Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τα εκχιονιστικά δίνουν μάχη για να μην κλείσει η Εθνική


Αυτή την ώρα χιονίζει στη Μαλακάσα, ενώ το έχει στρώσει στην κορυφή της Πάρνηθας.


Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία...
 των οχημάτων στην ΠΑΘΕ και συγκεκριμένα, από το 255ο χλμ μέχρι το 270ο χλμ.


Προβλήματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας



Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα από την Στυλίδα μέχρι τη Λαμία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ οι οδηγοί τους παραμένουν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι λόγω των έργων.


Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στο τμήμα από τη Λαμία μέχρι το Μαρτίνο.


Συγκεκριμένα, χιόνι πέφτει από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κων/νο και στη οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα.


Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ χιονόπτώσεις σημειώνονται στα βόρεια και τα δυτικά του νομού.


Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.


Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς ώρα με την ώρα επιδείνωνονται οι καιρικές συνθήκες.


Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο κυρίως στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.


Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ.


Το έστρωσε στη Θεσσαλονίκη


Πυκνό χιόνι πέφτει από το μεσημέρι στα προάστια της Θεσσαλονίκης και αυτή την ώρα, το έχει στρώσει. Ο δρόμος που συνδέει τον Χορτιάτη με τον Άγιο Βασίλειο παραμένει κλειστός, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο Περιφερειακό δίκτυο.


Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στα ορεινά της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Καστοριάς. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για Βίγλα και Βίτσι στο νομό Φλώρινας, αλλά και στις περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής.



Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δ. Αθηναίων



Κινητή μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου θα μοιράζει από αύριο σε σημεία της πόλης που βρίσκονται άστεγοι, υπνόσακους, κουβέρτες και ζεστό ρόφημα ενώ στο κτίριο του Κέντρου έχει διαμορφωθεί χώρος προκειμένου να φιλοξενηθούν τις επόμενες ημέρες όσοι άστεγοι το επιθυμούν.


Πηγή:/www.real.gr