Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κατσέλη «καρφώνει» κυβέρνηση-Βενιζέλο

Σαφέστατες αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αφήνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη.
Σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό «BHMA FM» η πρώην υπουργός κάνει λόγο για μια γενικευμένη...
εμπλοκή, ως προς τη δυνατότητα της ίδιας της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Μαΐου ενώ υποστηρίζει πως κάποια από τα βήματα αναδιοργάνωσης του δημοσίου, που είχαν συμφωνηθεί, τώρα δεν είναι εφικτά.
Μιλώντας για ασφυκτικό χρονικό διάστημα, στο οποίο πρέπει να προωθηθούν οι αλλαγές στο δημόσιο, επισημαίνει, πως σε όλα τα υπουργεία επικρατεί διάλυση και ανασφάλεια.
Μάλιστα προβλέπει κατάρρευση μηχανισμών του δημοσίου μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν θα πρέπει να υπάρχει η μάξιμουμ απόδοση, όσον αφορά στη φορολογία και τις εισφορές.
Η κ. Κατσέλη υπογραμμίζει ότι, έχει χαθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Τρόικα και της κυβέρνησης ενώ αμφιβάλλει για το δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις, καθώς όπως υποστηρίζει, θα υποστούν απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία και θα επιβαρυνθεί το κράτος με τα επιδόματα ανεργίας.
Τέλος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ένταση των κερδοσκοπικών επιθέσεων σε βάρος της Ελλάδας και των σεναρίων περί χρεοκοπίας, αφού όπως αναφέρει στις 29 Σεπτεμβρίου, λήγει η τρίμηνη περίοδος ανακύκλωσης των ασφαλίστρων κινδύνου. «Παίζονται τρισεκατομμύρια σε αυτό το παιχνίδι, αυτό συντηρεί όλη αυτή την κατάσταση στην αγορά».