Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καμένα Βούρλα: 13 χρόνια από την τραγωδία με τους Πυροσβέστες

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον, στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων, όπου σήμερα έγινε το ετήσιο μνημόσυνο από τους συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους. Πριν από 13 χρόνια, παραμονή πρωτομαγιάς, οι άνδρες της τροχαίας σταμάτησαν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων,...
για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο. Λίγα λεπτά μετά ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν έπεσε στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και πήρε φωτιά.

Από την Π.Υ Λαμίας έφυγε αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου έφτασαν στο σημείο οι 3  πυροσβέστες που χάθηκαν.

Μια τρομακτική έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή και σκόρπισε τον θάνατο. Τη ζωή τους έχασαν ο αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος, ο πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και ο πυροσβέστης Νίκος Νικολάου.

Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και ο οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμα 14 άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς αφιέρωσε την σημερινή ημέρα στα παιδιά των αδικοχαμένων αφού η πολιτεία αντί να πράξει το καθήκον της και να αποκαταστήσει επαγγελματικά τα παιδιά τους, το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται να υλοποιήσει τους διορισμούς αν και τον τελευταίο χρόνο έγιναν πάνω από 8 χιλιάδες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό σώμα.