Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Containers: Έρχονται τα «45άρια»

«Τρέχει » να δημιουργήσει κανονιστικό πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς στην επικράτειά της εμφανίστηκαν «45άρια» εμπορευματοκιβώτια τα οποία διακινούνταν μέχρι πρότινος σε διεθνές επίπεδο πλην ΕΕ.
Μετά την «υπόθεση των υπέρβαρών»...

οι αρμόδιες αρχές έχουν «σκύψει» στο εν λόγω θέμα καθώς υφίσταται ζήτημα στις συνδυασμένες μεταφορές και δη τις οδικές και σιδηροδρομικές.
Ουσιαστικά οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί αφορούν στο επιτρεπόμενο βάρος, τα θέματα οδικής και σιδηροδρομικής ασφάλειας δεδομένου ότι τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια είναι κατά τι μακρύτερα (15 πόντοι) σε σχέση με τα κοινά σαραντάρια τα οποία διακινούνται στην ΕΕ.
Από τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία πάντως οι Ευρωπαϊκές αρχές προσανατολίζονται στην σχηματοποίηση αρχικώς ενός «χαλαρού» πλαισίου μέχρι να διερευνήσουν διεξοδικά το εν λόγω ζήτημα αλλά και το κανονιστικό πλαίσιο που υπάρχει αλλαχού προ του ενδεχομένου αυστηροποίησης της σχετικής νομοθεσίας πτυχές της οποίας ήδη είναι σε φάση διαλόγου  με τους συναρμόδιους φορείς της ναυτιλίας αλλά και των μεταφορών
theseanation

Πηγή:http://www.zougla.gr