Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Καταγραφή στοιχείων με τον DTCO 1381.





Ο DTCO 1381 καταγράφει:
Οδήγηση, εργασία και διαλείμματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό.
Η ταχύτητα (μόνο 24 ώρες στην μαζική μνήμη) και η απόσταση που διανύετε.
Συγκεκριμένες παραμέτρους όπως τα γεγονότα (συμπ. Και της υπέρβασης ταχύτητας) και κεντρικές δραστηριότητες ελέγχου και βαθμονόμησης.
Αποθήκευση στοιχείων:
Στοιχεία σχετικά με το όχημα αποθηκεύονται σε μια ενσωματωμένη μαζική μνήμη με την ικανότητα για τις δραστηριότητες καταγραφής για περ. 365 ημέρες.
Στοιχεία σχετικά με τον οδηγό φυλάσσονται στην προσωπική κάρτα οδηγού με ικανότητα για περ. 28 ημέρες.Με ειδικά μηχανήματα αποφόρτισης των καρτών των οδηγών πριν των 28 ημερών θα παρακολουθείτε αυτόματα από ένα ειδικό λογισμικό που θα έχει και ενσωματωμένο μηχανισμό αποφορτίσεως των καρτών αυτών(δεν διαγράφονται προηγούμενα δεδομένα που έχουν καταγραφεί στην μνήμη της κάρτας)και θα ενημερώνετε έγκυρα ο οδηγός για την εργασία αυτή προτού λήξη η περίοδος των 28 ήμερων από την τελευταία αποφόρτιση της κάρτας του.Υποχρεωτικά κάθε 3 μήνες πρέπει να λαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη του οχήματος τα δεδομένα από τους ψηφιακούς ταχογράφους που βρίσκονται σε κάθε όχημα και να αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.
Αυτή η συσκευή, συνδέεται σε PC ή σε laptop μέσω της θύρας USB: Χρησιμοποιώντας το λογισμικό TIS τα δεδομένα του ψηφιακού ταχογράφου που υπάρχουν στην κάρτα του οδηγού μπορούν να αναγνωστούν και να αποθηκευτούν για μετέπειτα αρχειοθέτηση και αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει πως τα πιο σημαντικά δεδομένα της κάρτας οδηγού όπως οι δραστηριότητες οδηγού και οι βλάβες και τα συμβάντα του οχήματος μπορούν να αρχειοθετηθούν και να αξιολογηθούν ξεχωριστά για κάθε οδηγό.Ο download terminal μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν χώρο που έχουν πρόσβαση οι οδηγοί και εκτός ωρών λειτουργίας των γραφείων.(Στις πιο πάνω foto σας παρουσιάζουμε μερικές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά για την αποφόρτιση των καρτών).