Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δώρισε το σπίτι της για να γίνει νηπιαγωγείο

nipia_aith2 Σε καιρούς χαλεπούς, υπάρχουν και αισιόδοξοι πολίτες, που αποδεικνύουν ότι «η αγάπη μετράει σε αυτή τη ζωή.

Έτσι "έδωκα" το σπίτι στον Δήμο Καλύμνου για να γίνει νηπιαγωγείο», ομολογεί η 78χρονη Καλλιόπη Κουλλιά από την Κάλυμνο.

Η κυρά-Καλλιόπη Κουλλιά είναι μια παραδοσιακή γυναίκα της Καλύμνου που φτιάχνει ακόμη και σήμερα παραδοσιακές καλυμνιώτικες φορεσιές. Μάλιστα, έχει 25 βαφτιστήρια στο νησί.

Η σύγχρονη κυρά της Καλύμνου απέκτησε τον γιο της μετά από πολλές προσπάθειες, αλλά όταν το παιδί της ήταν 22 χρονών έχασε τη ζωή του από ατύχημα στη Αυστραλία ως οικονομικός μετανάστης. Ο άνδρας της σφουγγαράς και χτίστης είχε ατύχημα στη θάλασσα. Έμεινε ανάπηρος. Τότε ο γιος τους, ήταν πέντε χρονών. Η γυναίκα, συνέχισε το κτίσιμο του σπιτιού, με όσα κέρδισε από παραδοσιακές στολές. Αργότερα, έχασε και τον σύζυγό της, όχι την αισιοδοξία.

«Ονειρεύτηκα -λέει στον ανταποκριτή της "Ε"- τον γιο μου, σε ηλικία πέντε ετών σε πεδιάδα, όπου έπαιζαν πολλά παιδιά. Δεν ήταν χαρούμενος ντυμένος στα άσπρα. Ξαφνικά φτερούγισε λυπημένος. Πέταξε στον απέναντι λόφο. Τ' όνειρο ήταν σημαδιακό. Έτσι αποφάσισα να δωρίσω το σπίτι μου για νηπιαγωγείο ώστε να δώσω χαρά στο παιδί μου, που έφυγε νωρίς από κοντά μου», λέει η κ. Κουλλιά.

Τα συμβόλαια της δωρεάς μεταξύ του δημάρχου Καλύμνου, Γιώργου Ρούσσου και της 78χρονης έγιναν στο δημοτικό κατάστημα. Ήδη ανατέθηκε σε εργολάβο η σύνταξη μελέτης για την ανακαίνιση του σπιτιού και του οικοπέδου, 120 τ.μ., που το περιβάλλει, ώστε να μετατραπεί σε νηπιαγωγείο, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντάχθει το έργο στο ΕΣΠΑ», ανακοίνωσε ο κ. Ρούσσος.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που δέχτηκε τη δωρεά. Εδώ θέλω να παίζουν πολλά παιδιά και να είναι χαρούμενα. Εγώ το έκανα από αγάπη και εύχομαι να υπάρχει πάντα αγάπη μεταξύ των ανθρώπων», τόνισε η κ. Κουλλιά.

Πηγή:http://www.enet.gr