Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αποφασίστηκε η στήριξη της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης, επίκεντρο της οποίας ήταν η χώρα μας με την Ε.Ε. να αποφασίζει την επιμήκυνση του Ελληνικού χρέους.
Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η Ελλάδα θα λάβει ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 109 δισ. ευρώ....

Ο πρώτος ηγέτης που έκανε δηλώσεις ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν θα εφαρμοστούν σε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας. Αποφασίσαμε πως θα δημιουργήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό ταμείο που θα διαχειρίζεται τέτοιες κρίσεις.
Συζητήσαμε για το μέλλον της ευρωζώνης. Για το θέμα της Ελλάδας αποφασίσαμε πως θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου στο 3.5%. Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί, όμως η ευρωζώνη θα βοηθήσει έμπρακτα στο να υπάρχει ανάπτυξη στην χώρα».
Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τόνισε πως βρέθηκε μια κοινή απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη. Ακόμα δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός πως οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων αντιμετώπισαν με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα.
Στη συνέχεια ο βαν Ρομπάι τόνισε πως τα μέτρα που θα παρθούν δεν θα επιτρέψουν την εξάπλωση της κρίσης.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου καλωσόρισε τα νέα μέτρα τονίζοντας πως οι Έλληνες έχουν δεσμευτεί να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται και έτσι θα πράξουν. Υποδέχτηκε με χαρά τη δυνατότητα που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, ενώ ευχαρίστησε την Ε.Ε. για τη δυνατότητα αυτή που έδωσε στη χώρα μας.
Τέλος, έκανε λόγο για μήνυμα υποστήριξης προς το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ τέλος είπε για ευρωπαϊκή επιτυχία.
Πηγή:http://www.newsbomb.gr