Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή Συμφωνία ΕΛΤΑ - ΠΟΣΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ κατά την χθεσινή συνεδρίαση του, εξουσιοδότησε  το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής να υπογράψει κοινή συμφωνία με τη διοίκηση του ΕΛΤΑ για τα παρακάτω θέματα:...

 

1. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Ν. 2112/1920
Το ποσό που καταβάλλεται σήμερα στους συναδέλφους που απολύονται θα παραμείνει το ίδιο (παγωμένο) και για τα επόμενα τρία χρόνια 2012 - 2014

2. ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το ποσό που καταβάλλει ο ΕΛΤΑ για την ομαδική ασφάλιση του προσωπικού του, καθορίζεται σε 125 € ανά εργαζόμενο για το έτος 2012 και σε 150 € για το έτος 2013.

3. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ & ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Ύστερα από την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 40 χρόνια, τα μισθολογικά κλιμάκια διαμορφώνονται ως εξής:
Δύο επιπλέον μισθολογικά κλιμάκια (1Δ &1Ε) στα 38 και 40 χρόνια υπηρεσίας αντίστοιχα και χρονοεπίδομα 78% στα 37 χρόνια, και 80% στα 39 χρόνια υπηρεσίας.
( Εμείς διαφωνήσαμε για την εφαρμογή του συγκεκριμένου όρου από τώρα και προτείναμε η εφαρμογή του να γίνει από το 2017, αφού μέχρι τότε ισχύουν τα παλιά όρια συνταξιοδότησης. Δηλαδή τα 35 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας για όσους έχουν ασφαλιστεί μέχρι 31/12/1982 (1982 και 35 = 2017), άρα είναι καλυμμένος όλος ο εργασιακός βίος με την υφιστάμενη κατάσταση μισθολογικών κλιμακίων και χρονοεπιδομάτων. 
Η συγκεκριμένη ρύθμιση από σήμερα, ουσιαστικά δίνει κίνητρο παραμονής σε όσους  έχουν ήδη τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, επιβαρύνοντας έτσι, αφενός τα ήδη αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του ΕΛΤΑ, και αφετέρου επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις περικοπές που αποφασίστηκαν μόλις χθες στους μισθούς μας. Επιπλέον έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις παλαιότερα διατυπωμένες θέσεις του συνδικάτου μας για κίνητρα αποχώρησης όσων έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης).


ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το προσωπικό ορισμένου χρόνου (συμβασιούχοι - εποχικοί) που θα προσλαμβάνεται στα ΕΛΤΑ από 1/1/2012 θα αμείβεται  με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.



ΕΝΤΑΞΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Συντομεύεται ο χρόνος μετάταξης στο διοικητικό προσωπικό των πτυχιούχων συναδέλφων από τους λοιπούς κλάδους που συμμετέχουν στην εκπαίδευση του ΚΕΚ αυτή τη περίοδο, μετά την  επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου κύκλου σπουδών.

Επίσης συντομεύεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δύο επόμενων κύκλων.



ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο ΕΛΤΑ εντός διμήνου δεσμεύεται να εξετάσει τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΓΚΠ ΕΛΤΑ και τις ΕΣΣΕ προσωπικού ΕΛΤΑ, των Συναδέλφων ενόπλων φυλάκων.

( Και σ' αυτό τον όρο εκφράσαμε την διαφωνία μας ως προς τη διατύπωση του, αφού στέλνει το θέμα της ένταξης των συναδέλφων να επιλυθεί στο μέλλον και όχι άμεσα, όπως έγινε με την ίδια κατηγορία συναδέλφων πριν από έξι χρόνια και ζητήσαμε την άμεση ένταξη τους στον ΓΚΠ ΕΛΤΑ).



Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κλείνει με τη διατύπωση πως οι όροι προηγούμενων ΕΣΣΕ εξακολουθούν να ισχύουν.
Πηγή: http://www.pak-elta.gr