Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κανονικά αύριο Μετρό-Ηλεκτρικός

Αναστέλλουν, την προγραμματισμένη για αύριο τετράωρη στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου το οποίο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν,...
ότι σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. - Ο.Σ.Υ. - Ο.Σ.Ε. με τον υπουργό Μεταφορών, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος µε την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» - όπως δήλωσε - επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.
«Όχι µόνο έλεγε ψέματα γιατί δεν ανέστελλε την επίταξη αλλά σε µια κινητοποίηση των εργαζομένων µε 4ωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση, τους έσυρε στα δικαστήρια. Τον πήρε ο πόνος για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αυτός που την ίδια στιγμή υπογράφει και υπερασπίζεται µνηµόνια που ούτε καν τα έχει διαβάσει…; Κύριε υπουργέ, ας σταματήσει εδώ η υποκρισία και πείτε ευθέως, ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλετε εργαζόμενους εγκλωβισμένους στην επίταξη, εργαζόμενους εξαθλιωμένους μισθολογικά, κοινωνικά και εργασιακά» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.
Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο αυτό και με αίτημα την αναστολή της επίταξης θα πραγματοποιήσουν αύριο γενική συνέλευση στις 11π.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.