Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: "Ναι, χρειάζονται και άλλα μέτρα"

"Ναι, θα πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα" δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του επί νομοσχεδίου για τον τραπεζικό τομέα, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Όπως τόνισε: "Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας γιατί έτσι θα τεθούμε υπό αυτοέλεγχο"....

Αναφερόμενος στην κρίση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους, κάνοντας λόγο για "απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δυσβάστακτο δημόσιο χρέος και ελλειμματικό προϋπολογισμό".

"Συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα", είπε, δίνοντας έμφαση στα πρωτογενή ελλείμματα και "γι' αυτό αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα που έχει θυσίες, και κυρίως θυσίες για τη νέα γενιά. Αυτό είναι το δράμα της χώρας".


"Η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα είναι αναγκαία, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών", τόνισε, διαμηνύοντας ότι "θα υποστούμε και άλλες θυσίες".


"Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ, με τη συστηματική εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής", υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ".


Αναφερόμενος στις αποφάσεις της
Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, σημείωσε ότι "αν η ευρωζώνη δεν στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα... Είμαστε το 2% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης".

Επεσήμανε, επίσης, τον κίνδυνο να παύσει να λειτουργεί το σύστημα της εθνικής οικονομίας, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ επιτέθηκε κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ
Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι "δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα".

"Υπάρχει κίνδυνος όλα αυτά να μην αποδώσουν και η χώρα να χάσει τα μεταπολιτευτικά της επιτεύγματα", ανέφερε.


Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Βενιζέλος στο θέμα των
πρόωρων εκλογών, τις οποίες απέκλεισε, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβητείται από τους θεσμικούς της εταίρους.

"Δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Δεν τους τρομάζουν οι εκλογές. Στην Ευρώπη γίνονται εκλογές υπάρχουν συνασπισμοί που κυβερνούν. Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση δημοκρατικά. Θα πάει ο κ. Σαμαράς να προβάλει τις ιδέες του. Να πάει, αλλά πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός την οποία εμείς θα σεβαστούμε. Προς το παρόν έχει δώσει εντολή στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει μέχρι το 2013. Η ιστορία διδάσκει ότι αν και δημοκρατικά, πάρα πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν το αδιέξοδο". κατέληξε.
Πηγή:http://www.nooz.gr