Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκλογές με πρωθυπουργό τον Πικραμμένο

Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το συμβούλιο αρχηγών, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης....


Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 15.15. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣτΕ θα προτείνει ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ενώ στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης θα ορκιστούν οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Επίσης, στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Πικραμμένος αφού ορκιστεί θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος αναγνώρισε πως είναι μεγάλος το βάρος που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να φανώ αντάξιος, είπε και σημείωσε πως πρόκειται για μία καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεν διαφεύγει από κανέναν ότι η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές» και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια, πρόσθεσε πως «υπό τη δική σας καθοδήγηση πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας και την ομαλή μετάβαση σε μία νέα πολιτική κυβέρνηση».

Στο τέλος της συνομιλίας, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός αστειεύτηκε επικαλούμενος αναφορές στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, λόγω ονόματος θα ήταν ο καταλληλότερος για να είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.







Ποια πρόσωπα πρότειναν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στις 14.03 ακριβώς εξήλθαν από το Προεδρικό Μέγαρο οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβέλης, Καμμένος, Τσίπρας, αλλά και η κα Αλέκα Παπαρήγα. Κατά την έξοδό του, ο κ. Καμένος είπε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι δικαστικός. Με τη σειρά της η γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι θα πρέπει να οριστεί αυστηρά μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν τον Λ. Παπαδήμο για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ενώ ο κ. Τσίπρας τον Γεράσιμο Αρσένη.













Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Άμυνας ο κ. Φρ. Φραγκούλης, Οικονομικών ο κ. Τ. Γιαννίτσης, Εξωτερικών ο κ. Π. Μολυβιάτης, Προστασίας του Πολίτη ο κ. Λ. Οικονόμου, Εργασίας ο κ. Α. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο κ. Χρ. Γεραρής.

Την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, ορκίζεται η νέα Βουλή, η οποία θα έχει 48ωρο βίο. Το Προεδρικό Διάταγμα θα θυροκολληθεί αμέσως μετά. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο (Μπόνους + 50 έδρες για το πρώτο κόμμα αλλά με λίστα υποψηφίων, όπως προβλέπεται).



Τη διαφωνία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, προτείνοντας τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμμένο.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει καμία απόφαση για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας. «Ζητήσαμε τη σαφή θέση όλων των κομμάτων στο θέμα του βέτο στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ» κατέληξε.


«Οι πολίτες να μας δώσουν πολλαπλάσια δύναμη»

Την εξασφάλιση της πολιτικής ουδετερότητας της υπηρεσιακής κυβέρνησης ζήτησε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και για αυτό τάχθηκε κατά του ορισμού πολιτικού προσώπου στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Η μόνη αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες -όπως είπε- κατά πάσα βεβαιότητα θα γίνουν στις 17 Ιουνίου. Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη από καιρό με παρατεταγμένες τις δυνάμεις της, τόνισε ο κ. Κουβέλης και ζήτησε από τους πολίτες να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη που έδωσαν στη Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Τη δύναμη αυτή, υπογράμμισε, την κάναμε δύναμη συνέπειας για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, για την παραμονή στην Ευρωζώνη.


Κλείνοντας, ο κ. Κουβέλης ζήτησε και πάλι από τους πολίτες να δώσουν πολλαπλάσια δύναμη στη ΔΗΜΑΡ, για να δώσουμε -όπως είπε- κυβέρνηση στη χώρα και να μετακινηθεί η πολιτική από τη βαθιά συντηρητική θέση που βρίσκεται σήμερα προς μία πραγματικά προοδευτική κατεύθυνση και να δυναμώσει η σχέση εμπιστοσύνης της παράταξης με τον λαό.



«Ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε δύο δρόμους»

«Ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε δύο δρόμους», να αλλάξουμε τα πάντα με αλλαγές που να γίνονται και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο εξόδου από το ευρώ, τον «τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη δήλωσή του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τον ορισμό του Παναγιώτη Πικραμμένου ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού.


«Είναι μέρες στοχασμού οι μέρες μέχρι τις εκλογές»

«Ο καθένας πρέπει να εξηγήσει με πιο τεκμηριωμένο τρόπο αυτό που λέει. Εμείς ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες να σκεφτούν, εμείς δεν παραγνωρίζουμε τη δική μας ευθύνη. Εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα εφικτά ρεαλιστικά πράγματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι μέρες που μεσολαβούν από σήμερα έως τις νέες εκλογές, που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κάναμε ως ΠΑΣΟΚ, είναι μέρες ευθύνης και εθνικού στοχασμού. Ευθύνης, γιατί η πατρίδα πρέπει να κρατηθεί όρθια. Πρέπει να μην επιδεινωθεί η κατάσταση για τους Έλληνες πολίτες και αυτό δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό. Χρειάζεται δουλειά από όλους μας, γιατί τώρα τη χώρα διευθύνει μια αμιγώς υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Το ότι υπάρχει υπηρεσιακή Κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να υπάρχει η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, δηλαδή η ευθύνη της ίδιας της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

«Είναι όμως και μέρες στοχασμού οι μέρες μέχρι τις εκλογές, γιατί έχουν στενέψει πάρα πολύ ευτυχώς τα περιθώρια του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της ανευθυνότητας και του εμπορίου ψευδαισθήσεων. Πράγματα που ειπώθηκαν με ευκολία και προχειρότητα τις προηγούμενες εβδομάδες, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ευτυχώς για τον τόπο δεν μπορούν να επαναληφθούν τώρα με την ίδια ευκολία. Ο καθένας πρέπει να εξηγήσει με πιο προσεκτικό και τεκμηριωμένο τρόπο αυτά που λέει. Εμείς ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες να σκεφτούν, να σταθμίσουν τα πράγματα βλέποντας προς το μέλλον. Δεν παραγνωρίζουμε τη δική μας ευθύνη, στο μέτρο που μας αναλογεί, για το παρελθόν, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τώρα το τι λέει ο καθένας για το μέλλον του τόπου. Και εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα, εφικτά, ρεαλιστικά πράγματα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων με ασφάλεια και να δώσουν ξανά αισιοδοξία και προοπτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Το προφίλ του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Διαβάστε το προφίλ του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμένου, προέδρου του ΣτΕ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945, με καταγωγή από την Πελοπόννησο, γόνος εύπορης οικογένειας και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963), πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).

Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II, απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).

Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στον βαθμό του Παρέδρου.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στον βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου. Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 – 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).

Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα γενικού διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Υπό την προεδρία του εκδόθηκαν σειρά κρίσιμων αποφάσεων με τις οποίες δόθηκε η συνταγματική έκκριση σημαντικών υποθέσεων που αφορούσαν μεταξύ άλλων το Μνημόνιο, το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ στα ακίνητα, ο «Καλλικράτης» κλπ. Επίσης, ήταν εισηγητής σε υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος όπως του δασικού νόμου, της ανέγερσης του Μουσείου της Ακρόπολης, του γηπέδου της Α.Ε.Κ.,.
Από το δικαστικό σώμα αποχωρεί την 30η Ιουνίου 2012.

Το ξέσπασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης

Την έντονη πικρία του εξέφρασε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν κατέστη σαφές ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές.

Ο κ. Παπούλιας ήταν εξαιρετικά αιχμηρός απευθυνόμενος στους παρόντες αρχηγούς των κομμάτων, μιλώντας για «αποτυχία», την ευθύνη της οποίας όμως δεν μπορεί να επωμισθεί αποκλειστικά ο ίδιος. Με άμεσο τρόπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι δεν κατάφεραν ή μάλλον δεν επεδίωξαν να παραμερίσουν διαφορές και σκοπιμότητες, προκειμένου να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση υπό τις παρούσες προβληματικές συνθήκες.

Πατήστε εδώ και διαβάστε τα πρακτικά

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά το «ναυάγιο»

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προχώρησε σε μία σκληρή δήλωση. «Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού, την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση» ανέφερε, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.





«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τόνισε ότι παρερμηνεύεται η εντολή των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο λαός μάς είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ».

«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες, δεν το πετύχαμε» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Είπε ακόμη ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης», στα οποία, όπως τόνισε, είναι «αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων».

«Αλαζονεία της εξουσίας από Σαμαρά - Βενιζέλο»

Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης «μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά του μνημονίου» κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, μετά το αδιέξοδο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε, οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς επέδειξαν για ακόμη μία φορά αλαζονεία της εξουσίας. Ειδικά για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Καμμένος είπε ότι η απάντηση στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν «ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές, γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ υπήρχε καλή πρόθεση πάνω στην πρόταση που κατέθεσε, αλλά δεν συγκεντρώνονταν οι αναγκαίοι βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε τις 7 θέσεις του κόμματος που κατέθεσε στη σύσκεψη, γνωστοποιώντας πως ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με αυτές, εκτός από το ζήτημα που αφορά στις καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων.




«Κάποιες δυνάμεις είχαν από την πρώτη στιγμή την επιλογή να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά το ναυάγιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση, με συγκεκριμένο πολιτικό δεσμευτικό χαρακτήρα, δεν έγινε δεκτή» είπε ο κ. Φώτης Κουβέλης.

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή στις εκλογές για να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας, πρόσθεσε. Φαίνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, κάποιες δυνάμεις είχαν την επιλογή να πάμε σε εκλογές, για το στενό κομματικό τους συμφέρον», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης, καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


«Κάποιοι πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη»

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν στις δηλώσεις του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υποστήριξε πως «κάποιοι πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθούν νέες εκλογές, ωστόσο είναι αναπόφευκτες, και συμπλήρωσε ότι «απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στις επαναληπτικές εκλογές θα έρθουν αντιμέτωπα «από τη μία ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου». «Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο» πρόσθεσε. «Μας λένε ότι θέλουν να αλλάξει το μνημόνιο, στην πραγματικότητα δημιουργούν ένα χειρότερο πρόβλημα» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι το μήνυμα του λαού είναι ξεκάθαρο και ζητεί την παραμονή στο ευρώ. «Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη» τόνισε και κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στο παρελθόν, να συμβάλουν στη δημιουργία ενός μετώπου ελπίδας.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, είπε ότι η ΝΔ έβαλε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, «αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας». Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και ότι απαιτούνται πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας. «Στόχος είναι να μη βρεθούμε διχασμένοι» πρόσθεσε.


«Θα γελάσει κάθε ''καμμένος''»

Nωρίτερα από τις δηλώσεις του κ. Σαρμαρά, σύμφωνα με διαρροές κύκλων της ΝΔ, διαψεύσθηκαν οι δηλώσεις Καμμένου, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της ΝΔ επιδίωξε εκλογές, προκειμένου να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «δεν θα το διαβάσουν στα πρακτικά και θα γελάσει κάθε ''καμμένος''».

«Λαός που δοκιμάζεται τόσο σκληρά δεν εκβιάζεται»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ για μερικές χιλιάδες ψήφους δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Έκανε, επίσης, λόγο για δίλημμα «μνημόνιο ή εκλογές», το οποίο τέθηκε από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.


«Καταθέσαμε πέντε ελάχιστους προγραμματικούς άξονες, για να δημιουργηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση σύμφωνη με τη λαϊκή ετυμηγορία. Βασικότερος από αυτούς, η ακύρωση των νόμων για τη μείωση των μισθών και την κατάργηση των συμβάσεων. Τα κόμματα του μνημονίου έθεσαν ένα εκβιαστικό δίλημμα: ''ή μνημόνιο ή εκλογές'', ελπίζοντας να μας βάλουν στο μνημονιακό μπλοκ. Απαντήσαμε με αξιοπρέπεια, δεν τους κάναμε τη χάρη να βάλουμε την υπογραφή μας στα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης» πρόσθεσε.

«Αυτοί που κατεδάφιζαν επί δύο χρόνια την κοινωνία, επιμένουν σήμερα να απειλούν τον ελληνικό λαό. Λαός που δοκιμάζεται τόσο σκληρά δεν εκβιάζεται. Είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το βήμα που κάναμε στις 6 Μάη, να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες και να εκλέξουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Το χρωστάμε στην Ιστορία» κατέληξε.


«Μόνη ευκαιρία είναι ο λαός να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ»

Δηλώσεις έκανε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν παρέστη στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Μόνη ευκαιρία είναι ο λαός να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο μαντρί» δήλωσε μεταξύ άλλων. Έκανε λόγο ξανά για υποκρισία των διερευνητικών εντολών και υποστήριξε πως αυτή τη φορά τίθεται ένα «παλιό δίλημμα με νέα μορφή: κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά». «Οι πρώτοι κινδυνολογούν και οι άλλοι εφησυχάζουν», όπως ανέφερε, «αφοπλίζοντας τον λαό και σπέρνοντας χάρτινες προσδοκίες». «Δεν φέρνουν αλλαγή πολιτικής και τα δύο σκέλη του διλήμματος» πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

Πηγή:http://www.zougla.gr