Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις την Πρωτομαγιά

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο την Τρίτη, Πρωτομαγιά, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στις κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι για όλη την ημέρα θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του...

προαστιακού σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου και του Τραμ.

Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό, οι συρμοί του Μετρό θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ , καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν αύριο, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, τα πλοία λόγω τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ.

Ωστόσο, πολλά πλοία αναμένεται να μη λύσουν καθόλου κάβους, καθώς τέσσερα μεγάλα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων» και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, «Ο Στέφενσων» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλούν τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία, ενώ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κλειστά τα καταστήματα


Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Τρίτη, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι εργαζόμενοι την επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργαστούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά, καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας για την απεργία της Πρωτομαγιάς με κεντρικό σύνθημα: «Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε».

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, του οποίου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες. Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πηγή:http://www.protothema.gr