Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ράλι Αργεντινής: Η 70η νίκη του Λεμπ!

Ο Γάλλος πρωταθλητής πήρε μια ακόμη νίκη βάζοντας πλώρη για τον 9ο συνεχή  παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του.
Ο Σεμπαστιάν Λεμπ δεν ξεκίνησε με το δεξί το Ράλι της Αργεντινής. Προβλήματα στο set –up προκάλεσαν τρεις μικροεξόδους την Παρασκευή....

Οι μηχανικοί της Citroen άλλαξαν το στήσιμο του DS3 και ο Γάλλος μέσα σε δυο ειδικές διαδρομές ανέβηκε από την 4η θέση που είχε βρεθεί στην 1η.
Ο μόνος που έδειξε ικανός να τον πιέσει ήταν ο έτερος εργοστασιακός οδηγός της Citroen, Μίκο Χίρβονεν. Από την ομάδα της Citroen όμως βλέποντας τη διαφορά από τον ανταγωνισμό να είναι πολύ μεγάλη αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους οδηγούς να διατηρήσουν τις θέσεις τους πράγμα που σφράγισε τη νίκη του Λεμπ.

Ο Ντάνι Σόρντο που αντικατέστησε γι’ αυτό τον αγώνα τον τραυματία Γιάρι Μάτι Λάτβαλα έδειχνε ικανός ν’ ανέβει στο βάθρο αλλά τελικά εγκατέλειψε στο τέλος πριν την Power Stage από μηχανικά προβλήματα. Έτσι στην 3η θέση βρέθηκε ανέλπιστα ο Μαντς Όστενμπεργκ που επίσης μετά από το μηδενισμό του Χίρβονεν είχε πάρει τη νίκη στον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία.

Οι πέντε από τους δέκα οδηγούς που συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκαναν χρήση του Rally 2 για να μπουν σ’ αυτή. Επανήλθαν μετά από συμβάντα με την ανάλογη χρονική επιβάρυνση (πέναλτι).
Ο Πήτερ Σόλμπεργκ πήρε τους βαθμούς της Power Stage.

Στη βαθμολογία ο Λεμπ προηγείται με 91 βαθμούς έναντι του Σόλμπεργκ που έχει 73 και του Χίρβονεν που έχει 70. Αντίστοιχα η Citroen προηγείται με 151 βαθμούς έναντι 106 της Ford.

Επόμενος αγώνας το Ράλι Ακρόπολις στη χώρα μας από 24 - 27 Μαΐου.

Πηγή:http://www.protothema.gr