Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πορεία των ιδιοκτητών ταξί στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήναςπρογραμματίζουν για το απόγευμα της Τρίτης ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα, που αντιδρούν στο "άνοιγμα" του επαγγέλματός τους. Θα συγκεντρωθούν με τα οχήματά τους έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 16.00 και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία - πεζοί σύμφωνα με πληροφορίες - που θα καταλήξει έξω από τη Βουλή.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, την οποία έχουν καλέσει βουλευτές του κόμματος, επιθυμώντας να...
ενημερωθούν από τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. 

Κομισιόν: "Πρέπει να προωθηθεί η απελευθέρωση"

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείσα επί του θέματος της απελευθέρωσης της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα, ανέφερε ότι είναι ένα μέτρο που θα οδηγήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού, προς όφελος του καταναλωτή και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. "Είναι ένα μέτρο υπέρ της ανάπτυξης και συνεπώς θα πρέπει να προωθηθεί", σημείωσε η εκπρόσωπος Αμέλια Τόρες.

Έρευνα για τα διαφυγόντα κέρδη 
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, έρευνα στο υπουργείο Μεταφορών με αφορμή τις καταλήψεις διοδίων και αρχαιολογικών χώρων (την Κυριακή οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν καταλάβει τα εκδοτήρια του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης), ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Στόχος είναι να διαπιστωθεί το ύψος των διαφυγόντων κερδών για το δημόσιο ώστε να υπάρξει προσφυγή κατά των επαγγελματιών.

Την Δευτέρα, ιδιοκτήτες ταξί έκαναν συμβολική κατάληψη στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, αφήνοντας ανοιχτές τις μπάρες ώστε να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.  

Αποκλεισμοί εφοριών στην Κρήτη

Σε κλοιό αυτοκινητιστών ταξί βρέθηκε για τρίτη συνεχή εργάσιμη η εφορία στα Χανιά, καθώς ιδιοκτήτες και οδηγοί προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου, που στεγάζει τις δυο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες καθώς και τα δυο διοικητικά δικαστήρια. Οι αυτοκινητιστές παράταξαν οχήματα μπροστά από το κτίριο, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την κυκλοφορία. 

Λόγω της κινητοποίησης, από την Πέμπτη δεν έχει γίνει καμία συναλλαγή από τις δυο οικονομικές υπηρεσίες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου προχώρησαν επίσης σε αποκλεισμό από το πρωί  των δύο οικονομικών εφοριών του νομού. Οι ταξιτζήδες απέκλεισαν την Α' και Β' ΔΟΥ του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους. 

Την Τρίτη εξάλλου, αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.