Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ξεκινά το ράλι Ακρόπολις

Σήμερα στις 19:30 οι κορυφαίοι οδηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα ξεκινήσουν για ακόμα μια μάχη στο «Ράλι των Θεών», το σκληρότερο αγώνα του Πρωταθλήματος όπως και οι ίδιοι τον χαρακτήρισαν μετά τις αναγνωρίσεις που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το χώρο που βρίσκεται εμπρός από το...
εστιατόριο «Διόνυσος», ενώ για όσους δε βρεθούν στην περιοχή υπενθυμίζεται ότι η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά (ΕΤ1).
Λίγο νωρίτερα (18:45 – 19:15), τα πληρώματα θα βρίσκονται απέναντι από τη ράμπα εκκίνησης και θα υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του Ράλι Ακρόπολις.
Το Ράλι Ακρόπολις είναι ο 7ος αγώνας του φετινού WRC.
Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του WRC θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα αυτοκίνητα νέων προδιαγραφών, έτοιμοι να αναμετρηθούν στις 18 ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις 2011, συνολικού μήκους 348,80 χλμ. Σαράντα δύο πληρώματα θα μπουν στη μάχη του σκληρότερου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι στις 16 Ιουνίου!
Οι πρωτοπόροι στην κατάταξη του πρωταθλήματος Λεμπ - Ελενά (Red Bull Τotal Citroen DS3 WRC) ανοίγουν τις συμμετοχές. Το πλήρωμα των 7 παγκόσμιων τίτλων θα προσπαθήσει να ξεχάσει το ατύχημα του 2009 και να «παλέψει» με τους συναθλητές του Οζιέρ - Ινγκράσια.
Στο αντίπαλό στρατόπεδο οι Χίρβονεν - Λέχτινεν και Λάτβαλα - Αντίλα, με τα εργοστασιακά Ford Fiesta RS WRC της ομάδας Abu Dhabi αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να συνεχίσουν την καλή παράδοση της Ford επί ελληνικού εδάφους, η οποία με τις πρωτιές της στο Ράλι Ακρόπολις 2011 κατέχει και το απόλυτο ρεκόρ, με 13 νίκες σε έναν αγώνα!
Ανάμεσα στις οκτώ ελληνικές συμμετοχές που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό στο Ράλι Ακρόπολις 2011, ξεχωρίζει αυτή των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με Ford Fiesta RS WRC.
Επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα:http://www.acropolisrally.gr