Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πάρκαρες παράνομα; Μάθε πως θα σε παρακολουθούν

Ένας νέος τρόπος στάθμευσης αναμένεται να κάνει "πρεμιέρα" μέσα στο επόμενο διάστημα στην Αθήνα. Πρόκειται για ασύρματους αισθητήρες, οι οποίοι θα βρίσκονται θαμμένοι μέσα στη γη και οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται αν έχει παρκάρει πάνω τους ένα αυτοκίνητο.
Οι νέοι αυτοί αισθητητήρες αναμένεται να...
εγκατασταθούν τον Απρίλιο στη Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου θα δοκιμαστεί επίσης και ο νέος τρόπος πληρωμών, μέσω κινητού τηλεφώνου. Τι σημαίνει αυτό;
Οτι ο χρήστης μέσω του κινητού του τηλεφώνου, θα μπορεί να βρίσκει την κενή θέση στάθμευσης, να επιλέγει το χρόνο παραμονής του και να πληρώνει για αυτή. Επίσης σε κεντρικά σημεία του δήμου θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικές πινακίδες, όπου θα προβάλλονται σε «πραγματικό» χρόνο τα σημεία όπου θα υπάρχουν μη κατειλημμένες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.
Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση αισθητήρων σε όλες τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για επισκέπτες (περίπου 3.500) και σε 1.500 ακόμη σημεία όπου απαγορεύεται το πάρκινγκ.
Μάλιστα δεν αποκλείεται οι αισθητήρες να συνδυασθούν με μία νέα μέθοδο καταβολής του τέλους στάθμευσης, πάλι με κουπόνια προπληρωμένου χρόνου, που θα ενεργοποιούνται όταν ο οδηγός ενημερώσει μέσω κινητού την κεντρική υπηρεσία – στέλνοντας SMS σε έναν τετραψήφιο αριθμό μέσω του κινητού του.
Το σχέδιο προβλέπει μέχρι τα τέλη του 2015 να καλυφθούν ουσιαστικά όλες οι περιοχές όπου εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση και ανήκει στη ΔΑΕΜ Α.Ε., τη δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία πληροφορικής. Εχοντας πάρει ήδητην έγκριση της δημοτικής αρχής, η εταιρεία περιμένει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Πηγή: fpress.gr
Πηγή:http://www.enikos.gr