Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δορυφόρος αποκάλυψε αδήλωτες πισίνες

drosia Μόνο στην Εκάλη εντοπίστηκαν 176 αδήλωτες πισίνες.

Λίστα με 16.974 φορολογούμενους, κατοίκους βορείων προαστίων, από τους οποίους μόνο οι 324 δήλωσαν το 2009 κατοχή πισίνας, εξετάζει η εφορία.

Από τους πρώτους ελέγχους με χρήση δορυφορικών στοιχείων, προέκυψε ότι μόνο στην Εκάλη εντοπίστηκαν 176 αδήλωτες πισίνες. Οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν από την εφορία, προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις και να γίνει διασταύρωση στοιχείων.

Τις επόμενες εβδομάδες οι δορυφορικοί έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων του λεκανοπεδίου, αλλά και σε νησιά, όπως η Μύκονος και Σαντορίνη.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις νέες διατάξεις το τεκμήριο της πισίνας ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60 τ.μ. και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό, για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.

Εμείς κάναμε μια μικρή "πτήση"με την βοήθεια του Google Earth και σας παρουσιάζουμε δυο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες κατά την γνώμη μας. . .Η πιο πάνω foto είναι από την περιοχή της Δροσιάς και η κάτω από την περιοχή της Εκάλης! ! !

ekalh

Πηγή φωτογραφιών από το Google Earth