Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Η γραμμή 3 θα τερματίζει στον σταθμό «Εθνική Άμυνα» μέχρι και τη Δευτέρα

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή 3 του μετρό θα διαρκέσουν τελικά μέχρι τις 08:00 της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου.Λόγω τεχνικών εργασιών κατά μήκος της γραμμής, οι συρμοί που εκκινούν από το σταθμό Αγία Μαρίνα τερμάτιζαν όλο το Σάββατο και θα τερματίζουν και όλη την Κυριακή, μέχρι και τις...
08:00 της Δευτέρας στο σταθμό Εθνική Άμυνα.

Η Αττικό Μετρό αιτιολογεί τις τεχνικές εργασίες ως δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στο διάστημα αυτό διακόπτονται τα δρομολόγια στο τμήμα από τον σταθμό Εθνική Άμυνα έως το Αεροδρόμιο.

Λόγω της διακοπής των δρομολογίων στο παραπάνω τμήμα, έχει δημιουργηθεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή EXPRESS X5, από τον σταθμό Εθνική Άμυνα έως τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και αντιστρόφως, ενώ έχει προγραμματιστεί να ενισχυθούν τα δρομολόγια και της γραμμής Χ95 Σύνταγμα- Αερολιμένας.

Η αφετηρία της γραμμής Χ5 θα βρίσκεται στον σταθμό Εθνική Άμυνα του Μετρό, στον παράδρομο της Λεωφόρου Μεσογείων, το τέρμα στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ θα υπάρχουν στάσεις (και στις δύο κατευθύνσεις) στο ύψος των σταθμών Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά και θα είναι δυνατή η μετεπιβίβαση των επιβατών της γραμμής Χ5 στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Πηγή:http://www.zougla.gr