Τρίτη 20 Απριλίου 2010

48ωρο απεργιών

apergiiorthia Τετάρτη και Πέμπτη απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί. 48ωρη την Τετάρτη του ΠΑΜΕ, 24ωρη την Πέμπτη της ΑΔΕΔΥ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στα μειωμένα - όπως υποστηρίζουν – έως και 30% κονδύλια στις εφημερίες.
Οι γιατροί ζητούν την πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης και να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη νέα συλλογική σύμβαση.

Όσον αφορά το θέμα των εφημεριών, είπαν ότι οι επισχέσεις εργασίας θα συνεχίζονται όσο τα χρήματα δεν καταβάλλονται, αλλά παραδέχθηκαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου ενώ σε αρκετά και του Ιανουαρίου.
Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα απεργήσουν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.

Εξάλλου, 48ωρη απεργία από την Τετάρτη έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ, ενώ την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία και η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Τέλος, ακυρώνονται Τετάρτη και Πέμπτη όλες οι θεατρικές παραστάσεις, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην απεργία του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το πρωτοδικείο Πειραιά (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) τη 48ώρη απεργία που είχαν κηρύξει για Τετάρτη και Πέμπτη  τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Πάντως, οι συνδικαλιστές των δύο ναυτεργατικών σωματείων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ τονίζουν ότι δεν θα καμφθούν από τη δικαστική απόφαση και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την απεργία τους από τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή:http://www.skai.gr