Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση προς τα μέλη μας

Συνάδελφοι 
Όπως γνωρίζετε με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (22.05.2011) του Συλλόγου μας αποφασίσαμε να προκηρύξουμε πέντε (5) 24ωρες απεργίες που ξεκινούν από το βράδυ της Κυριακής 29 Μάη 2011. 
Από την Δευτέρα 23.05.2011 αποστείλαμε εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία με τα αιτήματα μας (διαβάστε εδώ) προς την Διοίκηση του ΕΛΤΑ.
Μέχρι και σήμερα Παρασκευή η Διοίκηση αγνόησε την εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία μας και δεν μπήκε καν στο κόπο να  απαντήσει, όπως θεσμικά υποχρεούται.
Εξέδωσε ένα υπηρεσιακό σημείωμα, συνέχεια της 112/68/314/17.05.2011 ειδικής εγκυκλίου, το οποίο απέστειλε στις Διευθύνσεις του οργανισμού, με το οποίο τις ενημερώνει πως θα υπάρξει νέα ημερομηνία εφαρμογής της και μέχρι τότε θα εξακολουθήσουν να ισχύουν όσα αναφέρονται στην 22/119/463/19.05.1989.
Η Διοίκηση δεν είχε την ευαισθησία ούτε καν να το κοινοποιήσει στον Σύλλογο μας. 
Εμείς δηλαδή που είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, έπρεπε να ψάχνουμε να το αναζητούμε, να δούμε τι γράφει! ! !
Η  εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία μας περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, στα οποία δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση - απάντηση από μέρους της Διοίκησης.

Συνάδελφοι, 
Επειδή γνωρίζουμε αφενός την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΕΛΤΑ αυτή την περίοδο, αφετέρου πως οι δικές μας απεργίες θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, επιδεινώνοντας αυτή την κατάσταση, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή (σήμερα Παρασκευή μεσημέρι), βρισκόμασταν σε αναμονή για μια απάντηση από την Διοίκηση προκειμένου να μην προχωρήσουμε στις κινητοποιήσεις μας.
Όμως μάταια, η Διοίκηση του ΕΛΤΑ αδιαφόρησε, όχι μόνο δεν ικανοποίησε κάποιο από τα αιτήματα της εξωδίκου μας, αλλά ούτε μας κάλεσε να συζητήσουμε.
Όσο για το υπηρεσιακό σημείωμα που απέστειλε στις περ/κες διευθύνσεις, δεν παίρνει πίσω την ειδική εγκύκλιο για τις περικοπές των εκτός έδρας αποζημιώσεων, αλλά ουσιαστικά  μεταθέτει  την εφαρμογή της σε μια επόμενη ημερομηνία.
Όσο καλή διάθεση κι αν έχουμε, η Διοίκηση με την αδιαφορία που επιδεικνύει, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των προκηρυγμένων απεργιακών κινητοποιήσεων μας, δημιουργώντας στον οργανισμό αξεπέραστα προβλήματα.

Συνάδελφοι
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις απεργίες μας.
Όλοι να βρισκόμαστε στο χώρο της δουλειάς μας κατά την διάρκεια τους για να τις περιφρουρήσουμε.
Ο αγώνας θα φέρει την νίκη

Το
Διοικητικό Συμβούλιο