Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τεχνολογία για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Το μποτιλιάρισμα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις μεγαλουπόλεις, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα χιλιάδες αυτοκίνητα που κατακλύζουν τους δρόμους και κατά δεύτερον στις διαφορετικές οδηγικές ικανότητες κάθε οδηγού.
Προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η Honda εξελίσσει μια καινοτόμα...
τεχνολογία η οποία ανιχνεύει ενδεχόμενο μποτιλιαρίσματος και προσδιορίζει κατά πόσο το λεγόμενο «μοντέλο κίνησης» του οχήματος δημιουργεί κυκλοφοριακές ανασχέσεις. Η Honda εξέλιξε αυτή την τεχνολογία, αναγνωρίζοντας ότι ο βαθμός επιτάχυνσης και επιβράδυνσης ενός αυτοκινήτου επηρεάζει την κυκλοφορία των πίσω οχημάτων και μπορεί να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση.


Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, το σύστημα βοήθησε στην αύξηση της μέσης ταχύτητας κατά 23% περίπου και βελτίωσε την απόδοση των αυτοκινήτων που ακολουθούν κατά 8% σχεδόν. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, η τεχνολογία αντί να ενημερώνει τον οδηγό με πληροφορίες για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος, τον βοηθά να προσδιορίζει την ταχύτητα κίνησης και ομαλής οδήγησης, μέσω πληροφοριών από το ταμπλό.

Στοχεύοντας να παρουσιάσει αυτή την τεχνολογία στην αγορά, η Honda θα ξεκινήσει την πρώτη δοκιμή της τεχνολογίας σε δημόσιο δρόμο στην Ιταλία αυτό το μήνα και στην  Ινδονησία τον Ιούλιο, προκειμένου να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητά της στην ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. 
Πηγή:http://www.zougla.gr