Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ράλι Ακρόπολις: Τέσσερις και... σήμερα

Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει για την έναρξη του ράλι Ακρόπολις, αγώνας που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (όχι στο WRC). Συνολικά 29 πληρώματα θα λάβουν μέρος στο θεσμό του ERC, εκ των οποίων δύο θα είναι ελληνικά. Αγωνιστικά αυτοκίνητα όπως, Citroen, Skoda, Ford, Peugeot, Mitsubishi κ.ά....
θα δώσουν «μάχες» τις δύο ημέρες του αγώνα που είναι για το μεν Σάββατο σε ασφάλτινες ειδικές, για τη δε Κυριακή, σε χωμάτινες. Όπως συμβαίνει και τις προηγούμενες χρονιές το κέντρο του Ακρόπολις θα είναι το Λουτράκι, εκεί όπου θα βρίσκεται και το service park.

Το φετινό ράλι, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πληρώματα καθώς προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα κάθε μέρα βαθμολογείται ξεχωριστά. Την πρώτη ημέρα (Σάββατο 29 Μαρτίου) θα εκκινήσουν 46 πληρώματα, ενώ την Κυριακή 30 Μαρτίου, θα πάρουν εκκίνηση 36 πληρώματα για να αναμετρηθούν σε χωμάτινες επιφάνειες (13 πληρώματα εξ αυτών αγωνίζονται και τις δύο ημέρες).

Τρέχουν και οι πρωταθλητές
Από τα πληρώματα ξεχωρίζουν οι πρωταθλητές Ελλάδος 2013, Κύρκος - Πολυζώης που θα τρέξουν με Mitsubishi EVO. Σημαντική παρουσία και μάλιστα για πρώτη φορά, είναι αυτή του Τάκη Καιτατζή ο οποίος στα χρώματα του zougla.gr και με συνοδηγό τον Αντώνη Παπαρινόπουλο θα κυνηγήσουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο την πρώτη μέρα (δεν τρέχουν την Κυριακή). Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή των πρωταθλητών 2012, Νιώρα - Κακαλή με Subaru Impreza, ενώ δεν λείπουν και άλλοι καλοί οδηγοί όπως,  Σπανός, Φιλιππίδης, Καρπάνος, Τζαμπάζης, Νικολόπουλος κ.ά. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να παραλείψουν τις προσπάθειες των Ζούνη και Καλτσούνη που είναι και μοναδικοί οδηγοί που συμμετέχουν στο ERC.


Με Mitsubishi EVO 9 θα συμμετάσχουν οι πρωταθλητές Ελλάδος Κύρκος - Πολυζώης...


Στήριξη για να γυρίσουμε στο WRC
Το ράλι Ακρόπολις 2014 δεν θα είναι όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να είμαστε στο αγωνιστικό ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα προβληματίσει πολλούς θεατές, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι να στηρίξουν τις προσπάθειες των πληρωμάτων και να στείλουν το μήνυμα πως άδικα η Ελλάδα βρίσκεται εκτός WRC.

Όπως έχουμε δημοσιοποιήσει, το zougla.gr θα είναι χορηγός επικοινωνίας σε όλους τους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι, κάτι που σημαίνει πως θα καλύψει το Ακρόπολις με κάθε.. λεπτομέρεια. Μείνετε συντονισμένοι.

Για να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές του ERC πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε τα ελληνικά πληρώματα που θα τρέξουν την 1η μέρα σε ασφάλτινες ειδικές πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε τα ελληνικά πληρώματα που θα τρέξουν την 2η μέρα σε χωμάτινες ειδικές πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και το ωράριο των ειδικών διαδρομών πατήστε ΕΔΩ


Πηγή:http://www.zougla.gr