Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της "ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" Οδηγών ΕΛΤΑ

 
ENIAIA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 14/6/2011
Να μην περάσει στο νέο αντεργατικό τερατούργημα.
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την τετάρτη 15 Ιούνη

Συνάδελφοι,
Σας απευθύνουμε θερμό,αγωνιστικό και ταξικό χαιρετισμό
Ο πρόσφατος αγώνας του κλάδου μας,με την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων οδηγών, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η ενότητα τους είναι η δύναμη που μπορεί να φρενάρει να βάλει εμπόδια στα αντεργατικά μέτρα της διοίκησης των ΕΛΤΑ και της κυβέρνησης.
Ένας αγώνας παρακαταθήκη και συνέχεια των αγωνιστικών παραδόσεων του κλάδου, αντάξιος...
των καλύτερων στιγμών του, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης του καπιταλισμού και άγριας επίθεσης στα δικαίωμα τα μας από διοίκηση, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ΤΡΟΙΚΑ.
Με αυτά τα δεδομένα όμως δυστυχώς, η πλειοψηφία του Δ.Σ.του σωματείου μας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπόρεσε να εκφράσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων και στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα ταλαντεύτηκε, με αποτέλεσμα να κρυφτεί πίσω από την αντεργατική απόφαση του δικαστηρίου και να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του κλάδου. Ιδιαίτερο ρόλο για αυτήν την κατάληξη έπαιξε η στάση και η θέση του προέδρου του Δ.Σ. Με ανυπόστατους ισχυρισμούς και εκβιαστικά διλήμματα όχι μόνο δεν βοήθησε να ενισχυθεί η αγωνιστική στάση των συναδέλφων και η παραπέρα προώθηση και προοπτική επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου, αλλά αντικειμενικά εξυπηρέτησε και τροφοδότησε την αδιαλλαξία τους σχεδιασμούς και τις σκοπιμότητες διοίκησης των ΕΛΤΑ και κυβέρνησης.
Το δίκιο των αιτημάτων του κλάδου μας, ξεκομμένα όμως από τις γενικότερες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος αυτή την περίοδο και έχοντας στο απυρόβλητο
ουσιαστικά την αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της προοπτικής ξεπουλήματος των ΕΛΤΑ έδινε την εντύπωση με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ.ότι ο μεγαλειώδης αγώνας μας έχει συντεχνιακό χαρακτήρα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία του Δ.Σ.ακολουθεί μια τέτοια τακτική. Καιρός είναι όμως και οι συνάδελφοι οδηγοί να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Όσες κορώνες και κατάρες κι αν εκτοξεύει η πλειοψηφία του Δ.Σ.προς την διοίκηση της ΠΟΣΤ για την πραγματικά προδοτική στάση της τόσο για τα γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ όσο και σε σχέση με την δικαστική απόφαση-την ίδια στάση βεβαίως κράτησε και το Ε.Κ.Α -δεν αρκούν για να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες απέναντι στους απεργούς οδηγούς. Ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και γνωστός είναι και περισσότερο αποκαλυπτικός έγινε. Τώρα ήρθε η ώρα μαζικά οι εργαζόμενοι στο ταχυδρομείο και στους οδηγούς να τους γυρίσουν την πλάτη. Οι δυνάμεις
αυτές ούτε θέλουν ούτε μπορούν να σηκώσουν το βάρος της αντίστασης στον οδοστρωτήρα της βαρβαρότητας της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοί οδηγοί έχουν καθήκον να πάρουν διαζύγιο με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού και να συμπαραταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις της “ενιαίας” στους οδηγούς και το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Πρώτα και κύρια στους χώρους δουλείας, στα γραφεία με σχέδιο και οργάνωση από τα κάτω, με επιτροπές αγώνα παντού απαντάμε στο σχεδιασμό διοίκησης και κυβέρνησης για:
  • το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ
  • την μείωση του προσωπικού και τις απολύσεις
  • την περικοπή των αποδοχών μας
  • την εντατικοποίηση της δουλείας
Έχουμε το δικό μας σχεδιασμό, την δική μας στρατηγική στη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής συθέμελα αυτής της πολιτικής. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει φρένο στην ορμή του δίκιου του αγώνα μας. Δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν σωτήρα. Με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις παίρνουμε εμείς οι ίδιοι το τιμόνι του αγώνα στα χέρια μας.

Τα νέα φριχτά μέτρα του “μεσοπρόθεσμου” της κυβέρνησης, Ε.Ε.με την συμφωνία Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ δεν πρέπει να περάσουν.
Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Έχουμε χρέος να παλέψουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Μη δέχεσαι να πληρώσεις εσύ την κρίση της πλουτοκρατίας. Χρέη και ελλείμματα είναι δικά της αυτή να πληρώσει. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ την μόνη συνδικαλιστική συσπείρωση που μπορεί να αντιπροσωπεύσει και να εκφράσει τα γνήσια και πραγματικά συμφέροντά σου. Εμπιστεύσου τις ταξικές δυνάμεις στο χώρο μας την “ενιαία συνδικαλιστική αλλαγή”.
Όλοι στην απεργία 15/6/2011
Όλοι στην συγκέντρωση στην Ομόνοια 10 π.μ.
Να γεμίσουν όλοι οι δρόμοι και οι πλατείες, ρόδα να μην κυλήσει. Να κάνουμε την αγανάκτηση δύναμη.
Τούτες τις ώρες στάσου όρθιος!
Μπες μπροστά,πάλεψε!
Καμιά θυσία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!