Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

"Στο κενό" η συνάντηση με τον υπουργό


«Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση, γιατί αντίκειται στο Σύνταγμα». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, στην αντιπροσωπεία των συμβασιούχων που δέχθηκε στο γραφείο του.

Η πορεία προς το υπουργείο ΕσωτερικώνΟ υπουργός διευκρίνισε πως το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει τη μετατροπή κάποιων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι απάντησαν πως η διευθέτηση του θέματός τους είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και πρέπει η κυβέρνηση να κάνει ότι και το 1999, διαφορετικά οι ίδιοι θα είναι κάθε μέρα στους δρόμους.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ανακοίνωσαν στους συναδέλφους τους το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον υπουργό, και από κοινού αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς την Ομόνοια, απ' όπου πιθανότατα θα αποχωρήσουν. Αυτή την ώρα είναι κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Καθιστική διαμαρτυρία
Οι συμβασιούχοι που απασχολούνται με προγράμματα Stage σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου συγκεντρώθηκαν από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, και στη συνέχεια έκαναν πορεία με κατεύθυνση το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου όμως τελικά δεν κατάφεραν να φτάσουν, αφού δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία τους. Εκεί, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

Βασικό αίτημα των συμβασιούχων παραμένει η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες γίνονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πηγή:zougla.gr