Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αλλά με πιο προσεκτικό τρόπο, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση...
της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα και να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο, ούτως ώστε να μην υπάρξουν «παράνομες» ενέργειες, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, για να μη στοιχειοθετηθούν αδικήματα εναντίον τους, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά και τη σχετική ρητή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεύτερον, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη έξω από τη Βουλή, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, στα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.


Σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί σε Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη σήκωσανις μπάρες στα διόδια Ασέας στην Τριπόλεως - Κορίνθου και ταξί της Κορίνθου και της Αργολίδας άνοιξαν τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Κορίνθου - Τριπόλεως.Οι ιδιοκτήτες ταξί  αύριο ετοιμάζονται να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους στην εθνική οδό.

Στα Χανιά πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Χανίων. Οι οδηγοί παρέταξαν τα οχήματά τους στο χώρο έξω από τον αεροσταθμό χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα.

Από τις εννιά το πρωί οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στα διόδια των Μαλγάρων αφήνοντας ετσι τους οδηγούς των ΙΧ που κατευθύνονται απο και προς τη Θεσσαλονίκη να περνούν ελεύθερα. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη , κ. Κώστα Γιαννακίδη, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο οι οδηγοί θα παραμείνουν στα διόδια -σε βάρδιες- ως τις 9 το βράδυ επιτρέποντας ετσι τους οδηγούς να μην πληρώνουν αντίτιμο, ενω δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε άλλου τύπου κινητοποιήσεις καθώς στόχος τους δεν είναι να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πολίτες αλλά να τους πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί από ολόκληρη την Ήπειρο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στις 9 πμ στάθμευσαν τα 200 περίπου ταξί τους, στο λιμάνι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά των ρυθμίσεων Ραγκούση στους δρόμους της πόλης. Λίγο μετά τις 11 αποχώρησαν από την προβλήτα και κατευθύνθηκαν προς την Πρέβεζα όπου αναμενόταν να αποκλείσουν για 2 ώρες την υποθαλάσσια σήραγγα στο Άκτιο.

Εν τω μεταξύ, στην Κέρκυρα, και σήμερα οι ταξιτζήδες κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις εισόδους μνημείων και Μουσείων. Οι επισκέπτες του Αχιλλείου και του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα εισήλθαν δωρεάν.
Στη Λευκάδα, οι ταξιτζήδες βρέθηκαν και σήμερα στη γέφυρα της Λευκάδας με κατεβασμένα τα ταξίμετρα, ενώ δεν αποκλειόταν να κατευθυνθούν προς το Άκτιο όπου θα πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία οι συνάδελφοι τους από την Ήπειρο.

Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονία οι αυτοκινητιστές ταξί απήργησαν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ή αποκλεισμούς.

Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί για «να αρθούν οι παρεξηγήσεις», όπως είπε ο επικεφαλής τους, Θύμιος Λυμπερόπουλος. Τη Δευτέρα το πρωί συνεδριάζουν με τη συμμετοχή  όλων των περιφερειακών σωματείων, οι ιδιοκτήτες ταξί προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, με την αντιπαράθεση γύρω από το θέμα να μεταφέρεται την ερχόμενη Τρίτη σε πολιτικό επίπεδο, αφού ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, θα ενημερώσει το διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, με παρέμβασή του ζητεί την αφαίρεση των πινακίδων των οχημάτων, που πραγματοποιούν καταλήψεις, το σχηματισμό δικογραφιών και την παραπομπή των ιδιοκτητών σε δίκες-εξπρές, για το κλείσιμο αεροδρομίων, λιμανιών, από οδηγούς ταξί.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας να δώσουν εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς Πρωτοδικών να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η λειτουργία εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες σημειώνει ότι σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών αμέσως να σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων ιδιοκτητών ταξί και οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται συντομότατα.

Πηγή:http://www.newpost.gr