Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Άκαρπη και η νέα συνάντηση Ραγκούση-ιδιοκτητών ταξί, επεισόδια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Παραμένει το αδιέξοδο στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί, αφού σε νέα συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα. Έκρυθμη κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. ...


Ο εκπρόσωπος του ΣΑΤΑ, κ. Λυμπερόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε στους συγκεντρωμένους αυτοκινητιστές, ότι ο Γιάννης Ραγκούσης προειδοποίησε ότι εφεξής η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αφαίρεση πινακίδων, λόγω των παρατεταμένων κινητοποιήσεων.

Αναφορικά με τη θέσπιση
πληθυσμιακών κριτηρίων για την έκδοση νέων αδειών, ο υπουργός Μεταφορών παρέπεμψε τους αυτοκινητιστές σε πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία θα θεσπιστούν πληθυσμιακά κριτήρια.

Ωστόσο ο κ. Ραγκούσης δε θέλησε να δεσμευτεί για το ποια κριτήρια θα είναι αυτά, ενώ επανέλαβε ότι θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα τις προτάσεις του στα τέλη Αυγούστου.


Οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται έξω από το υπουργείο Μεταφορών, από τις 10.00, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία, θα συνεχίσουν με βάρδιες το επόμενο 48ωρο.

Έκρυθμη η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Τεταμένη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, καθώς ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης έδωσε εντολή να ανοίξει πάση θυσία το αεροδρόμιο, θέτοντας τέλος στην ταλαιπωρία των τουριστών, αναφέρει το cretalive.gr.

Η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα είναι εκρηκτική, καθώς όλη η αστυνομική δύναμη της Κρήτης έχει παραταχθεί απέναντι από τους ταξιτζήδες, οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με αυτοσχέδια όπλα και λοστούς, έτοιμοι να επιτεθούν, σε περίπτωση που οι αστυνομικοί επιχειρήσουν να «σπάσουν» τον αποκλεισμό. Παράλληλα, υπό κατάληψη παραμένει η Περιφέρεια Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, έχουν μεταβεί οι ιδιοκτήτες ταξί της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, όσο και προς τον δρόμο που οδηγεί προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα.

Επίσης ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας εξακολουθούν να βρίσκονται στα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται από την παλαιά εθνική οδό. Όσον αφορά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ανακοινώσει, ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται επί τόπου.

Με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον αρμόδιο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πεζή πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Καρατάκης, το απόγευμα θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή, προκειμένου να αποφασιστεί το «μενού» των αυριανών κινητοποιήσεών τους.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τα σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, «διαδηλώνοντας ειρηνικά και χωρίς να ταλαιπωρούν τους εκδρομείς», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Αντώνης Παπαθανασίου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί για δύο ώρες. Αύριο ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού στην Κέρκυρα προχώρησαν από το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, με σκοπό, όπως είπαν, να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια. Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν, το μεσημέρι, να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.