Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο που οδηγείται από 14 ετών;

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει πως για να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο πρέπει να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου. Στην πραγματικότητα όμως κάτι τέτοιο δεν...
ισχύει καθώς Σύμφωνα με ευρωπαική οδηγία ακόμα και παιδιά 14 ετών μπορούν να οδηγούν συγκεκριμένα οχήματα υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί κανείς να οδηγήσει ακόμα και από τα 16. Ο λόγος για τα μοντέλα της μάρκας Aixam η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και πολλά χρόνια.


Ωστόσο, αν τα 16 χρόνια που διαβάσατε ότι μπορεί κάποιος ανήλικος να οδηγήσει σας φαίνονται λίγα, να ξέρετε πως τα δεδομένα αλλάζουν καθώς μπορούν πλέον και παιδιά από την ηλικία των 14 να οδηγούν συγκεκριμένα οχήματα! Σύμφωνα μάλιστα με οδηγία που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα σε όλες τις χώρες άρα και στην Ελλάδα, όλα τα παιδιά που έχουν κλείσει το 14ο έτος, μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης για τα ελαφρά μηχανοκίνητα τετράτροχα.


Το Renault Twizy φιλοξενεί δύο επιβάτες, έναν εμπρός και έναν πίσω...
Το Renault Twizy φιλοξενεί δύο επιβάτες, έναν εμπρός και έναν πίσω...

Δεν θα εισαχθεί εντός του 2015
Όπως κάναμε γνωστό με σχετικό άρθρο, αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για το Renault Twizy που έχουμε δει στην Ελλάδα σε έκθεση αυτοκινήτων πριν από δύο χρόνια. Το συγκεκριμένο δεν πωλείται ακόμα στη χώρα μας και όπως φαίνεται θα αργήσει να έρθει.

Σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων της Renault, μας έγινε γνωστό ότι στα σχέδια δεν είναι να εισαχθεί άμεσα το ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία Twizy.
Αιτία η έλλειψη υποδομών που έχει η χώρα μας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα πολλά νέα μοντέλα από διάφορές εταιρείες να μην εισάγονται. Στην περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα και υπάρξει ανάπτυξη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ενδέχεται να δούμε να έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Twizy, το 2016...
Να σημειώσουμε πως η τιμή του Renault Twizy στην Γαλλία ξεκινά από τα 7.240 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: To αυτοκίνητο που πωλείται στην Ελλάδα και οδηγούν ανήλικοι από 16 ετών
Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο το αυτοκίνητο που οδηγείται χωρίς δίπλωμα Ι.Χ.






Η φόρτιση του ηλεκτρικού Twizy γίνεται από μία κοινή πρίζα
Η φόρτιση του ηλεκτρικού Twizy γίνεται από μία κοινή πρίζα