Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Χανιά: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο ΕΛΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή Βουκολιές πραγματοποίησαν την Τρίτη εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στον σχεδιασμό για αναστολή της λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος....

Το ταχυδρομικό κατάστημα των Βουκολιών εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων πολλών πρώην κοινοτήτων και οικισμών μέχρι και την περιοχή της Κανδάνου και η αναστολή της λειτουργίας του έχει αποφασιστεί στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Η προοπτική αυτή συναντά την αντίδραση και των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Χανίων Γιώργο Λουγιάκη, τυχόν «λουκέτο» υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε μια μεγάλη περιοχή, ενώ το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης έχουν κλείσει ήδη και τα ταχυδρομικά γραφεία στο Βάμο, στο Ροδοβάνι, και τη Βάθη, με αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ενώ υποβαθμίζεται και ο ρόλος των ΕΛΤΑ.
Να μην κλείσει το κατάστημα στις Βουκολιές ζήτησε και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, κάνοντας γνωστό ότι αν τίθεται θέμα λειτουργικών εξόδων ο δήμος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει δικό του χώρο για τη στέγαση του συγκεκριμένου καταστήματος.
Αντίθετος στο «λουκέτο» δήλωσε και ο πρώην δήμαρχος Βουκολιών Νίκος Μπομπολάκης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της τοπικής διοίκησης των ΕΛΤΑ, οι υπηρεσίες του καταστήματος Βουκολιών θα μεταφερθούν στο Κολυμπάρι και δεν τίθεται ουσιαστικό θέμα εξυπηρέτησης των πολιτών.


πηγή: tvkosmos.gr/www.enet.gr