Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Το Σωματείο Ταχυδρόμων της Αθήνας αποφάσισε επίσχεση εργασίας

Μετατροπή της απόφασης του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής για 4 ήμερη απεργία σε αντίστοιχη επίσχεση εργασίας.
Συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου με στόχο να κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τις άδειες, τις αποζημιώσεις και τις προσλήψεις ....


εποχικού προσωπικού.
Διαπιστώθηκε ότι με τους χειρισμούς της Διοίκησης οι διαδικασίες είναι απελπιστικά αργές με αποτέλεσμα στην πράξη τα κενά να αυξάνονται αντί να μειώνονται, καθώς λήγουν και οι προηγούμενες συμβάσεις εποχικών, ενώ υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να ληφθούν καλοκαιρινές άδειες.
Ως αποτέλεσμα αυτής της διαπίστωσης κατατέθηκε πρόταση μετατροπής της απεργίας των 4 24ωρων απεργιών 11-12-13 & 14 Αυγούστου σε επίσχεση εργασίας (για τα οφειλόμενα των ετών 2010 -11-12 -13 όπως όφειλε η διοίκηση να τα καταβάλει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα). Στόχος της πρότασης είναι να συνεχίσουμε τη δράση και την πίεση από την πλευρά μας όσο το πρόβλημα δεν λύνεται.
Η πρόταση εγκρίθηκε με 7 Ναι (ΔΑΚ & ΔΑΚΕ) 1 Παρών (Αγωνιστική Ενότητα) και 4 Όχι (ΠΑΣΚΕ).
Κατατέθηκε άλλη πρόταση από την ΠΑΣΚΕ και την Αγωνιστική Ενότητα περί αναστολής της απεργίας, άμεσης συνάντησης με τη Διοίκηση και παράστασης διαμαρτυρίας σε Διοίκηση και Υπουργείο.
Η πρόταση απορρίφθηκε με 6 Όχι, 5 Ναι και 1 Παρών.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι προσπάθειες μας συνεχίζονται. Ο αγώνας δεν σταματά. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας.
Απαιτούμε λύσεις και όχι ημίμετρα.
Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες για τις εξελίξεις και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν απ όλους μας.
Πηγή: dak-elta.gr