Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εξώδικο του Συλλόγου μας...



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Της Επιχειρησιακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στα ΕΛΤΑ με την επωνυμία: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κωνσταντινουπόλεως, αριθμός 177, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Κατά

Του Οργανισμού με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΤΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού, αριθμός 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται....


Κοινοποίηση:

1. Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, που εδρεύει στον δήμο Παπάγου, οδός Αναστάσεως, αριθμός 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

2. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που εδρεύει  στην Αθήνα, οδός Πειραιώς, αριθμός 40,  όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

3. Επιθεώρηση Εργασίας που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Δραγατσανίου αριθμός 8, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών και με διακριτικό τίτλο «ΠΟΣΤ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.


Κύριοι

Το τελευταίο διάστημα αγνοείτε προκλητικά τις τεκμηριωμένες θέσεις του Συλλόγου μας, όπως αυτές σας έχουν κατατεθεί είτε στις διμερείς (Διοίκησης – Σωματείου), είτε στις τριμερείς (Διοίκησης – ΠΟΣΤ – Σωματείου) συναντήσεις μας, είτε στις εξώδικες δηλώσεις που σας έχουμε αποστείλει. Συνεχίζετε να παρανομείτε προκλητικά, καταστρατηγώντας νόμους του κράτους και όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Προχωρήσατε στην αναδιάρθρωση των διαβιβάσεων παραβιάζοντας το προεδρικό διάταγμα υπ. αριθμ. 167/22.08.2006 άρθρο 3,  α. (χρόνος εργασίας), παρ.1 και άρθρο 5, (διάλλειμα) παρ. 1 & 2 διαμορφώνοντας όλα τα δρομολόγια εντός πόλης χωρίς την πρόβλεψη του διαλλείματος που το προαναφερόμενο προεδρικό διάταγμα προβλέπει, εξαναγκάζοντας τα μέλη μας προκειμένου να ανταποκριθούν στην εκτέλεση των δρομολογίων να παρανομούν, αφού όπως γνωρίζετε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας καταγράφουν σε ηλεκτρονική κάρτα τα πάντα, με αποτέλεσμα  να είμαστε εκτεθειμένοι στους ελέγχους των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας. Μειώσατε  τους χρόνους προληπτικής συντήρησης πριν και μετά την εκτέλεση των δρομολογίων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα μέλη μας και την περιουσία του ΕΛΤΑ (υπηρεσιακά οχήματα).


Εκ της φύσης τους έργου μας, (εργαζόμαστε Σάββατα και εκτός έδρας δρομολόγια), συσσωρεύονται αναπαύσεις (ρεπό), τις οποίες δεν μας χορηγείτε όπως η εργατική νομοθεσία προβλέπει, αλλά ούτε και μας αποζημιώνετε σύμφωνα με τον όρο ΙΗ3, παρ. 3 της ΕΣΣΕ 03.06.2002, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οδηγοί με δεκάδες οφειλόμενες αναπαύσεις (ρεπό) συσσωρευμένες εδώ και μια δεκαετία.


Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας αδιαφορείτε στο να διευκολύνετε το έργο μας με την ύπαρξη ελεύθερου χώρου στάθμευσης έξω από τα ταχυδρομικά καταστήματα και τις μονάδες διανομής. Διαχρονικά οι εκάστοτε διοικήσεις του οργανισμού στην διαδικασία επιλογής  κτιρίων που θα στεγάζουν διάφορες ταχυδρομικές υπηρεσίες, σε πολλές περιπτώσεις αγνοούν την ανάγκη απρόσκοπτης προσβασιμότητας των υπηρεσιακών οχημάτων σε αυτούς, με αποτέλεσμα τα μέλη μας να αναγκάζονται να προβαίνουν σε παραβιάσεις βασικών απαγορεύσεων του Κ.Ο.Κ. προκειμένου να τα προσεγγίσουν (κίνηση σε πεζόδρομο, σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κλπ).


Συνεχίζετε να αδιαφορείτε για την μεγάλη έλλειψη διαμετακομιστών – συνοδών στα δρομολόγια που εκτελούνται με φορτηγά αυτοκίνητα και προβλέπεται από τα σχέδια δρομολογίων, με αποτέλεσμα να βάζετε σε κίνδυνο τα μέλη μας, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων που συνδράμουν οικειοθελώς στο έργο της φορτοεκφόρτωσης, αλλά και τους ανύποπτους περαστικούς πολίτες που κινδυνεύουν να τραυματιστούν από την πτώση κάποιου εμπορευματοκιβωτίου πάνω από την ανυψωτική πόρτα του φορτηγού, χωρίς την ύπαρξη του ειδικευμένου διαμετακομιστή.


Έχετε δημιουργήσει ένα γραφειοκρατικό τερατούργημα σε σχέση με τις διαδικασίες συντήρησης των μεγάλων φορτηγών υπηρεσιακών αυτοκινήτων στα ιδιωτικά συνεργεία, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αποκατάσταση των βλαβών σημαντικά, αφαιρώντας πολλές εργατοώρες από την χρήση τους (δύο μήνες παραμένει ακίνητο αυτοκίνητο 15 τόνων με ελαφρύ τρακάρισμα). Η αποκατάσταση των  βλαβών δεν δύναται να παρακολουθείται επαρκώς από τα μέλη της επιτροπής και πολλές εκ των βλαβών επανεμφανίζονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στα μέλη μας έντονη ανασφάλεια και ο οργανισμός να επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα.


Το τελευταίο διάστημα προχωρείτε σε διαγωνισμούς εξεύρεσης ιδιωτών εργολάβων για την μεταφορά των ταχυδρομικών αποστολών από και προς τα ταχυδρομικά καταστήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Υπάρχουν όμως περιοχές (π.χ. Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη) που ενώ ο ΕΛΤΑ  διαθέτει οδηγούς, τους απασχολείτε σε άλλο έργο και δίνετε το έργο των διαβιβάσεων σε ιδιώτες εργολάβους.


Σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζετε να θέτετε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα, ακόμη και την ίδια την ζωή των μελών μας, όταν τους αναγκάζετε να μεταφέρουν χρηματικά ποσά, είτε εν γνώσει, είτε εν αγνοία τους, χωρίς την συνοδεία της αστυνομίας


Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, αγνοείτε επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις του Συλλόγου μας γι’ αυτά, ενεργείτε με αδιαλλαξία, έρχεστε προκλητικά, αυθαίρετα και καταχρηστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί  διάλογος με τους εργαζόμενους και καταργείτε την υπ. αριθμ. 22/119/463/19.05.89 ειδική εγκύκλιο, βάσει της οποίας εδώ και είκοσι δύο  (22) ολόκληρα χρόνια πληρωνόμαστε για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας με αυθημερόν επιστροφή και την αντικαθιστάτε με την υπ. αριθμ, 112/68/314/17.05.2011 ειδική εγκύκλιο της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, με την οποία ουσιαστικά περικόπτετε τα ποσά των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων σε ποσοστό που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει και το 75% του ποσού που σήμερα αποζημιώνονται τα μέλη μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή  εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια διαλόγου μαζί σας, αφού απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων, συγκαλέσαμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου 2011,

Η οποία αποφάσισε ομόφωνα

Α.  Να προκηρύξει πέντε (5) επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ως ακολούθως:

1.     Από Κυριακή 29.05.2011 ώρα 22:00, έως Δευτέρα 30.05.2011 ώρα 22:00
2.     Από Δευτέρα 30.05.2011 ώρα 22:00, έως Τρίτη 31.05.2011 ώρα 22:00
3.     Από Τρίτη 31.05.2011 ώρα 22:00, έως Τετάρτη 01.06.2011 ώρα 22:00
4.     Από Τετάρτη 01.06.2011 ώρα 22:00, έως Πέμπτη 02.06.2011 ώρα 22:00
5.     Από Πέμπτη 02.06.2011 ώρα 22:00, έως Παρασκευή 03.06.2011 ώρα 22:00

Β. Από την λήψη της παρούσας, όλοι οι οδηγοί – μέλη μας θα εφαρμόζουν όσα η εργατική νομοθεσία, οι σχετικοί με την οδική συμπεριφορά & ασφάλεια νόμοι, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας προβλέπουν. Οι πιθανές αρνητικές συνέπειες που ίσως προκληθούν από την εφαρμογή της απόφασης μας, στην ομαλή εκτέλεση των διαβιβάσεων του οργανισμού, θα βαρύνουν αποκλειστικά την διοίκηση του ΕΛΤΑ.


Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος ημών.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς όσους απευθύνεται και σε όσους κοινοποιείται, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.

Αθήνα 22 Μαΐου 2011

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας


                                          Γιάννης Βερίγος                    Νίκος Κιούσης