Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα έτοιμα για το 5ο PICK

Διεξήχθη σήμερα στο εντυπωσιακό κτίριο της VRT Formula η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το 5ο PICK που είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στους δρόμους της Πάτρας.Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκαν... ο αντιδήμαρχος Πάτρας, υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού κ. Θεοχάρης Μασσάρας, ο υπεύθυνος καρτ της ΟΜΑΕ, κ. Δημήτρης Αθανασέκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητήριου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, εκπρόσωποι της οργάνωσης, των χορηγών, δημοσιογράφοι κ.α.


Το “Patras International Circuit for Kart” διοργανώνεται στην Πάτρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Φορέας διοργάνωσης του P.I.C.K. είναι ο Αυτοκινητιστικός Όµιλος Πατρών (Α.Ο.Π.), υπό τη θεσµική επίβλεψη και πιστοποίηση των ΕΛ.Π.Α./ΟΜΑΕ και C.I.K/F.I.A. Οι τέσσερις προηγούμενες χρονιές έδειξαν ότι η Πάτρα και η Αχαΐα μπορούν να στηρίξουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να αναδείξουν την περιοχή σε κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη των διοργανωτών είναι η ασφάλεια για τους οδηγούς και τους θεατές. Το PICK προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες για το αγωνιστικό διήμερο, προβάλει την ευρύτερη περιοχή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και εμπνέει τους οδηγούς των μικρότερων ηλικιών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Πρώτιστα, όμως, αποτελεί την μοναδική γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο είδος της, αφού δεν φιλοξενείται ανάλογη διοργάνωση σε άλλη Ελληνική πόλη.



Η διαδροµή των 920 µέτρων διασχίζει τους κεντρικότερους άξονες της Πάτρας
: Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος, Αγίου Νικολάου, Κορίνθου, Πατρέως, και επιστροφή στην πλατεία Γεωργίου με τα γνωστά σιντριβάνια με τα λιοντάρια. Η χάραξη της διαδροµής εξασφαλίζει στους φίλους του µηχανοκίνητου αθλητισµού πολλά σηµεία εξαιρετικής θέασης, φέτος θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA. Θα υπάρξουν 3 κατηγορίες αγώνων με καρτ διαφορετικών δυνατοτήτων οι MINI, LOUX και SUPER.

Την αδρεναλίνη των θεατών θα ανεβάσουν οι οδηγοί των ακροβατικών αυτοκινήτων της ομάδας “DARIX FOLCO TEAM” από τη γειτονική Ιταλία. Το κοινό θα μπορεί να οδηγήσει σε προσομοιωτή μονοθέσιο F1 μέσα από τους τέσσερις εξομοιωτές F1 που θα λειτουργούν πάνω στην πλατεία Γεωργίου. Επίσης θα μπορούν να παίξουν πρώτοι το ολοκαίνουργο και συναρπαστικό Pro Evolution Soccer 2014. Όλα εντελώς δωρεάν, στο λουξ Cola action park στην Πλατεία Γεωργίου από την Τετάρτη. Το παρών θα δώσουν, η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατασκευάστρια αγωνιστικού μονοθέσιου το οποίο λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student) ,  η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών με το νέο της ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο.

Με την παρουσία του θα τιμήσει το PICK o Κωνσταντίνος Ιαβέρης, οδηγός αγώνων με το Fiat Punto S1600. O Ιαβέρης jr. θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους θαυμαστές του στην Πάτρα και να δώσει χρήσιμες συμβουλές.

Το PICK διατηρεί και φέτος τον διεθνή χαρακτήρα του, καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι και ο γνωστός Λιθουανός οδηγός, Σίμας Γιουοντβίρσις πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι στην κατηγορία ΚΖ2.



Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι και το newsauto.gr.

Περισσότερα στην Πάτρα το άλλο Σαββατοκύριακο. Θα είμαστε εκεί, θα έρθετε;


Πηγή:http://www.protothema.gr