Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σοκ στο πανελλήνιο από το θάνατο του 44χρονου

Σοκ στην ελληνική κοινωνία, και πολιτικές αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας, για μια κάμερα, συμφωνά με τις πρώτες ενδείξεις...
 
Για "ανατριχιαστικό συμβάν" έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ χαρακτήρισε "άδικο και μονομερές" να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης.

"Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα και κανείς δεν συγκινείται", σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο Δήμος Αθηναίων έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει τη διαθεσιμότητα του να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, σε μικτές περιπολίες και το βράδυ», είπε ο Γιώργος Καμίνης. 


Πηγή:www.skai.g

Για μία κάμερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρι έναν 44χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους. Το περιστατικό συνέβη στις 05:00 τα ξημερώματα, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινγκ στην οδού Ιουλιανού, όπου είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στον λαιμό, επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.
Η γυναίκα του και η πεθερά του που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβηκαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.

Οι δύο γυναίκες υπέστησαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Κλειστή είναι από τις 17:00 το απόγευμα η οδός 3ης Σεπτεμβρίου, από το ύψος της Ηπείρου, λόγω συγκέντρωσης εκατοντάδων πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη αστυνόμευσης, τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, μετά τη μεταμεσονύκτια δολοφονία του 44χρονου, Μανώλη Καντάρη, εν μέση οδώ, στο κέντρο της Αθήνας. 

Ξυλοκόπησαν διερχόμενο μετανάστη

Ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών επιτέθηκε πριν από λίγη ώρα (19:15) και ξυλοκόπησε άγρια διερχόμενο αλλοδαπό από την οδό Αλίτσης. Παριστάμενοι απομάκρυναν από το σημείο τον αιμόφυρτο αλλοδαπό.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Στο υλικό που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή,
Το θύμα
Το θύμα
ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αθηνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κάμερα έχει «αποτυπωθεί» το σκηνικό της επίθεσης και της αρπαγής της βιντεοκάμερας.

Ωστόσο οι εικόνες θα περάσουν από ειδική επεξεργασία και να μπορέσουν οι αστυνομικοί να διακρίνουν τα πρόσωπα των τριών δραστών, καθώς ήταν νύχτα και τα χαρακτηριστικά τους δεν φαίνονται καθαρά.


Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες αναστατωμένοι, ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβη. Τρία άτομα επιτέθηκαν και σκότωσαν με μαχαιριές τον 44χρονο για να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα.

Πηγή:www.zougla.gr