Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Σχετικά με τη Λ.Ε.Α."

  forthga2 Τυχαίνει να εργάζομαι ( στην παραλαβή μαγαζιού που βλέπει τη γέφυρα Κηφισού με Π.Ράλλη)(ρεύμα προς Λαμια )
καθημερινά είμαι μάρτυρας αυτής της κατάστασης , όλοι οι πονηροί στη ΛΕΑ ....
κ είναι κατά 90% αυτοί που προκαλούν και την ασφυξία της Εθνικής γιατί παρακάτω στενεύει .......
Σε ατύχήματα που κατα ...
καιρούς έχουν γίνει πάνω στη γέφυρα να μην μπορεί να έρθει το ασθενοφόρο η να περάσει καν !!!!
Ατυχήματα που έχουν γίνει μπροστά στα μάτια μας !!!!!!
Το ποιο τραγικό !!!!! Επικαθήμενο φορτηγό με μήκος πάνω απο 20μ να κάνει όπισθεν όλη τη γέφυρα γιατί είχε κάνει λάθος κ δεν είχε βγει στη έξοδο για Π.Ράλλη .......
και το ευτράπελο στην γέφυρα υπάρχει κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας η οποία δουλεύει κανονικά !!!!!!!!!!! forthga1
Με ένα πρόστιμο 50e σε κάθε πονηρό που κινήτε στη ΛΕΑ σε μια βδομάδα θα έβλεπαν το έλλειμμα να εξανεμίζετε!!!!
κ μπορεί τότε κάποιοι να αποκτούσαν παιδεία στο δρόμο !!!!!!!
Βρε βάλτε τουλάχιστον 10 μαϊμού κάμερες να δεις πόσοι είναι οι πονηροί μετά ........
Σώστε με κάποιο τρόπο η τη ζωή κ την ψυχική μας υγεία η την χώρα κάντε κάτι τελικάαααααα "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_5213.html

"Σχετικά με τα "γαιδούρια" που βρίσκονται στην Λ.Ε.Α."

"Αυτό το βίντεο είναι τραβηγμένο τις προηγούμενες μέρες. Θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτά τα άτομα. Είχε συμβεί ατύχημα μπροστά και λόγω αυτών στην Λ.Ε.Α. τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν έγκαιρα το σημείο.
Μέσα από το τροκτικό θεωρώ ότι θα πάρει την απαραίτητη δημοσιότητα το θέμα και θα τιμωρηθούν τουλάχιστον αυτοί που φαίνονται στο βίντεο. Πολλοί αριθμοί κυκλοφορίας είναι εμφανείς, οπότε λίγη...
καλή θέληση από τους υπευθύνους για παραδειγματική τιμωρία αυτών των "οδηγών" ίσως αποτρέψει άλλους από το να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω κανείς δε θα ήθελε να βρεθεί στη θέση των θυμάτων του τροχαίου, που περιμένουν το ασθενοφόρο, το οποίο το κλείνουν οι "οδηγοί της ΛΕΑ".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή:troktiko

Για την ιστορία εμείς βρήκαμε τι αναφέρει ο ΚΟΚ:

ΑΡΘΡΟ 29

9. Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των λωρίδων έκτακτης ανάγκης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού, απαγορεύεται.

Αν αναρωτιέσται τι αναφέρει η παράγραφος 3, ορίστε:

3. Eάν όχημα ακινητoπoιηθεί αναγκαστικά επί τoυ oδoστρώματoς από βλάβη ή άλλη αιτία, o oδηγός τoυ υπoχρεoύται να καταβάλλει κάθε πρoσπάθεια να τo μετακινήσει εκτός τoυ oδoστρώματoς, και, αν δεν μπoρεί, να τoπoθετήσει αμέσως την κατ’ άρθρo 81 τoυ παρόντoς Kώδικα τριγωνική πινακίδα σε απόσταση 100 τoυλάχιστoν μέτρων πίσω από τo όχημα ή την ειδική πρoειδoπoιητική συσκευή σε κατάλληλη θέση και κατά τη νύκτα να έχει αναμμένα τα φώτα θέσης. Aν τo όχημα εξ αιτίας βλάβης ρυμoυλκείται στoν αυτoκινητόδρoμo ή την oδό ταχείας κυκλoφoρίας, υπoχρεoύται να εξέλθει αυτών στην πρώτη έξoδo.