Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Προειδοποίησαν τον Παπουτσή για τις αγριότητες των ΜΑΤ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί από τις ενώσεις γιατρών και νοσηλευτών για τη διαπιστωμένη υπέρβαση των μονάδων καταστολής σε ζητήματα βίας κατά διαδηλωτών. Τα στοιχεία που του παραδόθηκαν προ καιρού αφορούσαν στη διαπίστωση πως όσοι μεταφέρονταν στα νοσοκομεία από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφεραν τραύματα άκρως επικίνδυνα έως και εν δυνάμει θανατηφόρα...

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανήρτησε τη φωτογραφία του Γιάννη Καυκά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Τετάρτης
Ο χθεσινός βαρύτατος τραυματισμός του Γιάννη Καυκά από άνδρες των ΜΑΤ, μπροστά από το πολυκατάστημα της Πανεπιστημίου, ήλθε να επιβεβαιώσει τους εκφραζόμενους φόβους των ιατρικών ενώσεων.

Ήδη οι θεράποντες γιατροί εξέφρασαν την άποψη ότι κατά τη γνώμη τους η ενέργεια των αστυνομικών θα μπορούσε (και μπορεί ακόμη) να αποβεί μοιραία και πως η ενέργεια αυτή εμπεριέχει την έννοια της δολοφονικής πρόθεσης.

Το πρωί της Τετάρτης, η ιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, η οποία εργάζεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιάννης Καυκάς, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι ενέργειες των αστυνομικών κατά του Καυκά είναι δολοφονικές απόπειρες με ηθικούς αυτουργούς.

Προηγουμένως και κατά τη διάρκεια εκφώνησης του ιατρικού ανακοινωθέντος για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καυκά, ο γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας Παναγιώτης Παπανικολάου καθώς και ο επίσης γιατρός Σταμάτης Πίνης εξήγησαν πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έχει στα χέρια του έκθεση η οποία καταγράφει τις διαπιστώσεις του ιατρικού κόσμου ως προς τους τραυματισμούς που προκαλούνται από άνδρες των ΜΑΤ, ιδιαίτερα στην κρανιακή χώρα, πλήγματα τα οποία εν δυνάμει μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Ο 31χρονος βρίσκεται σε καταστολή, έχει παρουσιάσει μερικά σημάδια βελτίωσης, ωστόσο οι γιατροί παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Πηγή:www.zougla.gr