Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου από ιδιοκτήτες ταξί

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί, με "θύματα" πολίτες και επισκέπτες στη χώρα μας. Σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι της Δευτέρας στο αποκλεισμένο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με πετροπόλεμο από τους ταξιτζήδες και χημικά από τους άνδρες της αστυνομίας, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων τουριστών. Μπλόκο σε Ρίο - Αντίρριο, λιμάνια και αεροδρόμια από ιδιοκτήτες ταξί της περιφέρειας. Νέο "ναυάγιο" σε έκτακτη συνάντηση με Ραγκούση.

"Πόλεμος" στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
...


Σοβαρά επεισόδια στο αεροδρόμιο
Ηρακλείου το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου επενέβη η αστυνομία για να απομακρύνει ιδιοκτήτες ταξί που παρεμπόδιζαν την ομαλή διέλευση των τουριστών. Υπήρξε συμπλοκή και αντεγκλήσεις με τους ιδιοκτήτες να πετούν πέτρες στους άνδρες της αστυνομίας και τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά. 

Οι σκηνές αυτές διαδραματίστηκαν παρόντων των τουριστών που προσπαθούσαν να γλιτώσουν, από τις ταραχές.


Ιδιοκτήτες ταξί της
Κρήτης έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" από το πρωί, με αποτέλεσμα ντόπιοι και ξένοι ταξιδιώτες να υφίστανται τεραστία ταλαιπωρία.

Την Κυριακή έκαναν μπλόκο σε χιλιάδες τουρίστες κρουαζιερόπλοιου από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μη αφήνοντάς τους να επιβιβαστούν σε πούλμαν για την Κνωσό και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.


Ακόμη ένα "ναυάγιο"


Ακόμη ένα "ναυάγιο" σε συνάντηση που είχαν εκτάκτως ιδιοκτήτες ταξί με τον υπουργό Μεταφορών
Γιάννη Ραγκούση, στο υπουργείο Μεταφορών. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ τους συγκεντρωμένους συναδέλφους τους, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αφαίρεσης πινακίδων, όταν οι επαγγελματίες εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας.
Ιδιοκτήτες ταξί θα παραμείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από το υπουργείο στη λεωφόρο Μεσογείων για τουλάχιστον 48 ώρες. 

Έκλεισαν το Ρίο - Αντίρριο

Ιδιοκτήτες ταξί από την
Πάτρα, το Αίγιο και την Αιτωλοακαρνανία, απέκλεισαν το πρωί την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου.

Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο - Αντίρριο με τα φέρι μπόουτ.

Όσον αφορά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ανακοινώσει, ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται επί τόπου.

Μπλόκο σε λιμάνι και αεροδρόμιο στην Κέρκυρα


Αποκλεισμένο από το πρωί το
λιμάνι της Κέρκυρας, όπου οι ιδιοκτήτες ταξί λένε ότι σκοπεύουν να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια. Το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό και του αεροδρομίου.

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται τα σωματεία ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα, με κινητοποιήσεις που θα αποφασίζονται κατά τόπους.