνει ποντίκια και άλλα αξεσουάρ για τη Microsoft.

Οι εργάτριες δεν αντέχουν και κοιμούνται στη δουλειά. Κάνουν 15ωρες βάρδιες με λιγότερο από μισό ευρώ την ώρα. Απαγορεύεται να μιλάνε, να ακούνε μουσική ή να πηγαίνουν στην τουαλέτα. Ένας εργασιακός μεσαίωνας με την επιχορήγηση της Microsoft και άλλων μεγάλων εταιρειών φυσικά που πολλές φορές δε μπορούν να είναι σίγουρες για τις συνθήκες που επικρατούν στα "φτηνά" εργοστάσια των ανατολικών χωρών που κάνουν outsourcing. Εκπρόσωπος της Microsoft πάντως απάντησε πως γνωρίζει το θέμα και έχουν διατάξει έρευνα για να δουν τι συμβαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ

micorsot

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_4698.html

Ουδέν σχόλιο. . .

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από την ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ

127142464717_lrg Η εκδήλωση τιμής και μνήμης από την ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου δεσπόζει το μνημείο των Τρικαλινών παλικαριών, Κώστα Σύρμπα, Αποστόλη Τσανάκα, Κώστα Στεργιόπουλου, Γιάννη Μπριάζη και Στέργιου Γάτσα...

Μέσα από την ομιλία του Θανάση Λάζου, μέλους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αναδείχθηκε 66 χρόνια μετά η μαρτυρική θυσία των 5 ΕΠΟΝιτών που κρεμάστηκαν γιατί ήθελαν μια ελεύθερη Ελλάδα.
Για ακόμη μια φορά ρίγη συγκίνησης υπήρξαν όταν ο κ. Λάζος, διάβασε το ιστορικό ντοκουμέντο που βρέθηκε στα αρχεία της Βέρμαχτ από τον Καθηγητή Ιστορίας Πολυχρόνη Ενεπεκίδη.
Ήταν το γράμμα με ημερομηνία 18 Απριλίου 1944 του ενός απαγχονισμένου του Κώστα Σύρμπα προς τον πατέρα του.

«Λατρευτέ μου πατέρα. Σε δύο ώρες θα με κρεμάσουν στην πλατεία γιατί είμαι πατριώτης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μην πικραίνεσαι πατέρα. Αυτό ήταν γραφτό για μένα, πεθαίνω με παρέα. Αντίο. Φιλώ την μητέρα και όλους. Χαιρετισμούς στους γείτονες. Καλή αντάμωση στον άλλο κόσμο. Θα σας περιμένω και η μέρα που θα φτάσετε θα είναι για μένα γιορτή. Τα πράγματά μου θα τα πάρετε από την Αστυνομία. Το πορτοφόλι μου δεν έχει μέσα τίποτα όμως είναι καινούργιο. Πάρτο εσύ πάτερα. Γεια σας. Να θυμάσαι πως ο γιος σου πάει πικραμένος γιατί δεν θα ακούσει τις καμπάνες της ελευθερίας. Αντίο. Ζήτω η Ελευθερία. Κώστας. ΄Ηταν γραφτό να πεθάνω Απρίλη»….

Στο άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον Κώστα Σύρμπα , προστέθηκε και το τραγικό του απαγχονισμού καθώς δύο φορές λύθηκε η θηλιά και ο Γερμανός εκτελεστής, ήθελε να του χαρίσει την ζωή…

Αλλά συνεργάτης τον Γερμανών επέμεινε και πέτυχε την εκτέλεση του νεαρού παιδιού με την τρίτη φορά…
Η εκδήλωση περιλάμβανε ποιήματα, κατάθεση στεφανιών και τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των 5 ΕΠΟΝιτών.
Αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα τιμήσει την θυσία των 5 Τρικαλινών παιδιών και ο Δήμος Τρικκαίων καθώς δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για ενωτική εκδήλωση τιμής και μνήμης.


Πηγή: http://www.trikalanews.gr

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σοβαρό πρόβλημα στις διαβιβάσεις του ΕΛΤΑ

Με αφορμή την ανάρτηση ενός σχολίου στο φιλικό μας blog: pak-elta και σχετικά με τα προβλήματα λόγο ελλείψεως προσωπικού στις διαβιβάσεις http://pak-elta.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html#moreνα ας αναλογιστούμε όλοι για τυχόν ευθύνες που μπορεί να φέρουμε. . .
1 Σχόλια: 

"Να δούμε όταν θα συμβεί κάτι, πράγμα που σίγουρα απεύχομαι και επέμβει η επιθεώρηση εργασίας από τα βιβλία δρομολογίων και τις κάρτες των ταχογράφων ,ψηφιακών και αναλογικών και δούνε πόσες ώρες είναι στο τιμόνι αυτοί οι οδηγοί να δούμε τότε ποιος θα τους σώσει ..όταν έχουν σηκωθεί από τις 3 το πρωί για να πιάσουν 4 δουλεία …να κάνουν διπλό βάρδια και να σχολάσουν 5 και 6 το απόγευμα….. συνολικά οι ώρες που απασχολούνται όλοι αυτοί οι οδηγοί δεν είναι μόνο 9-10 ώρες την μέρα αλλά 14και 15.
Θα τους καλύψει ο προϊστάμενος τους ή η διοίκηση??????????????????"

14 Απρ 2010 9:22:00 μ.μ.

Δείτε και σχετική με το θέμα παλαιότερη ανάρτηση μας:

Τα ωράρια οδήγησης και οι χρόνοι ανάπαυσης

http://driverselta.blogspot.com/2009/05/blog-post_28.html

Δελτίο Τύπου - Συγκρότηση Ε. Επιτροπής και Προεδρείου ΓΣΕΕ

Αντιγράφουμε από το :http://pak-elta.blogspot.com

Σας παρουσιάζουμε με λίγη καθυστέρηση την νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ, που συγκροτήθηκε σε σώμα την περασμένη εβδομάδα στις 09/04/10.
Συνεδρίασε σήμερα, 9/4/2010, η Διοίκηση της ΓΣΕΕ που προέκυψε από τις εκλογές του 34ου Συνεδρίου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Πρόεδρος:                       ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α/της Πρόεδρος:             ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γ. Γραμματέας:                ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α/της Γ. Γραμματέας:      ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
Γ. Οργανωτικού:              ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ....


Α/της Γ. Οργανωτικού:   ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
Γ. Οικονομικού:                ΘΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Α/της Γ. Οικονομικού:     ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
Για τις θέσεις του Προεδρείου η ΔΑΣ δεν έβαλε υποψηφιότητα

2. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Παναγόπουλος Γιάννης
Ανέστης Στάθης
Γιαννόπουλος Νίκος

Διαβάστε τη συνέχεια:http://pak-elta.blogspot.com/2010/04/blog-post_4670.html#more

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σοβαρό πρόβλημα στις διαβιβάσεις του ΕΛΤΑ

kalokairi09 013 Αντιγράφουμε από το φιλικό μας blog:http://pak-elta.blogspot.com

Τελικά δεν υπάχει παραγωγικός τομέας στο Ταχυδρομείο σήμερα, που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού.
Στα μεγάλα προβλήματα της διανομής έρχονται να προστεθούν τεράστια προβλήματα στην διακίνηση των ταχυδρομικών αποστολών.
Αξεπέραστο πρόβλημα με τις διαβιβάσεις του θα αντιμετωπίσει ο ΕΛΤΑ από την ερχόμενη εβδομάδα.
Ήδη το κέντρο διαλογής Αττικής για να αντιμετωπίσει την μεγάλη έλλειψη οδηγών, χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες με υπερωριακή απασχόληση για να ανταποκριθεί στην εκτέλεση των δρομολογίων.
Καθημερινά χρησιμοποιούνται πάνω από 20 οδηγοί υπερωριακά για να καλύψουν τις ανάγκες εκτέλεσης των δρομολογίων.
Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα λήγουν οι συμβάσεις άλλων 26 εποχικών οδηγών στο ΚΔΑ, με....
αποτέλεσμα από την ερχόμενη Δευτέρα να μην υπάρχει πλέον η δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται ούτε με υπερωρίες, αφού θα ξεπερνούν συνολικά τα 50.
Οι οδηγοί μας μέχρι σήμερα ανταποκρινόμενοι στις υπερβολικές υπηρεσιακές απαιτήσεις, με περίσσιο φιλότιμο εργάζονται καθημερινά 9 και 10 ώρες για να εκτελέσουν όλα τα δρομολόγια. Όμως υπάρχουν και όρια στις ανθρώπινες δυνατότητες καθώς και απαγορευτικές διατάξεις του Κ.Ο.Κ. που δεν τους επιτρέπουν να καλύψουν όλες τις υπηρεσιακές αδυναμίες.
Κατά συνέπεια σίγουρα θα υπάρξουν ανεκτέλεστα δρομολόγια με ότι αυτό συνεπάγεται στην διακίνηση των ταχ. αποστολών.
Ο πρώτος τομέας που θα δημιουργηθούν προβλήματα είναι η πολύπαθη τον τελευταίο καιρό διανομή.
Σίγουρα το γραφείο κίνησης οχημάτων πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα δρομολόγια που εκτελούνται με μεγάλα φορτηγά για την προώθηση των αποστολών στις μονάδες διανομής το πρωί και την παραλαβή τους από τα καταστήματα το μεσημέρι, καθώς και στα υπερκομβικά δρομολόγια σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Άρα τα πρώτα ανεκτέλεστα δρομολόγια θα εμφανιστούν στην εντυποδιασπορά των μονάδων διανομής.
Δεν φτάνει δηλαδή που οι Ταχυδρόμοι μέχρι σήμερα έχουν επιβαρυνθεί με επιπλέον έργο εξαιτίας των πολλών οργανικών κενών, θα αναγκάζονται να μεταφέρουν μόνοι τους και τους τεράστιους όγκους των εντύπων, αφού δεν θα υπάρχει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που τους μετέφερε μέχρι σήμερα.
Η διοίκηση του οργανισμού πρέπει να δώσει άμεση λύση στην κάλυψη των κενών με πρόσληψη εποχικού προσωπικού, σε διαφορετική περίπτωση τα προβλήματα που δημιουργούνται θα απαξιώσουν τελείως το Ταχυδρομείο και το καλό όνομα που είχε  μέχρι σήμερα ανάμεσα στις ΔΕΚΟ.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Χωρίς ταξί Τετάρτη και Πέμπτη

taxi-logo_s Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη κατεβαίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί. Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου για το πού βασίζονται τα στοιχεία που επέφεραν αύξηση 50% στο τεκμαρτό εισόδημά τους το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ζητούν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη στο θέατρο «Περοκέ» στο Μεταξουργείο και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Χιονοστιβάδα οι καταγγελίες για τα ΕΛΤΑ

 elta1 Αντιγράφουμε από το: http://pak-elta.blogspot.com

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τελευταία τα αρνητικά δημοσιεύματα για τα ΕΛΤΑ. Καθημερινά έχουμε δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο (δεν χρειάζεται να τις αναπαράγουμε κι εμείς) για κακή ή καθόλου εξυπηρέτηση των πολιτών σε διάφορα σημεία της χώρας.
Οι συνάδελφοι μας γίνονται καθημερινά σάκος του μποξ, εισπράττοντας τα δικαιολογημένα παράπονα του κόσμου που δεν λαμβάνει την αλληλογραφία του.
Καταλαβαίνουμε πως η νέα διοίκηση δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη, όμως πρέπει να αποτελέσει την πρώτη της προτεραιότητα η πρόσληψη έστω εποχικού . . .
προσωπικού, που ο αριθμός του να καλύπτει τα υπάρχοντα οργανικά κενά και στην συνέχεια μόνιμου.
Δυστυχώς σ’ αυτή την δύσκολη καμπή το συνδικάτο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Γι' αυτό άλλωστε έχουμε και τα φαινόμενα, οι εργαζόμενοι να οργανώνονται και να αντιδρούν από μόνοι τους.
Θυμόμαστε όλοι πως στο πρόσφατο παρελθόν οι απαιτήσεις της ΠΟΣΤ για προσλήψεις ήταν η πρώτη της προτεραιότητα και πως αποτελούσε την αιχμή των διεκδικήσεων της. Τελευταία εγκλωβισμένη στις κομματικές αγκυλώσεις της και στα κυβερνητικά μέτρα, ξέχασε «την πλήρη κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» όπως έλεγε και έγραφε στις ανακοινώσεις της και ακούγονται πλέον φωνές που λένε πως πρέπει να προσαρμοστούμε στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.
Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα…

Διαβάστε περισσότερα:http://pak-elta.blogspot.com/2010/04/blog-post_13.html

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Μ. Δ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

elta1Σήμερα 9/4/10 και ώρα 13:00 στο γραφείο της μονάδας διανομής Άνω Λιοσίων, έγινε συνέλευση, με παρόντες τους εργαζόμενους διανομείς που υπογράφουν σε συννημένο έγγραφο.Αποφάσισαν τα παρακάτω: (τα οποία κοινοποιούν στο σωματείο Ταχυδρόμων, στην ΠΟΣΤ και στην διοίκηση.)
1. Κλείσιμο του γραφείου στις 14 & 15 Απριλίου 2010 γιατί:
α)  υπάρχει έλλειψη προσωπικού και 6 τομείς είναι ανεκτέλεστοι
β) Οι συνθήκες δουλειάς είναι άθλιες και κινδυνεύει η υγεία μας, η υπόληψη μας και η . . .
προσωπικότητα μας σαν εργαζόμενοι και σαν άνθρωποι
γ) Οι πελάτες του ΕΛΤΑ - εξαγριωμένοι- βρίζουν, απειλούν  (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ) επειδή δεν παραλαμβάνουν την αλληλογραφία τους.
δ) Οι υποσχέσεις της διοίκησης, παρελθόντων ετών, μένουν υποσχέσεις
ε) Η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς τελειώνουν οι συμβάσεις και άλλων συμβασιούχων
στ) Εάν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι αντιδράσεις των πελατών του ΕΛΤΑ, θα πυκνώσουν
ζ) Η παρούσα κατάσταση υπονομεύει την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και ταυτόχρονα διακυδεύεται και το ίδιο το μέλλον του ΕΛΤΑ και των οργανικών θέσεων εργασίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, εάν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υπηρεσία.

Εξουσιοδοτούμε το Σωματείο των Διανομέων για συμπαράσταση και κάλυψη των κινητοποιήσεων μας

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 26-4-10

Αντιγράφουμε από την σελίδα της ΠΟΣΤ:

                               ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΠΟΣΤ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθ. 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΕΛΤΑ  Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού 1, τον Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΛΤΑ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα, Υφυπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργό κ. Ιωάννη Ραγκούση, το Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη  όπως νόμιμα εκπροσωπούνται.
Κύριοι,
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ ανησυχούν και εκφράζουν  την αγωνία τους, για τον κατήφορο του Ταχυδρομείου.   Κυβέρνηση και Διοίκηση έχουν τεράστια ευθύνη γιατί με την ανυπαρξία τους έχουν οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδιέξοδα.
Αναπτυξιακές και στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές έχουν ανακοπεί ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα. Νέες υπηρεσίες δεν σχεδιάζονται, νέα προϊόντα δεν εισάγονται.  Ο ανταγωνισμός εκμεταλλεύεται την διαπιστωμένη απραξία και εδραιώνει τη θέση του κερδίζοντας... συνεχώς έδαφος.
Ο  ΕΛΤΑ έχει αφεθεί στην τύχη του.
Οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται
Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό μας έχουν οδηγήσει, σε ανεκτέλεστα δρομολόγια (τον ταχυδρόμο πλέον τον κάνουν οι εξαγριωμένοι πολίτες – πελάτες),  σε κλείσιμο θυρίδων συναλλαγής, σε δραματική υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, την επιχείρηση σε οικονομική αιμορραγία και κάθετη πτώση της αξιοπιστίας της. Η κατάσταση σε όλα τα Γραφεία της Χώρας είναι τραγική και οι συνθήκες εργασίας ανυπόφορες.
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο πια.
Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση τόσο της Καθολικής Υπηρεσίας όσο και της βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ.
Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν προβλέπεται στο τέλος του χρόνου οι κενές θέσεις εργασίας να ξεπεράσουν τις 3.000.
Στις Ταχυμεταφορές παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχουν απαξιωθεί και λειτουργούν στο περιθώριο της αγοράς.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει εταιρία. Παρατηρείται πλήρης διάλυση. Οι ευθύνες είναι σοβαρές και θα καταλογισθούν. Είχαμε τονίσει την κρισιμότητα της ανάπτυξης ενός αξιόπιστου και ανταγωνιστικού συστήματος ταχυμεταφορών, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως αιχμή του δόρατος κυρίως εν όψει της Απελευθέρωσης της Αγοράς΄
Η εταιρία «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε.» πνέει τα λοίσθια. Το Δ. Σ. της εταιρίας δεν έχει αλλάξει. Ο παραδιοικητισμός συνεχίζει να υπάρχει, τίποτα δεν αλλάζει. ΤΕΛΜΑ και ΠΑΡΑΚΜΗ.
Έτσι είναι αναπόφευκτο να υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τον τομέα των σύγχρονων ταχυδρομικών υπηρεσιών που αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και στηρίζει την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ.
Ο τομέας των ταχυμεταφορών είναι η βάση που πρέπει να στηριχτεί η νέα δομή και ανάπτυξη του ταχυδρομείου.
Το logistics, οι ταχυμεταφορές, τα δέματα, όπως και μια σειρά υπηρεσιών και προϊόντων πρέπει άμεσα να αναπτυχθούν. Να σταματήσει πια η καθήλωση των Ταχυμεταφορών.
Η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς είναι προ των πυλών. Οι Ταχυμεταφορές έχουν συγκεκριμένο ρόλο να επιτελέσουν για την διασφάλιση τόσο της παροχής των Καθολικών υπηρεσιών  όσο και για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ.
Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά τα τελευταία μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας (περικοπές μισθών κατά 7% και Δώρα κατά 30%, πλαφόν στις αμοιβές των Υψηλών στελεχών του Οργανισμού τη στιγμή που είναι από τις χαμηλότερες στις ΔΕΚΟ)  πλήττουν ευθέως την ίδια την υπόσταση του ΕΛΤΑ  ως Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ανταγωνισμό.
Με την ομόφωνη μας απόφαση για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26  Απριλίου 2010, απαιτούμε προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών σε όλη τη χώρα, άμεσα.
Σήμερα με 2.500 κενές οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους, σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το ταχυδρομικό έργο και ο πολίτης αλλά και οι εργαζόμενοι μέσα από την εντατικοποίηση και το φόρτο εργασίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και ανοχής.
Επειδή Κυβέρνηση και Διοίκηση είναι γνώστες της κατάστασης που περιγράφουμε.
Επειδή  έχουν αποκλειστικά αρμοδιότητα για την επίλυση των προβλημάτων.
Επειδή  μέχρι σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες, τις παραστάσεις, τις καταγγελίες και τις πρωτοβουλίες μας δεν έχετε αναλάβει τις ευθύνες σας για να εφαρμοστούν πολιτικές που θα προωθούν τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των εργαζόμενων.
Επειδή τα τελευταία μέτρα πλήττουν ευθέως ακόμη και την ύπαρξη του ΕΛΤΑ στον ανταγωνισμό.
Έχοντας  ως  στόχο :
1-     Τη διασφάλιση της παροχής Καθολικών υπηρεσιών με ποιότητα και προσιτές τιμές σε όλους τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.
2-      Τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ.
3-      Την επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.
4-     Την υπεράσπιση των εργασιακών μας κατακτήσεων.
5-     Την προώθηση της ανάπτυξης των Ταχυμεταφορών.
6-     Τη σύναψη νέου Συμβολαίου Διοίκησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΕΛΤΑ και προβλέψεις για την κάλυψη ελλείμματος  της Καθολικής Υπηρεσίας και τη χρηματοδότηση του Ταχυδρομικού Δικτύου.
7-     Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί ποιοτικών προδιαγραφών και όρων παροχής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.
8-     Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί των αρχών τιμολόγησης του ΦΠΚΥ
9-     Την κάλυψη των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τον ΕΛΤΑ
10-     Την ένταξη του ΕΛΤΑ στο ΕΣΠΑ  2007 – 2013.
11-     Την εξασφάλιση  της  διακίνησης της Αλληλογραφίας του Δημοσίου μέσω του ΕΛΤΑ.
12-      Την έγκριση του νέου Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου ΕΛΤΑ  2009 – 2013 και σύνταξη Προϋπολογισμού για το έτος 2010.
13-      Την υλοποίηση Προγράμματος Λειτουργικής Αναδιοργάνωσης.
14-      Τη Στρατηγική και Εμπορική συνεργασία με Τ. Τ.
15-      Τη δράση για τη διαφοροποίηση των εσόδων του ΕΛΤΑ
16-      Την Πλήρη αυτοματοποίηση του δικτύου ΕΛΤΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ ομόφωνα αποφάσισε :
α)  Να δώσει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 15-04-2010
β)  την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής  Απεργίας την Δευτέρα 26  Απριλίου 2010
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ :
1- Έγκριση και προκήρυξη πρόσληψης του αναγκαίου έκτακτου προσωπικού για το 2010. Γιατί οι συμβάσεις των εκτάκτων που είχαν προσληφθεί μέσα στο 2009 οι περισσότερες έχουν λήξει το πρώτο 3μηνο του 2010 και μέσα στον Απρίλιο θα λήξουν και οι υπόλοιπες, και  μιλάμε πλέον για μη ταχυδρομική εξυπηρέτηση στη χώρα μας (ανεκτέλεστα δρομολόγια, κλείσιμο Θυρίδων, κλπ) με δραματικές επιπτώσεις τόσο, στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και στα έσοδα του ΕΛΤΑ.
2-    Υλοποίηση της απόφασης του Δ. Σ. ΕΛΤΑ που ήδη έχει εγκριθεί για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον ΕΛΤΑ. Ουσιαστικά τα έξι τελευταία χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις προσλήψεις προσωπικού, όταν κατ’ έτος συνταξιοδοτούνταν περίπου 500 υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σήμερα ο Οργανισμός με 3.000 κενές οργανικές θέσεις που καλύπτονται από εποχικούς υπαλλήλους, μοντέλο που είναι κόλαφος για το Ταχυδρομείο.
3-    Προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αποφασίζει το Δ. Σ. του ΕΛΤΑ, στα πλαίσια του προϋπολογισμού του, για τις προσλήψεις  εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/94, με δεδομένο ότι η ροή των εργασιών των Υπηρεσιακών μας Λειτουργιών παρουσιάζει μεγάλες εποχικές μεταβολές στη διάρκεια του έτους. Τα ΕΛΤΑ είχαν εξαιρεθεί με το ν. 3185/2003 από την έγκριση των τριών συναρμόδιων υπουργών για την  πρόσληψη εποχικού προσωπικού..
4-    Διαμόρφωση ρεαλιστικού, αποτελεσματικού και ικανοποιητικού σχεδίου Ανάπτυξης των Ταχυμεταφορών στην κατεύθυνση που να διασφαλίζεται και η αναπτυξιακή πορεία του ΕΛΤΑ.
Με την αγωνιστική μας κινητοποίηση θα προωθήσουμε την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ, θα βάλουμε τέλος στο τέλμα που έχουν βουλιάξει οι Ταχυμεταφορές και θα ανοίξουμε το δρόμο για πολιτικές που θα οδηγήσουν την εταιρία στην ανάπτυξη.
Επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε άλλου νόμιμου δικαιώματος μας και των φυσικών μελών μας ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων και Αρχών, καθώς και για την με κάθε νόμιμο μέσο διαφύλαξη και προώθηση της εύρυθμης, αποτελεσματικής και ποιοτικής λειτουργίας του ΕΛΤΑ και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΕΛΤΑ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού 1 Υπουργεία και σε όσους κοινοποιείται,  προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

"Έφυγε" ο Αλέκος Τζανετάκος

page58_1 Ο Αλέκος Τζανετάκος, σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Σχολή Σταυράκου. Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 στο Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου, σε τουρνέ ανά την Ελλάδα. Καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής στο θέατρο Μπουρνέλη στο πλευρό σπουδαίων κωμικών όπως των Μακρή, Αυλωνίτη, Σταυρίδη, Βλαχοπούλου κ.ά.
Μεγάλη θεατρική του επιτυχία ήταν, "Ο τρελός του Λούνα Πάρκ", στην οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση και η οποία έκανε περιοδεία σ' όλη την Αμερική.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1957, στην ταινία Η αρπαγή της Περσεφόνης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ, με την οποία γύρισε πολλές ταινίες και έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό, με το ρόλο του "καρπαζοεισπράχτορα", που τον καθιέρωσε. Ενας μεγάλος αριθμός ταινιών του, ήταν σε σενάριο δικό του.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80, πήρε την απόφαση να αποχωρίσει από το θέατρο και ασχοληθεί με τη συγγραφή 170 σεναρίων που γυρίστηκαν βιντεοταινίες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Αργότερα, απομακρύνθηκε εντελώς από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Ήταν πρωταθλητής μοτοσικλέτας και είχε κερδίσει δέκα κύπελλα σε ισάριθμους αγώνες.

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_2310.html

ΔΕΙΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ

Τραγικό δυστύχημα σε αγώνα αυτοκινήτων

videod Ένα παιδί έχασε σήμερα τη ζωή του και ένα άλλο βρίσκεται στο νοσοκομείο. Τα παιδιά είχαν πάει μαζί με τον πατέρα τους για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα σε πίστα ράλι στο Πολυδένδρι.

Ο πατέρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ τα δυο παιδάκια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»όπου  το ένα από τα δυο παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Η έλλειψη σωστών μέτρων ασφαλείας στοίχισε σε ένα παιδί τη ζωή του…

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην πίστα δεν υπήρχε επανδρωμένο ασθενοφόρο και αυτό που ήρθε εμφανίστηκε μετά από 45 λεπτά. Μάλιστα τις πρώτες βοήθειες πρόσφερε ένας αγωνιζόμενος – οδοντίατρος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Scania Driver

Ένα καταπληκτικό παρκάρισμα που σίγουρα ώμος θα χαλάσει τα σχέδια κάποιον άλλον……

Δείτε το video και θα καταλάβετε…

Moto GP

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ξεκινά με τις κατατακτήριες δοκιμές από τον Αγώνα του Κατάρ, το Σάββατο 10 Απριλίου, στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο αγώνας στο Κατάρ θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΣΚΑΪ την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 22:45.
Οι 18 καλύτεροι οδηγοί του κόσμου θα αναμετρηθούν στον πρώτο νυχτερινό αγώνα στο Κατάρ, κάτω από το φως των προβολέων.