Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Προσπάθεια κατευνασμού, πάει σε ανασχηματισμό ο Παπανδρέου

 "Είναι ώρα μάχης και δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
"Η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν την ευθύνη, αλλά η ευρύτερη συναίνεση θα έδινε επιπλέον διαπραγματευτική δύναμη" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. ...


"Όταν άλλα κοινοβούλια αποφασίζουν με ευρύτατη πλειοψηφία να δανείσουν την Ελλάδα, δεν μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε" είπε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρότεινε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.


"Εγώ, ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντα έβαζα το συμφέρον το συμφέρον του τόπου πάνω από όλα" είπε, όπως ανέφερε, στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τορπίλισε τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με επικοινωνιακή διαχείριση και θέτοντας δημοσίως όρους, που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί.


"Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ" τόνισε, επαναλαμβάνοντας την εξαγγελία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης και υποβολής αιτήματος για ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.


Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης και τόνισε ότι θα συνεχίσει να επιμένει σε αυτή, ενώ επέρριψε πλήρως την ευθύνη στη ΝΔ για την αποτυχία της χθεσινής (Τετάρτη) προσπάθειας προς αυτήν την κατεύθυνση.


Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να ανταποκριθεί στο καθήκον του και έθεσε ως σημείο καμπής για τις εξελίξεις στην οικονομία τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου η χώρα πρέπει να κερδίσει τρία στοιχήματα:


- Την αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους και των ελλειμμάτων που κληρονόμησε η κυβέρνηση από την προηγούμενη.

- Να προχωρήσει τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
- Να διαμορφώσει στη διεθνή σκακιέρα συνθήκες, που θα της επιτρέψουν να προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντά της.

Αναφέρθηκε επίσης στην "κακοφωνία" που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον αμήχανο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό συζήτησε σε τηλεφωνική του συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ.


Έκανε λόγο επίσης για επικείμενη συνολική διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος με τη σύναψη ενός νέου δανείου, το οποίο χαρακτήρισε "μαμούθ".
Πηγή:http://www.protothema.gr