Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης: Ο νομοταγής πολίτης δικαιούται να οπλοφορεί

Θετικός στην δυνατότητα χρήσης όπλου από πολίτες που δέχονται κακοποιούς σπίτι τους εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.
Γ. Καρατζαφέρης: Ο νομοταγής πολίτης δικαιούται να οπλοφορεί «Δεν θεωρώ σωστή την άποψη να κυκλοφορούν όλοι με ένα όπλο και να σκοτώνουν στον Άγιο Παντελεήμονα και δεν πρέπει να γίνει αυτό, αλλά από το να με σκοτώνει ο άλλος, νομίζω ότι η άμυνα είναι ιερό πράγμα» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει γίνει... «ξέφραγο αμπέλι» για τους λαθρομετανάστες.
Μιλώντας στο Mega, o πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε ικανοποίηση, επειδή οι Α. Σαμαράς και Μ. Χρυσοχοΐδης υιοθέτησαν τις προτάσεις του για να μετατραπούν στρατόπεδα σε χώρους φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι «ο νομοταγής πολίτης, δικαιούται να οπλοφορεί, αν το θέλει, και η Πολιτεία θα επιλέξει που θα τα δώσει».
Ο ίδιος πρότεινε, αφού δεν μπορεί η Πολιτεία να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, να δώσει άδειες και χρηματοδότηση στην αγορά όπλου.
Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε αλλαγή του νομικού πλαισίου. «Αν σκοτώσεις κάποιον απ΄ αυτούς (που εισβάλλουν σπίτι σου) θα θεωρηθεί δολοφονία. Ζητάω να μπορώ να αμυνθώ, όπως γίνεται και στις άλλες χώρες. Όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου, να μπορείς να αμυνθείς με κάθε πρόσφορο μέσο, ανέφερε.
Πιθανή η μετάθεση εκλογών
Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετάθεσής τους το Σεπτέμβριο ενώ επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να ασκήσουν άλλη πολιτική από αυτή που προβλέπει το Μνημόνιο, το οποίο τους έχει δέσει τα χέρια «πισθάγκωνα».