Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ερωτηματικά για το πώς βρέθηκε το λεωφορείο να κινείται στη ΛΕΑ

Δύο φοιτήτριες που κάθονταν στα εμπρός καθίσματα νεκρές - Τους 24 φτάνουν οι τραυματίες  -Ο οδηγός του λεωφορείου ακρωτηριάστηκε - Στη ΛΕΑ και χωρίς αλάρμ είχε σταθμεύσει η νταλίκα με τις τουρκικές πινακίδες όταν έπεσε πίσω του το... μοιραίο λεωφορείο.

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Νέα Μάλγαρα όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕλ Αιτωλοακαρνανίας συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό, στο ύψος των Μαλγάρων,
με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φοιτήτριες -σύμφωνα με πληροφορίες 22 ετών- και να τραυματιστούν άλλα 24 άτομα.

Πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος ακρωτηριάστηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι δύο άτυχες γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο στα εμπρός καθίσματα απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία, που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, ενώ άλλοι 24 επιβάτες του λεωφορείου, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν με οκτώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο, που ταξίδευε από Αγρίνιο για Θεσσαλονίκη, ήταν γεμάτο με φοιτητές που επέστρεφαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.



Το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος φορτηγού με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας, που ήταν σταθμευμένο στο δεξί μέρος του δρόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική νταλίκα ήταν σταθμευμένη στη ΛΕΑ, χωρίς αλάρμ, ή άλλη σήμανση (προειδοπιητικό τρίγωνο).
Ωστόσο, έστω και αν απουσιάζε η σήμανση, ερώτημα παραμένει γιατί το λεωφορείο κινείτο και αυτό στην ΛΕΑ με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην νταλίκα.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν οχτώ ασθενοφόρα, που μετέφεραν τους τραυματίες σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη.

Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης.















Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το seleo.gr εδώ


Πηγή:http://www.protothema.gr