Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η παράδοση-παραλαβή,οι υπουργοί και οι αιχμές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παραδόσεις-παραλαβές στα υπουργεία, μετά τον ανασχηματισμό και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις του Μανιτάκη...

Δείτε στο Βίντεο τι είπε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.
Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε το υπουργείο στον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έκανε έναν μικρό απολογισμό, αναφερόμενος στη θητεία του.


ΒΙΝΤΕΟ-Ο Αβραμόπουλος παρέδωσε στον Βενιζέλο

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.






ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Εδώ θα κριθούμε από τα έργα
"Να είστε βέβαιοι ότι παρά την φήμη που με ακολουθεί, δεν θα έχω πολλά λόγια, εδώ θα κριθούμε από τα έργα", τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: "Τα λόγια είναι για άλλους ρόλους".
Μιχελάκης: Μαζί θα τα καταφέρουμε

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςμου ανέθεσε τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών», τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε:
«Τον ευχαριστώ θερμά και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Νιώθω ιδιαίτερα έντονο το βάρος των ευθυνών και των υποχρεώσεων, που αναλαμβάνω, ως υπουργός των Εσωτερικών, στις δύσκολες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας.
Έχω συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών που μπορούμε να χτίσουμε. Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά. Όταν πιστεύουμε στο σκοπό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οι Έλληνες μπορούμε να κερδίζουμε δύσκολες μάχες.
Στην συνέχεια ο κ. Μιχελάκης έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη: «Νιώθω κι ακόμη ένα βάρος. Ότι διαδέχομαι στο υπουργείο ένα διακεκριμένο και άξιο στέλεχος της Παράταξής μας, τον φίλο, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Τον ευχαριστώ για την εγκαρδιότητα με την οποία με υποδέχθηκε, αλλά και για τη διαβεβαίωση ότι θα είναι κοντά μας, αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο που έχουμε μπροστά μας.
Ξέρω ότι, στον ένα χρόνο που πέρασε, αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και τα κατάφερε. Ξέρω ότι έχει προετοιμάσει σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε. Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία, η γνώση και η γνώμη του θα αποτελούν βασικό σύμμαχό μας».
Και συνέχισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών:
«Νιώθω ακόμα την υποχρέωση να διαβεβαιώσω δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνεργασία μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, θα είναι συνεχής, θα είναι διαρκής, θα είναι αγαστή. Οι στόχοι άλλωστε είναι κοινοί και το χρέος βαρύ.
Μαζί θα προχωρήσουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε. Δεν θα πω περισσότερα.
Θέλω, όμως, να διαβεβαιώσω το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου ότι θα εργαστώ και θα συνεργαστώ με όλους.
Το Γραφείο μου θα είναι ανοιχτό για όλους. Όλες τις ώρες. Μόνο κριτήριο για όλους μας θα είναι η αξιοσύνη, η όρεξη για δουλειά, Γνώμονας είναι ένας: Ότι, πάνω απ’ όλα, υπάρχουν οι ανάγκες της Πατρίδας μας. Υπάρχουν οι ανάγκες του Ελληνικού λαού. Και στις ανάγκες αυτές οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον πιο αποτελεσματικό, αλλά και τον πιο γρήγορο τρόπο.
Δεν μπορούμε, δεν δικαιούμαστε παρά να έχουμε - όπως επίμονα υποστήριζα - ρυθμούς Σαμαρά! Ό,τι είναι να γίνει αύριο, να προσπαθήσουμε να γίνεται σήμερα.
Σας ευχαριστώ θερμά!».

Βαρβιτσιώτης: Χρειάζεται να τρέξουμε όλοι

«Το ελληνικό ναυτικό δαιμόνιο είναι αυτό που έχει βγάλει τη χώρα πολλές φορές από πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά τους Έλληνες ναυτικούς και επιχειρηματίες της θάλασσας», δήλωσε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.
Απευθυνόμενος προς τον απερχόμενο υπουργό Κωστή Μουσουρούλη, του ευχήθηκε «καλές θάλασσες, να έχει επιτυχία στο κοινοβουλευτικό του έργο και να αναπτυχθεί ακόμα η ιδιαίτερη πατρίδα του η Χίος».
Ο  κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στην παραίνεση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς το νέο υπουργικό συμβούλιο, ότι όλοι οι υπουργοί οφείλουν να είναι δωρικοί, να λένε λίγα και να είναι αποτελεσματικοί στη δουλειά τους.
«Γι' αυτό από σήμερα», πρόσθεσε, «θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια». Ζήτησε επίσης την αρωγή όλων, αναγνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολο.
Επίσης τόνισε, ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του, «σε μια δύσκολη συγκυρία όπου η νέα κυβέρνηση έχει επωμιστεί το βάρος της δύσκολης μετάβασης της χώρας στη σταθερότητα».
«Την περίοδο που διανύουμε χρειάζεται όλοι να τρέξουμε γιατί εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε το μέλλον για τους νέους ανθρώπους αντιμετωπίζοντας πολλές παθογένειες και αδυναμίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος», δήλωσε ο νέος υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς βρισκόμαστε εδώ ως υπηρέτες της νέας γενιάς και μιας Ελλάδας που πρέπει να αναπτυχθεί και ενός οράματος, ότι αυτή η χώρα πρέπει να βγει γρήγορα από αυτή την κρίση που τη μαστίζει».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε επίσης ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης γιατί είναι συνυφασμένη με την ελληνική σημαία και, ότι η ελληνόκτητος ναυτιλία και η ελληνική ναυτιλία είναι αυτή που μας δίνει πολιτική πρωτοκαθεδρία σε παγκόσμιο επίπεδο».
«Οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, σημασία έχει να αφήνουν κάτι που να μπορεί να πατήσει ο επόμενος για να πάει λίγο παραπάνω και εμείς θέλουμε να πάμε την Ελλάδα ψηλότερα», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κλείνοντας την ομιλία του.
«Αναλαμβάνεις σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα», τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Κωστής Μουσουρούλης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη μοναδική δυνατότητα και ευκαιρία που του έδωσε, προκειμένου ως Έλληνας και ως νησιώτης να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει.
Ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου το χαρακτήρισε ως «βάση αισιοδοξίας για το μέλλον».
«Να είμαστε όλοι ενωμένοι και η ναυτεργασία και η πλοιοκτησία καθώς έχουμε αποδείξει ως Έλληνες ότι στις δύσκολες στιγμές δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» τόνισε ο Κωστής Μουσουρούλης και ζήτησε τη στήριξη των υπηρεσιών του υπουργείου προς τη νέα ηγεσία.

ΒΙΝΤΕΟ-Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αξιοκρατία είναι η μαγική λέξη

"Στέκομαι ιδιαίτερα στην έννοια της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας. Η αξιοκρατία είναι η μαγική λέξη, η οποία επανειλημμένως λείπει από το λεξιλόγιο της ελληνικής πολιτικής" δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δείτε το βίντεο:


Τα δύο στοιχήματα του Χρυσοχοΐδη

«Καλούμαστε να απαντήσουμε στην πρόκληση να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να υπογράψουμε το νέο κοινωνικό Συμβόλαιο», ανέφερε ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έβαλε δύο στοιχήματα, το ένα να αποδείξουν οι υπάλληλοι του υπουργείου ότι το κράτος δεν είναι φραγμός στην ανάπτυξη και το δεύτερο να βγάλουμε τη χώρα πιο γρήγορα από την κρίση.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια που, όπως είπε «θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί για χειροπιαστά αποτελέσματα» επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι «έμπειρος υπουργός» και έχει θητεύσει «σε αρκετά υπουργεία αλλά αυτή η εποχή είναι δύσκολη και απαιτεί δεξιότητες από τους πολιτικούς και τη διοίκηση ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μετρήσιμους στόχους».
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παραδίδοντας το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στο νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τόνισε: «Σε 10-15 ημέρες θα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».
Αναφορικά με τους οδικούς άξονες ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία που επετεύχθη με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες ώστε να κατατεθούν οι συμβάσεις προς κύρωση στη Βουλή».
Επίσης υπογράμμισε ότι «έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και για τα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ μέσα στο καλοκαίρι παραδίδονται οι επεκτάσεις του Μετρό» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα τέλη Ιουλίου προς το Ελληνικό και στα τέλη Σεπτεμβρίου προς Χαϊδάρι».
«Έχουμε μπροστά μας μια εθνική προσπάθεια και δεν έχουν σημασία ούτε τα κόμματα ούτε τα πρόσωπα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα και αυτό πρέπει να το κάνουμε πράξη με χειροπιαστά αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι θα έχει πολύ καλή συνεργασία με τον κ, Χρυσοχοΐδη και πρόσθεσε ότι «με τη βοήθεια του Θεού θα φέρουμε θετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με αιχμές αποχώρησε η Σκοπούλη

Με αιχμές για τη συνεργασία που είχε με την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποχώρησε η Φωτεινή Σκοπούλη. «Δεν μπορώ να πω ότι είχα την καλύτερη συνεργασία με τους συναδέλφους μου. Σκεφτόμουνα και έπραττα διαφορετικά». Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει αν ενδιαφερόμαστε για την επιβίωση των συντεχνιών.
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι όλα όσα έγιναν στο υπουργείο Υγείας θα κριθούν από τις εξελίξεις και θα αξιολογηθούν από τους πολίτες. «Έπρεπε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, έξω από τη συμβατική λογική» καθώς αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον, εξήγησε. Τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό με όλες του τις δυνάμεις και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη για να περιγράψει πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική: «Αρετή με τις τέσσερις ορθές γωνίες».
Ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς, περιέγραψε με παραδείγματα τα αποτελέσματα της πολιτικής του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παρέλαβα έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τον παραδίδω με τρέχον έλλειμμα 1 δισ. ευρώ».

Η εξομολόγηση και τα "καρφιά" του Ρουπακιώτη

Με αιχμές κατά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία, τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ευθύνονται για τη διάλυση της τρικομματικής κυβέρνηση αποχώρησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
«Συμμετείχα σε μια κυβέρνηση και με έφλεγε το ενδιαφέρον μέσα από τις διαφωνίες να παραχθεί αποτέλεσμα, να υπάρξει δημιουργία. Υπήρξαν πίκρες και εναντιώσεις και εδώ και έξω. Τούτη τη στιγμή, τις βάζεις στη γωνία και το μέλλον καλείται να τις παραγράψει. Εύχομαι αυτό το δείγμα γραφής που υπήρξε, ως δείγμα κουλτούρας και συνεργασίας πολιτικών δυνάμεων, με διαφορετικές αφετηρίες, η ελληνική κοινωνία να το αποδεχθεί και να αποζητήσει την ενίσχυση, κάθε φορά, αυτών των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο καθένας κρίνεται», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προχωρώντας σε μια προσωπική, όπως είπε, εξομολόγηση,  επεσήμανε: «Όλον αυτόν τον καιρό κάποιοι με είχαν οδηγήσει σε κρίση συνείδησης. Μου δημιούργησαν ένα συνειδησιακό πρόβλημα. Κάποιοι είπαν ότι ο Ρουπακιώτης και ο Μανιτάκης είναι υπουργοί για γέλια και για κλάματα και οδήγησαν το καράβι στην ξέρα. Αναρωτήθηκα, "εγώ που δεν μπορώ να σπρώξω ούτε κουβαρίστρα, έριξα το καράβι στη ξέρα;". Άρα, είχα δύναμη. Kαι σκέφτηκα, "έγκριτοι αυτοί που τα έγραψαν, όπως ο καθημερινός κελαηδιστής, έγκριτα και αυτά που λένε". Άλλωστε, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε συγκροτήματα συμφερόντων, ούτε χαλκεία ψευδολογιών. Τα εξομολογήθηκα όλα αυτά στον Παναγιώτη, τον οδηγό μου, γιατί εγώ κυκλοφορώ, μόνος μου στους δρόμους χωρίς αστυνομικούς, και μου είπε ο Παναγιώτης: "άστο, υπουργέ μου, το παίρνω εγώ πάνω μου" και έτσι ησύχασα».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, τόνισε ότι  έρχεται να διαδεχθεί «έναν έντιμο άνθρωπο, έναν εργάτη του δικαίου, έναν άνθρωπο που προσέφερε πολλά στη Δικαιοσύνη» και πως αυτό το έργο θα συνεχίσει. «Υπάρχουν διαφορές αλλά αυτές θα αμβλυνθούν μέσα από τη σύνθεση των απόψεων που έχουμε κατά καιρούς συζητήσει» είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει η χώρα ένα βήμα πιο πέρα και αυτό θα κάνουμε». Τόνισε, δε, πως προσβλέπει σε συνεργασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για άλλες θεσμικές δράσεις.
Ο τέως υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, η θέση του οποίου καταργήθηκε μετά τον ανασχηματισμό, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε να υπηρετήσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε πως «η Δικαιοσύνη και η Ανάπτυξη πηγαίνουν μαζί», ενώ αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Αλλαγή σκυτάλης στο υπ. Άμυνας
  
Αλλαγή φρουράς στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο απελθών υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος παρέδωσε τη «σκυτάλη» στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.
Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τους στους 12 μήνες της θητείας του σήκωσε «το βάρος μιας πολύ δύσκολης αλλά απαραίτητης για τη χώρα πολιτικής, νομίζω με επιτυχία».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους απελθόντες υφυπουργούς Παναγιώτη Καράμπελα και Δημήτρη Ελευσινιώτη, σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία καθώς και διαχρονικά της ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων για την αυταπάρνηση τους αυτούς τους 12 μήνες στους οποίους, όπως είπε, «απορροφήσαμε τους κραδασμούς από την εφαρμογή της πολιτικής».
Εκτίμησε επίσης ότι ο νέος υπουργός θα έχει δίπλα του τη στρατιωτική ηγεσία καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι θα φέρει επάξια σε πέρας την αποστολή του. «Όλοι μαζί θα περάσουμε τις δυσκολίες πέρα από κόμματα και ιδεολογικές ετικέτες», κατέληξε.
Οι απελθόντες υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτρης Ελευσινιώτης ευχαρίστησαν τόσο τον κ. Παναγιωτόπουλο όσο και τη στρατιωτική ηγεσία για την αποδοτική και γόνιμη μεταξύ τους συνεργασία.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήρε την προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο χώρο αυτό λειτουργεί η καρδιά της άλλης Ελλάδας, του καθήκοντος και της τιμής» και με τη σειρά του ανέφερε ότι «στους 12 τελευταίους μήνες αναβαθμίστηκε ο ρόλος της χώρας μας στο εξωτερικό και σταδιακά γίνεται σεβαστή δύναμη».
Ο κ. Αβραμόπουλος επαναλαμβάνοντας ότι πάντα ήταν υπέρ της εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης για να προχωρήσει η χώρα, θέλησε να καταστήσει σαφές ότι «ο κομματικός παρεμβατισμός στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα επιτραπεί».
Επίσης τόνισε ότι θα διασφαλίσει ακόμη περισσότερο τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και με αφορμή τις μειώσεις μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε το έμψυχο προσωπικό να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του στα ανώτερα επίπεδα.
Εξάλλου ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για το έργο που επιτελέσθηκε επί των ημερών του εκτιμώντας ότι και από τη νέα του θέση θα καταγράψει θετικά αποτελέσματα.
Απευθυνόμενος τέλος προς τη στρατιωτική ηγεσία, επισήμανε ότι «συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες αρχές για να βγει η χώρα από την κρίση με δύναμη περηφάνια και κύρος, στοιχεία που εκπροσωπούνται από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της μετά την τελετή, αφού είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που είναι η πρώτη γυναίκα που υπηρετεί τις Ένοπλες Δυνάμεις από αυτή τη θέση, επισήμανε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης και τόνισε ότι στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Δήλωσε επίσης τεράστιο σεβασμό προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και επισήμανε ότι ο λαός έχει δώσει ότι μπορούσε -τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης.

ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό της ορκωμοσίας 
Η πρώτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ορκίστηκε το μεσημέρι μετά από ένα 15ήμερο ραγδαίων εξελίξεων, που άρχισαν με την ΕΡΤ.
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός μίλησε για κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha



ΒΙΝΤΕΟ-Τα παράπονα των πρώην υπουργών

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ξεκίνησε η αλλαγή «φρουράς» στα υπουργεία.
Οι απερχόμενοι υπουργοί και υφυπουργοί της Δημοκρατικής Αριστεράς παρέδωσαν τα χαρτοφυλάκιά τους με αιχμές αλλά και έντονη κριτική στην κυβέρνηση.
Συναισθηματικά φορτισμένος ο απερχόμενος υφυπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς ανέφερε: «Σήμερα τα φάρμακα που διατίθενται στην αγορά, έχουν ταινία γνησιότητας υδατογραφημένες που κόβει την σπατάλη στο χώρο αυτό. Πρέπει να ξέρετε ότι θα μπορείτε από το γραφείο σας να έχετε την πορεία του κάθε κουτιού φαρμάκου που βρίσκεται στην Ελλάδα και πάνω από όλα ποτέ δεν θα ασπρίσουν τα μαλλιά σας όπως άσπρισαν τα δικά μας, όπως όταν ήρθαμε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τιμές φαρμάκων γιατί δεν είχε σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων το υπουργείο».
Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας του απάντησε:
«Επειδή έχω περάσει από το υπουργείο Οικονομικών και έχω ζήσει εκεί δύσκολες καταστάσεις, πρόλαβαν να ασπρίσουν τα μαλλιά μου, οπότε δεν έχω τίποτα να χάσω. Το πολύ πολύ να πέσουν τα λίγα που μου έχουν μείνει».


Δείτε το βίντεο  από τον ALPHA



Πηγή:http://www.enikos.gr