Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Αλέξη κάνε κυβέρνηση, στηρίζω

«Βρες τρόπο να κάνεις κυβέρνηση και εγώ σε στηρίζω» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα, πετώντας του με τον τρόπο αυτό το μπαλάκι της ευθύνης για την διακυβέρνηση της χώρας....


Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι αυτός που έχει την διερευνητική εντολή δεν είναι ο ίδιος αλλά ο κ. Τσίπρας και γι αυτό τον κάλεσε «να την διαχειριστεί στο όνομα της κοινωνίας που ζητά λύση… έχεις τη δυνατότητα, αρκεί να το θέλεις, να προχωρήσεις σε κυβέρνηση της Αριστεράς με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει επισημάνει ότι θα εργαστεί προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι δεν είναι υπερ μιας νέας προσφυγής στις κάλπες.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Κουβέλης στην συνάντηση με τον κ. Τσίπρα επανέλαβε την πρόταση «για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες».

Πέραν τούτων, ο κ. Κουβέλης ως μόνες «κόκκινες γραμμές» έθεσε την «απαγκίστρωση από το μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται» σημεία που φαίνεται να απέχουν από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «κατάργηση του Μνημονίου και καταγγελία της δανειακής σύμβασης».

Πηγή:http://www.protothema.gr