Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Oι οργανισμοί που συγχωνεύονται και καταργούνται

ma3imoy-thumb-large Πηγή:http://www.zougla.gr

Ο κατάλογός αυτός είναι το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλλιπου Σαχινίδη.

Ο πλήρης κατάλογος έχει ως εξής:

1. Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (υπουργείο Εσωτερικών), εν όψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

2. Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών Α.Ε. (ΔΕΚΑ Α.Ε.).

3. Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ).

4. Ενταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ (ΣΕΥΥΟ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ).

5. Ενταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας.

6. Ρευστοποίηση περιουσίας της «Α.Ε. Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων» (υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών)

7. Ενταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς.

8 - 9. Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ).

10 - 11. Συγχώνευση σε μια εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών Α.Ε. (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.), της Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργυλλομάζης Α.Ε. (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=128450&cid=6