Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ταχυδρομική Ενημέρωση

  Αντιγράφουμε από το http://pak-elta.blogspot.com

48ωρη απεργία των Ταχυδρόμων στην Μ. Δ. των Άνω Λιοσίων

elta1 48ωρη απεργία πραγματοποιούν, χτες και σήμερα 19 & 20 Απριλίου οι Ταχυδρόμοι στη μονάδα διανομής των ΕΛΤΑ στα Ανω Λιόσια.
Το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είναι ιδιαίτερα οξυμένο στα άνω Λιόσια.
Από τις 22 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ταχυδρόμων,  καλύπτονται μόνο οι 13 με μόνιμο προσωπικό. Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από έκτακτο προσωπικό, το οποίο....
αποχώρησε κι αυτό λόγω της λήξης των συμβάσεων τους.
Η απόφαση για απεργία λήφθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως σας είχαμε γράψει (διαβάστε εδώ) και καλύφθηκε με απόφαση του σωματείου τους.
Οι Ταχυδρόμοι σε  συνέλευσή του γραφείου απαίτησαν από το ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αττικής να καλύψει τη 48ωρη απεργία τους, όπως και έγινε.

 

Υποψήφιοι για την θέση του Γεν. Διευθυντή Επιστολικού Ταχυδρομείου

Έληξε την περασμένη Πέμπτη 15 Απριλίου η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή της επιχειρησιακής μονάδας Επιστολικού Ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις υποψηφιότητας που κατατέθηκαν  είναι τέσσερεις.
Παραθέτουμε τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά:...

1. ΔΑΝΔΟΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
2. ΚΟΚΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΚΡΑΒΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
4. ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευμα του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

Αγωνιούν για την «ανταγωνιστικότητα»

Την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - πήρε απόφαση για απεργία. Πότε θα γίνει η απεργία; Στις 26 Απρίλη. Με τι ζήτημα αιχμής; Την τεράστια έλλειψη προσωπικού και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας των ΕΛΤΑ. Δηλαδή, ουσιαστικά, την αιτία που προκαλεί τα προβλήματα των εργαζομένων, την «ανταγωνιστικότητα» και τους διαγκωνισμούς για το μοίρασμα της πίτας της αγοράς, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις τη βαφτίζουν «λύση»! Και βέβαια, μετά από τέτοιες τοποθετήσεις, καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η απεργία που αποφάσισαν θα γίνει στις ...
26 Απρίλη. Την ώρα δηλαδή που ο κόσμος καίγεται και κυβέρνηση, ΕΕ, συνολικά οι μηχανισμοί της πλουτοκρατίας κατακρεουργούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ώρα που το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συντονίζονται σε ταξική κατεύθυνση, η ηγεσία της ΠΟΣΤ καλεί τους εργαζόμενους σε εφησυχασμό και αναμονή...

Δικό μας σχόλιο: Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα ! ! !
Η πρόταση της παράταξης μας να συμπεριληφθούν στο εξώδικο της απεργίας και τα μεγάλα ζητήματα: της μείωσης των μισθών που γίνεται με  κατάργηση των ΣΣΕ, του ασφαλιστικού, του φορολογικού κ.λ.π. δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

Πηγή:http://pak-elta.blogspot.com

Σχόλιο:Φαίνετε πως  την πλειοψηφία της ΠΟΣΤ δεν την αγγίζουν τα μεγάλα θέματα και η τραγική οικονομική θέση που έχουν έρθει σήμερα  οι Ελληνικές οικογένειες, οι σημερινοί εργαζόμενοι,και οι αυριανοί, που θα είναι τα παιδιά τους, τα δικά μας παιδιά……Ένα μεγάλο '"μπράβο" σε όλους.

Ο ΑΝ.Γραμματέας:Πήχας Βασίλης